طرز تهیه شربت آویشن


طرز تهیه شربت آویشن

آویشن یک گیاه با هزاران خاصیت است. شربت آویشن را به راحتی در منزل درست کنید و از خواص آن بهره ببرید. در این مقاله طرز تهیه شربت آویشن و دمنوش آویشن گفته شده است.

آویشن که با نام‌های مختلفی معرفی می‌شود یک گیاه کوهی است که شربت آن در درمان انواع درد‌ها و بیماری‌ها موثر است. آویشن در دو نوع کوهی و شیرازی وجود دارد. در ادامه با طرز تهیه شربت آویشن و دمنوش آویشن آشنا خواهید شد.

طرز تهیه شربت آویشن
مواد لازم (برای تهیه ۲ لیتر شربت آویشن)
عرق آویشن یک لیتر
عرق پونه نیم لیتر
برگ خشک شده آویشن ۴۰ گرم
عسل ۴۰۰ گرم
زمان لازم برای آماده کردن شربت آویشن ۴۵ دقیقه
روش تهیه شربت آویشن

ابتدا عرق آویشن و عرق پونه را با هم مخلوط کنید.
برگ‌های خشک شده‌ی آویشن را به عرق‌ها اضافه کنید.
مخلوط را به مدت سه ساعت دست نزنید.
پس از ۲ تا ۳ ساعت مخلوط را بجوشانید.
وقتی دمای ترکیب به ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسید آن را از یک صافی عبور دهید.
به مواد صاف شده عسل اضافه کنید و خوب هم بزنید تا قوام آید.
شربت را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
هر زمان که خواستید شربت آویشن مصرف کنید، کافی است که چهار تا پنج قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را در یک لیوان آب جوش بریزید، هم بزنید و میل کنید.
شربت آویشن را می‌توان روزانه چهار لیوان (صبح، ظهر، عصر و قبل از خواب) به صورت گرم مصرف کرد.


مواد لازم (برای دو فنجان دمنوش آویشن)
پودر آویشن دو قاشق غذاخوری
آب سرد یک و نیم لیوان

زمان لازم برای آماده کردن شربت آویشن ۳۰ دقیقه
دستور تهیه

پودر آویشن را همراه با آب سرد درون یک قوری بریزید.
قوری را به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم و غیر مستقیم (مثلا روی کتری یا روی سماور) بگذارید.
پس از نیم ساعت دمنوش شما آماده است.


از خواص شربت آویشن بدانید

شربت آویشن شامل انواع ویتامین‌ها اعم از K، E، C، A، B۶، B۲، B۱ است.
همچنین شامل کربوهیدرات، پروتئین، سدیم، پتاسیم، فیبر، آهن، منیزیم، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، منگنز، کلسیم، مس، اسید فولیک، تیمول، کارواکرول و فلاونوئید است.
شربت آویشن به خاطر خاصیت آنتی بیوتیکی که دارد در درمان بیماری‌های عفونی مانند عفونت معده (هلیکوباکترپیلوری)، ریه‌ها، مجاری ادراری و زنان (رحم) بسیار موثر است.
شربت آویشن در رفع سرماخوردگی، تنگی نفس و آسم نقش بسیار مهمی دارد.

حیدر عظمایی پژوهشگر و محقق طب سنتی در خصوص خواص شربت آویشن، می‌گوید:

این شربت آنتی‌باکتریال است و بر دستگاه تنفسی، گوارشی، عصبی و مجاری ادراری اثر می‌گذارد.
شربت آویشن سرفه، گلودرد، عفونت ریه‌ها و سینوس‌ها (سینوزیت) را برطرف می‌کند.
به علت داشتن کارواکرول میزان هورمون‌های سروتونین و دوپامین را در قشر جلویی مغز و هیپوکامپ افزایش می‌دهد، بنابراین مصرف این شربت شادی و نشاط را در افراد ایجاد و اضطراب، استرس و افسردگی را رفع می‌کند.
شربت آویشن انگیزه‌های مثبت را برای انجام دادن کار‌ها در افراد افزایش می‌دهد.
کارواکرول موجود در این شربت از تکثیر و پخش سلول‌های سرطانی هم جلوگیری می‌کند.
شربت آویشن آرام‌بخش قلب و اعصاب، ضد انگل، رقیق‌کننده خون، خلط‌آور و آنتی‌اکسیدان است.
این شربت تاثیری چشمگیر در تقویت بینایی، رفع کم‌خونی، بی‌خوابی، مسمومیت‌های غذایی، رگ به رگ شدن اعضای بدن، دل‌درد، دل‌پیچه، نفخ و باد شکم، طراوت و شادابی پوست و مو، استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها، کنترل و کاهش فشار و چربی خون، تسکین درد‌های ناشی از آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) و درمان سرطان روده بزرگ دارد.
شربت آویشن درد‌های قاعدگی را تسکین می‌دهد و به بهبود سندروم پیش از قاعدگی (PMS) هم کمک می‌کند.

نکته: استفاده از این شربت برای زنان باردار ممنوع است. افرادی که دچار اختلالات هورمونی و سرطان رحم یا سرطان تخمدان هستند هم بهتر است قبل از مصرف شربت آویشن با متخصص طب سنتی مشورت کنند.


انواع آویشن

آویشن در دو نوع آویشن کوهی و آویشن شیرازی وجود دارد. آویشن شیرازی در شیراز به کبک لیک و در همدان به آزربه معروف است.
نام‌های دیگر آویشن

آذر روبه، جلنجمون، ندغ، اشن، آفشم، آفشن، آیشن، ادشان، ادشن، اشمه، اوشن، آوجى، حاشا، زروه، زعتر، سعتر، سـرپوله، سوسن بر، کاکله اوتى، آس بویه، حاشا برى، صعتر الحمیر، سه سنبل، سى سنبل، گون گل و زعترو از اسامى دیگر این گیاه است.


حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عکس پروفایل شهادت امام علی علیه السلام