مصرف عرق کاسنی در بارداری و خطراتی که جنین را تهدید می کند


مصرف عرق کاسنی در بارداری و خطراتی که جنین را تهدید می کند

یک متخصص طب سنتی با اشاره به اشکال خون‌رسانی به جنین براثر مصرف برخی از مواد غذایی گفت:« رایج‌ترین آن نان‌های تهیه شده از آرد گندم است. از این‌رو زنان در دوران بارداری از نان‌های غیر گندم (جو) هم استفاده کنند.»

یک متخصص طب سنتی با اشاره به اشکال خون‌رسانی به جنین براثر مصرف برخی از مواد غذایی گفت:" رایج‌ترین آن نان‌های تهیه شده از آرد گندم است. از این‌رو زنان در دوران بارداری از نان‌های غیر گندم (جو) هم استفاده کنند."
دکتر مهرداد کریمی با بیان این‌که هضم نان گندم به فرآوری بیشتری نیاز دارد، اظهار کرد:" در طب سنتی برای زنان باردار درباره مصرف برخی از مواد با ویژگی‌های خاص محدودیت‌هایی قائل شده است."
وی غذاهایی با طبیعت گرم و سرد و حتی غذاهای مختل کننده خون‌رسانی به جنین و جفت را برای زنان باردار مناسب ندانست و افزود:" به عنوان مثال استفاده از داروها و گیاهان بسیار سرد نظیر آب زرشک به علت تراتوژن بودن در سه ماهه نخست بارداری توصیه نمی‌شود."
این متخصص طب سنتی همچنین نیلوفر و شقایق را از جمله داروها و گیاهان بسیار سرد برای زنان باردار برشمرد و افزود:" داروی افیونی از گیاهی به نام شقایق به دست می‌آید و جنین مادران معتاد هم غالبا در سه ماهه نخست بارداری براثر استفاده از این ماده به نقص در رشد و سقط جنین دچار می‌شوند."
دکتر کریمی افزود:" داروهای گرمی نظیر آنغوزه در سه ماهه نخست و دوم بارداری سبب انقباضات شدید عضلات رحم و در نتیجه سقط جنین و یا زایمان زودرس می‌شود."
وی با بیان این‌که داروی آنغوزه به لحاظ درجه گرمی در حد چهار و در منتهی الیه گرمی قرار دارد، گفت:" مصرف این داروی گرم سبب آسیب در جنین می‌شود."
این متخصص طب سنتی با تاکید بر ضرورت استفاده از داروها و گیاهان سرد و گرم در دوران بارداری فقط با توصیه و نظارت پزشک طب سنتی گفت:" به عنوان مثال اگرچه خوردن کندور افزایش ضریب هوش جنین را در پی دارد، اما متخصصان طب سنتی معتقدند مصرف آن می‌تواند سبب انقباضات عضلانی رحم و بروز آسیب‌های احتمالی شود.(نظیر آسیب به کلیه مادران باردار)"
مصرف عرق کاسنی در بارداری و خطراتی که جنین را تهدید می کند
فواید مصرف عرق کاسنی در بارداری
عرق کاسنی به دلیل اینکه کاهش دهنده قند خون است، برای خانمهایی که به دیابت بارداری مبتلا هستند، مصرف متعادل آن در بارداری مشکلی نخواهد داشت.
جوشانده گیاه کاسنی زایمان را آسان میکند.
از خواص کاسنی در بارداری، رفع مشکلات و ناراحتی‌های گوارشی دوران بارداری مانند یبوست، سوزش سر دل و ریفلاکس است.
یک از مشکلاتی که زنان باردار با آن مواجه میشوند، گرفتگی عضلات به ویژه عضلات ساق پا است، خاصیت ضد التهابی عرق کاسنی باعث کاهش احساس درد در استئوآرتریت و کاهش گرفتگی عضلات و نرم کردن مفاصل پا است.
خوردن سبزی کاسنی در سالاد یا مصرف عرق کاسنی در بارداری، از تجمع آب در بدن جلوگیری کرده و ورم پای ناشی از این دوران را کاهش میدهد.
به طور کلی مصرف کاسنی رشد تومورهای سرطانی را به حداقل می‌رساند و از بروز بسیاری از سرطان‌ها در دوران بارداری جلوگیری می‌کند. این گیاه حاوی فروکتان است که به آن خاصیت ضد توموری و آنتی‌اکسیدانی می‌دهد؛ همچنین این ویژگی‌ها باعث افزایش سیستم ایمنی در دوران بارداری می‌شود.
از دیگر فواید مصرف کاسنی در بارداری، خاصیت پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های مختلف در دوران بارداری است. عرق کاسنی خاصیت ادرار آوری داشته و با تقویت مثانه و کلیه‌ها و پاکسازی آنها از سنگ و خارج کردن سموم از بدن و نیز با پاک کردن مجاری ادراری، نقش مهمی در پیشگیری و درمان عفونت ادراری در این دوران دارد.

فواید خوردن عرق کاسنی در ماه آخر بارداری
زردی نوزادان شایع‌ترین مشکل نوزادان در بدو تولد است و در موارد شدید ممکن است حتی در نوزادان طبیعی ایجاد آسیب‌های جدی مغزی نماید و برای درمان آن از نور درمانی، دارو درمانی، تعویض خون و یا طب سنتی استفاده می‌شود. یکی از روش‌های جلوگیری از زردی نوزادان، پیشگیری آن در دوران بارداری است. عرق کاسنی با پاک‌سازی کبد و دفع مواد زائد و سمومات کبد و نیز تصفیه خون مادر، نقش بسیار مهمی در جهت جلوگیری از ایجاد زردی نوزادان در طول دوران بارداری دارد، همچنین از آنجایی که یکی از راه‌های زیباتر شدن فرزند، پاک‌سازی کبد و خون مادر در دوران بارداری است، این خاصیت عرق کاسنی باعث شده خوردن آن مورد توجه مادران باردار قرار گیرد.
مصرف عرق کاسنی در بارداری و خطراتی که جنین را تهدید می کند
مضرات عرق کاسنی در بارداری
بعضی خوراکیها یا گیاهان دارویی می‌توانند خطراتی را، هر چند اندک، برای جنین به همراه داشته باشند، لذا توصیه می‌شود که مادران باردار و به ویژه بانوانی که سابقه یا خطر سقط جنین، خونریزی دوران بارداری و مشکلات مشابه دارند؛ مصرف آنها را به حداقل کاهش دهند و به ویژه در مورد گیاهان دارویی، تنها با مشورت پزشک با تجربه اقدام کنند. به طور کلی از آن جایی که دوران بارداری، دورانی حساس و مهم به شمار می‌رود، مصرف بیش از حد گیاهان دارویی توصیه نمی‌شود چرا که ممکن است به جنین آسیب وارد کند. مصرف عرق کاسنی در بارداری نیز با وجود خواص دارویی فراوان برای جنین و مادر، به دلیل طبع سرد و نقش آن در افزایش انقباضات رحمی، در صورت زیاده‌روی، باعث آسیب به جنین شده، همچنین احتمال زایمان زودرس یا سقط جنین را تقویت می‌کند. ازدیگر اثرات منفی خوردن عرق کاسنی در بارداری، التهابات پوستی، خارش، ایجا خستگی، گیجی و مشکلات تنفسی به همراه کاهش اشتها است.
کاسنی به روایت تصویر
مصرف عرق کاسنی در بارداری و خطراتی که جنین را تهدید می کند

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت مادر و نوزاد

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عکس | قابی دیدنی از بازیگر زن پُرحاشیه در حرم امام رضا(ع)