طرز تهیه بهترین شیرینی های عید نوروز | شیرینی عید نوروز
طرز تهیه بهترین شیرینی های عید نوروز در ایام عید نوروز با آموزش تهیه انواع شیرینی های خانگی از میهمانان خود با این شیرینی های ویژه عید نوروز پذیرایی نمایید. دراین آموزش های انواع شیرینی های مخصوص پذیرایی در عید نوروز با روش طرز تهیه و مواد لازم ان کامل توضیح داده شده اسـت. همراه ما باشید در سایت تالاب 1- طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید...
طرز تهیه بهترین شیرینی های عید نوروز
در ایام عید نوروز با آموزش تهیه انواع شیرینی های خانگی از میهمانان خود با این شیرینی های ویژه عید نوروز پذیرایی نمایید. دراین آموزش های انواع شیرینی های مخصوص پذیرایی در عید نوروز با روش طرز تهیه و مواد لازم ان کامل توضیح داده شده اسـت. همراه ما باشید در سایت تالاب
1- طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید نوروز
مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی خانگی
طرز تهیه شیرینی نخودچی :
برای تهیه شیرینی نخودچی خانگی ابتدا شکر یا پودر قند را همراه با روغن داخل کاسه مناسبی ریخته و حدود دو دقیقه با همزن برقی هم بزنید.
سپس پودر هل را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا شبیه کرم شود.
حالا آرد نخودچی را الک کرده و بـه مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد جذب روغن بشود.
با دست خمیر را کمی ورز دهید تا جمع شود. از ورزدادن زیاد خمیر خودداری کنید چون خمیر بسیار نرم شده و بـه روغن میافتد.
دراین مرحله می توانید خمیر را فورا قالب زده شروع بـه پخت کنید و یا این کـه خمیر را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و بـه مدت یکی، دو ساعت در جای خنک استراحت بدهید و بعد قالب بزنید.
برای پخت شیرینی نخودچی، کف سینی فر را یک کاغذ روغنی پهن کرده و شروع بـه قالبزدن شیرینیها کنید.
برای قالب زدن خمیر، ان رابا دست کف یک سینی پهن کنید.
فر را روشن کنید تا خوب گرم شود.
سپس خمیر رابا کاتر گل پنجپر یا چهارپر یا هر قالب دلخواه دیگری اندازه بزنید و سپس قالب را ابتدا داخل آرد برنج زده و تکان دهید و بعد شروع بـه قالب زدن کنید.
حالا تمام گلهای قالبزده رابا فاصله کم داخل سینی فر بچینید.
روی هر یک از شیرینی نخودچیها یک تکه خلال پسته گذاشته یا مقداری پودر پسته بریزید.
سینی را در طبقه وسط فر قرار داده و بسته بـه استاندارد بودن فر، حدود 15 تا 20 دقیقه زمان دهید تا شیرینیها با حرارت 160 درجه پخته شوند.
اگر حرارت بیشتر از این مقدار بوده و شیرینیها زودتر از این مدت بپزند، تیره شده و ظاهر مناسبی نخواهند داشت.
بعد از اتمام پخت، سینی را از فر خارج کنید و صبر کنید تا شیرینیها کمی خنک شوند.
حالا خیلی با احتیاط، شیرینیها راداخل ظرف مورد نظر چیده و اجازه دهید کاملا خنک شوند.
بعد از سردشدن کامل، شیرینیها را سرو کنید. نوش جان.
2- طرز تهیه شیرینی برفی آجیلی مخصوص عید نوروز
مواد لازم شیرینی برفی آجیلی :
پودر نارگیل: 250 گرم
خلال پسته: 50 گرم
خلال بادام: 50 گرم
شکلات سفید «رنده شده»: 30 گرم
پودر نارگیل اضافی «برای غلتاندن»: یک پیمانه
شکلات شیری «ذوب شده»: 100 گرم
خلال پسته: بـه مقدار لازم
خلال بادام: بـه مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی برفی آجیلی :
3. سپس با شکلات شیری، خلال پسته و خلال بادام تزیین کنید. این شیرینی بسیار خوشمزه و مناسب مراسم مختلف و نوروز باستانی میباشد.
