شیرینی «سه آرد» کار شما را برای پذیرایی از مهمانان نوروزی راحت میکند+ طرز تهیه
ذوق و سلیقه کدبانوهای ایرانی زبانزد همه است، بانوانی که با خلاقیت و نوآوری همیشگی سفره پذیرایی خود را رنگین میکنند.
شیرینی «سه آرد» یکی از شیرینیهای پرطرفدار در بین ایرانیان است، برای بررسی خواص شیرینی سه آرد و طرز تهیه آن با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی، درباره مهمترین ترکیبات شیرینی سه آرد اظهار کرد: این شیرینی حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، اسید فولیک، فسفر، قند و فیبر است.
عظمایی تاکید کرد: شیرینی سه آرد به علت داشتن کلسیم، منیزیم و فسفر استخوانها و دندانها را محکم و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند، این شیرینی ضد نفخ و بادشکن است و نقشی موثر در تقویت دستگاه گوارش دارد.
عظمایی یادآوری کرد: شیرینی سه آرد به تقویت قوای جنسی و ازدیاد اسپرم کمک میکند.
آرد سفید ۴۰۰ گرم
آرد نخودچی ۱۲۰ گرم
آرد برنج ۱۲۰ گرم
شیره انگور غلیظ یا شکر سرخ ۳۰۰ گرم
روغن کنجد ۳۰۰ گرم
پودر هل یک قاشق چای خوری
- نخست روغن کنجد و شیره انگور غلیظ یا شکر سرخ را با هم مخلوط سپس پودر هل را به مواد اضافه کنید.
- مواد را به خوبی هم بزنید.
- آرد سفید، آرد نخودچی و آرد برنج را با هم مخلوط کنید.
- مخلوط آردها را الک کنید.
- مخلوط آردهای الک شده را کمکم به سایر مواد بیفزایید.
- مقداری از خمیر را بردارید و آن را به شکل گلوله یا سایر اشکال دلخواه دربیاورید.
- روی سینی فر کاغذ روغنی بیندازید.
- گلولههای خمیر یا خمیرهایی را که به اشکال دلخواه درآوردهاید، روی کاغذ روغنی بگذارید.
- فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
- سینی را به مدت ۲۰ دقیقه درون فر قرار دهید تا شیرینی پخته شود.
- پس از گذشت این مدت، سینی را از فر بیرون بیاورید و به مدت سه ساعت آن را در فضای آزاد بگذارید تا شیرینی خنک شود.