طرز تهیه کلوچه فومن اصل خانگی


طرز تهیه کلوچه فومن اصل خانگی کلوچه فومن از کلوچه‌ های سنتی ایران است که از دیرباز در شهرستان فومن تولید می‌ شده و به نام خاستگاهش فومن به این نام معروف شده‌ است. در ادامه با طرزتهیه آن آشنا شوید.   مواد لازم کلوچه فومن : آرد 250 گرم شیر 65 گرم کره مذاب […] نوشته طرز تهیه کلوچه فومن اصل خانگی اولین بار در مجله اینترنتی حرف تازه. پدیدار شد.

طرز تهیه کلوچه فومن اصل خانگی

کلوچه فومن از کلوچه‌ های سنتی ایران است که از دیرباز در شهرستان فومن تولید می‌ شده و به نام خاستگاهش فومن به این نام معروف شده‌ است. در ادامه با طرزتهیه آن آشنا شوید.

طرز تهیه کلوچه فومن اصل خانگی

مواد لازم کلوچه فومن :

آرد ۲۵۰ گرم
شیر ۶۵ گرم
کره مذاب ۲۵ گرم
روغن جامد ۲۵ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۲ ق غ
بکینگ پودر ۱/۲ ق چ
نمک ۱ پنس

مواد میانی کلوچه فومن :

گردو ۱۰۰ گرم
شکر (قهوه ای یا سفید) ۱۰۰ گرم
آرد ۷۵ گرم
کره نرم شده ۵۰ گرم
روغن صاف قنادی ۱ ق چ
روغن مایع ۱ ق غ
گلاب ۲ ق س
پودر هل ۱ ق چ
دارچین ۱/۲ ق چ
جوزهندی ۱/۲ ق چ

رومال :

زرده تخم مرغ ۱ عدد
روغن مایع ۱ ق غ
تخم خرفه مقداری

طرز تهیه کلوچه فومن :

تخم مرغ را با کمک همزن دستی بزنید تا از لختگی خارج شود. کره و روغن را اضافه و مخلوط کنید ، سپس شکر را اضافه کرده و هم بزنید.
آرد، نمک و بکینگ پودر الک شده را اضافه و خمیر را با کمک دست آماده کنید.
شیر را هم کم کم اضافه کنید تا خمیر کاملا شکل بگیرد.
روی ظرف را با نایلون بپوشانید و اجازه دهید خمیر نیم ساعت در محیط استراحت کند.
برای مواد میانی هر سه روغن را در ظرف ریخته و با همزن بزنید تا کاملا باز شود سپس شکر را اضافه کرده و برای چند دقیقه بزنید تا شکر کاملا با روغن مخلوط شود.
ادویه جات را به همراه گردو پودر شده (یا خیلی ریز خرد شده) اضافه و مخلوط کنید و در آخر آرد را به مواد اضافه کنید.
اگر خمیر منسجم شد که آماده است اگر نشد گلاب را کم کم اضافه کنید تا خمیر منسجم شود.
خمیر را به گلوله های ۵۰ گرمی چانه کنید و مواد میانی را نیز به گلوله های ۲۰ تا ۲۵ گرمی چانه کنید.
خمیر را به نحوی با وردنه باز کنید که اطراف آن نازک و مرکز برجسته باشد سپس گلوله مواد میانی را در مرکز گذاشته و از اطراف خمیر را جمع و بقچه کنید و در دست گرد کنید و با کمک وردنه کمی باز کنید و مهر مخصوص شیرینی فومن را کاملا روی خمیر فشار دهید تا پهن شود.
همه کلوچه ها را در سینی چیده و با یک زرده تخم مرغ که با روغن مایع مخلوط کرده اید رومال کنید و تخم خرفه بپاشید و در وسط هر کلوچه با چاقو یک علامت ضربدر بزنید تا از پف بیش از حد جلوگیری کند و برای ۱۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۲۰ درجه بپزید و بعد از پخت و خنک شدن بلافاصله داخل نایلون و ظرف دربسته قرار دهید.

پ.ن: میتوانید از ابتدا یک کاسه آب داخل فر قرار دهید تا رطوبت لازم فراهم شود و کلوچه خشک و سفت نشود.
پ.ن: مهر مخصوص کلوچه فومن را از لوازم قنادی بخرید و برای هر بار مهر زدن آنرا داخل آرد بزنید تا به خمیر نچسبد.
پ.ن: میتوانید مواد میانی را به مقدار کمتر آماده کنید و گلوله های کوچکتری داخل خمیر قرار دهید.
پ.ن: با این میزان مواد ۸ تا ۱۰ کلوچه خواهید داشت.

منبع : پیج اینستاگرام آشپزی @marjan_rezazadeh

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تقویم حجامت 1403