3- طرز تهیه شیرینی شکلاتی با مغزی مارسیپان ویژه عید نوروز
مواد لازم شیرینی شکلاتی :
کره نرم: 200 گرم
شکر قهوه ای: 200 گرم
تخم مرغ «ریز»: یک شماره
اسانس وانیل: یک دوم قاشق چای خوری
آرد: 300 گرم
پودرکاکائو: 25 گرم
خمیر مارسیپان: حدود 200 گرم
شکلات سفید «ریز خرد شده برای تزیین»: حدود 100 گرم
طرز تهیه شیرینی شکلاتی عید:
3. سپس یک پلاستیک فریزر رابا قیچی باز کرده و روی ان کمی آرد بپاشید. سپس تکه ای از خمیر را لای پلاستیک فریزر بـه ضخامت تقریبی 3 میلی متر باز کنید و با کاتر گردی بـه قطر 5 سانتیمتر کاتر بزنید. خمیرهای کاتر خورده را در سینی با کمی فاصله از هم قرار دهید.
5. سپس مابقی خمیر را نیز بـه همین شکل با وردنه باز کنید و فرم دهید. خمیرهای فرم داده را در فر از پیش گرم شده بـه مدت تقریبی 10 الی 12 دقیقه بپزید و پس از خارج نمودن از فر اجازه دهید خنک شوند. سپس شکلات سفید ریز خرد شده را در مایکروفر یا بر روی بخار آب ذوب نمایید. در قیف بریزید و روی شیرینی ها را تزیین نمایید.
نکته:
1. این خمیر نیاز بـه استراحت در یخچال ندارد اما اگر هوا گرم بود، خمیر را نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.
2. بـه جای اسانس وانیل می توانید از یک چهارم قاشق چای خوری وانیل استفاده نمایید.
3. این شیرینی ها را در ظرف در بسته نگهداری نمایید. خمیر مارسیان بـه صورت آماده در فروشگاه های لوازم قنادی موجود اسـت. البته خودتان نیز می توانید در منزل درست کنید.
4. از شکر قهوه ای خارجی استفاده کنید.
4- طرز تهیه رینگ کوکونات مخصوص عید نوروز
کره «نرم»: 225 گرم
پودر قند: 140 گرم
زرده تخم مرغ «کمی هم زده با چنگال» یک شماره «ریز»
اسانس وانیل: یک قاشق چای خوری
آرد: 250 گرم
نمک: یک پنسه
پودر نارگیل: 55 گرم
مواد لازم رویه کاراملی نارگیلی:
کره: 30 گرم
شیر عسلی: 330 گرم
شکر قهوه ای: 20 گرم
پودر نارگیل: 150 گرم
شکلات سیاه «ریز خرد شده»: کمی برای تزیین
طرز تهیه کوکی عید نوروز :
1. کره نرم و پودر قند را دریک کاسه بریزید و با یک قاشق چوبی مخلوط کنید تا کاملا بـه خورد هم روند. سپس زرده تخم مرغ و اسانس وانیل را اضافه کنید.
2. مجددا با قاشق هم بزنید تا مواد بـه طور کامل با هم ترکیب شوند. در ظرف دیگری آرد و نمک رابا هم مخلوط کرده و الک نمایید. بعد در سه مرحله بـه مواد کرده ای اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید.
3. در آخر پودر نارگیل را اضافه کنید ودر حد مخلوط شدن هم بزنید. نوک انگشت اشاره را خیلی آرام بـه سطح خمیر بزنید. نباید خمیر بـه نوک انگشت تان بچسبد.
4. اگر چسبید خیلی کم آرد اضافه کنید اما مراقب باشید. آرد بیش از حد کوکی را سفت میکند. خمیر آماده را در پلاستیک فریزر بگذارید. با کف دست کمی صاف نمایید ودر یخچال حدود یک ساعت استراحت دهید.
5. پس از استراحت، تکه های کوچک از خمیر در آورید و لای پلاستیک فریزر کـه با قیچی ان را کاملا باز کردهاید و کمی آردپاشی نموده اید بـه ضخامت تقریبی 3 میلی متر باز کنید و کاتر گرد بـه قطر 5 سانتیمتر بزنید. وسط هرکدام رابا یک کاتر گرد کوچکتر خالی نمایید ودر سینی فر کاغذ انداخته بچینید.
6. پس از پر شدن کامل سینی، سینی را 10 دقیقه در یخچال بگذارید. سپس در فر از پیش گرم شده بـه دمای 180 درجه سانتیگراد بـه مدت تقریبی 10 الی 12 دقیقه بپزید، در حدی کـه لبه کوکی ها کمی طلایی شود.
7. پس از خارج نمودن کوکی ها از فر 5 دقیقه بـه آن ها دست نزنید. سپس از کاغذ جدا نمایید و بگذارید کاملا خنک شوند.
8. پس از ان کـه کاملا خنک شدند کمی از سس کاراملی با قلمو بر روی هر کوکی بمالید. سپس روی ان از مواد رویه قرار دهید و بـه کمک انگشتان دست بـه آرامی فشار دهید تا مواد بچسبند. در آخر با شکلات ذوب شده کـه بـه روش بن ماری یا بر روی بخار آب یا در مایکروفر آماده نموده اید، تزیین نمایید.
نکته:
1. خمیر را در مقادیر کم از یخچال خارج نمایید و سریع کاتر بزنید زیرا خمیر زمانی کـه گرم می شود کار کردن با ان سخت می شود. در صورتی کـه خمیر گرم شد مجددا در یخچال بگذارید تا خنک شود.
2. پس از اضافه کردن آرد و پودر نارگیل بـه چسبندگی وسط خمیر توجهی نداشته باشید. این چسبندگی با استراحت در یخچال از بین میرود.
3. اگر در حین کار مواد رویه سرد شد و کار با ان سخت گردید، کمی بر روی بخار آب قرار دهید تا گرم شده و کار با ان آسان تر گردد.
4. این شیرینی را در ظرف در بسته ودر دمای محیط نگهداری نماید.
5- طرز تهیه شیرینی برنجی مخصوص نوروز
مواد لازم برای تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی
طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی
برای تهیه شیرینی برنجی، ابتدا روغن جامد ذوب شده را همراه با پودر قند مخلوط کنید تا پودر قند کاملا حل شود.
پودر هل، گلاب و زرده و سفیده تخم مرغ را اضافه کرده و بـه خوبی مواد را با هم مخلوط کنید.
حالا آرد برنج را خوب الک کنید و ان را کمکم بـه مخلوط اضافه کنید.
مواد را در حد مخلوطشدن ورز دهید و مواظب باشید کـه زیاد اینکار را انجام ندهید زیرا خمیر شیرینی بـه روغن میفتد.
خمیر را نصف کرده و نیمی از ان رابا زعفران مخلوط کنید و نیمه دیگر را ساده نگه دارید.
خمیرها را داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید و بیرون از یخچال بـه مدت یک روز استراحت دهید.
روزبعد و موقع پخت شیرینیها، بـه اندازه یک فندق از خمیر برداشته و گرد کنید و روی ان رابا مهر یا کاتر شیرینی طرح بیندازید.
کمی تخم خرفه روی شیرینیها بپاشید.
شیرینیها را کف سینی بچینید و سینی را در طبقه وسط فر با حرارت 150 درجه بـه مدت 7 تا 10 دقیقه قرار دهید.
وقتی شیرینیها پخته شدند، فر را خاموش کرده و سینی را بیرون بیاورید اما صبر کنید تا شیرینی برنجیها خنک شوند و بعد انها را از سینی بـه ظرف سرو منتقل کنید.
6- طرز تهیه شیرینی پادرازی مخصوص نوروز
مواد لازم برای تهیه شیرینی پادرازی
مواد لازم برای رومال شیرینی پادرازی
طرز تهیه شیرینی پادرازی مخصوص نوروز
برای تهیه این شیرینی ابتدا باید تخم مرغ رابا چنگال هم بزنید تا از لختگی دربیاید. پودر قند و عسل را بـه تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوطی یکنواخت حاصل شود.
روغن جامد را کمی با همزن دستی بزنید تا باز شود و بعد آردها را یکی یکی اضافه کنید و حدود ده دقیقه بـه همزدن ادامه دهید تا مایه کرم رنگ و چسبندهای حاصل شود.
حالا مخلوط تخم مرغ را اضافه کنید و درحد مخلوط شدن مواد را هم بزنید. دراین مرحله، مواد را بـه دو قسمت تقسیم کرده و بـه یک قسمت پودر هل اضافه کرده و دیگری را ساده یا با پودر زنجبیل مخلوط کنید.
خمیر دراین مرحله چسبناک اسـت اما نگران نباشید. هرکدام را جداگانه داخل کیسه فریزری قرار داده و کمی صاف کنید و برای چندساعت یا ترجیحا بـه مدت یک شب داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
بعد از استراحت، فر رابا دمای 180 درجه روشن کنید و خمیر را روی سطح آردپاشیشده کمی ورز دهید. خمیر را بـه ضخامت چهار الی پنج میلی متر باز کنید و با قالب شیرینی زبان، قالب بزنید و بـه سینی فر منتقل کنید. مواد رومال را مخلوط کرده و با برس روی شیرینیها بمالید.
روی شیرینیها رابا پشت چنگال خط بیندازید و کمی کنجد بپاشید و سینی را داخل فر گرم شده قرار دهید. حدود ده تا پانزده دقیقه برای پخت این شیرینی کافی اسـت.
7- طرز تهیه شیرینی کرکی
طرز تهیه شیرینی کرکی عید نوروز
طرز تهیه
پودر قند را الک و با روغن جامد مخلوط کنید و با دور تند همزن برقی بـه مدت پنج دقیقه خوب هم بزنید تا یک مخلوط کرم مانند درست شود.
آرد برنج، آرد نخودچی و آرد گندم را الک و با هم مخلوط کنید و پودر هل را بـه ان اضافه کنید.
مخلوط آردها را آهسته آهسته بـه کرم بدست آمده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یک خمیر یکدست و لطیف بدست آید.
خمیر بدست آمده را درون یک کیسه فریزر تمیز بگذارید و بـه مدت چهار ساعت بـه ان دست نزنید تا استراحت کند.
کف سینی فر را چرب کنید و یک کاغذ روغنی پهن کنید.
پس از چهار ساعت خمیر را از پلاستیک بیرون بیاورید و گلولههای کوچکی از ان درست کنید ودر سینی فر بگذارید. روی گلولههای درست شده رابا یک کاتر یا هر شی دیگری طرح بیندازید. طبق معمول طرح زدن روی شیرینی کرکی بـه این صورت هست کـه چند بار دایره را روی شیرینی می زنند طوری کـه دایرهها همدیگر را قطع کنند و هر دایره از وسط دایره قبلی بگذرد. بـه این مرحله در شیرینی پزی بـه اصطلاح پر زدن گفته میشود.
روی شیرینیها رابا تخم خرفه یا پودر پسته تزئین کنید.
فر را روشن کنید و روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد بگذارید تا داغ شود.
سینی فر را بـه مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه درون فر بگذارید تا بپزند.
بعد از پخت صبر کنید شیرینی کرکی کاملا خنک شود سپس ان را از کاغذ روغنی جدا کنید و بـه ظرف مورد نظر منتقل کنید.
شیرینی کرکی شـما آماده شد …
چند نکته مهم در پخت شیرینی کرکی
اگر در حین اضافه کردن آردها متوجه شدید کـه آرد زیاد اسـت و مواد حالت پودری دارد می توانید یکی دو قاشق روغن مایع بـه ان اضافه کنید تا از حالت پودری در بیاید.
آردها حتماً باید با الک ریز، الک شوند.
خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد، چون روغن از خمیر جدا شده و شیرینی خشک از آب در می آید.
برای درست کردن گلولههای شیرینی می توانید از ترازو استفاده کنید تا همه ی یک اندازه باشند.
می توانید بـه جای روغن جامد از کره استفاده کنید، ولی توجه داشته باشید کـه درصورت استفاده از کره نهایتا دوهفته میتوانید شیرینی را نگه دارید، ولی با روغن جامد تا دو ماه میتوانید شیرینی را در ظرف دردار نگهداری کنید.
میتوانید بـه جای فرم دادن با دست از یک قیف با سر شکوفه استفاده کنید.
اگر شیرینی کرکی کاکائویی دوست دارید می توانید دو قاشق از آرد را کم کنید و بـه جای ان دو قاشق پودر کاکائو اضافه کنید.
اگر شیرینی زعفرانی دوست دارید می توانید یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید. دراین حالت خمیر سفت می شود و نمیتوان با قیف طرح شکوفه درست کرد پس باید با دست ان را گرد کنید و شکل دهید.
توجه کنید برای داشتن یک شیرینی خوشمزه حتماً از آردهای مرغوب و تازه استفاده کنید.
آرد برنج را میتوانید طبق دستور زیر خودتان درست کنید:
برنج را بـه مدت دو روز باید خیس کنید و مرتب آب ان را عوض کنید، سپس آب ان را جدا کنید، برنج را بکوبید و الک کنید ودر آفتاب بگذارید تا کاملا خشک شود. پس از خشک شدن بار دیگر ان را الک کنید.
8- طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی مخصوص عید نوروز
مواد لازم برای تهیه شیرینی اسکار
طرز تهیه شیرینی اسکار
برای تهیه شیرینی اسکار طبق روال همیشگی تهیه انواع شیرینی خشک ابتدا باید پودر قند «کره/ مارگارین / روغن صاف / روغن جامد» را با هم مخلوط کنید تا جایی کـه بـه شکل یک کرم روشن دربیاید.
تخممرغها را در ظرفی جداگانه شکسته و زرده و سفیده را جدا کنید. سپس زرده تخم مرغ و هل را اضافه کرده و دوباره با همزن بزنید تا بـه شکلی یکدست دربیاید.
دراین مرحله، آرد را اضافه کرده و همزمان مایه شیرینی را هم بزنید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید و بـه دست نچسبد. سفیدهها رابا چنگال بزنید تا از لختگی در بیاید.
مقداری از خمیر را بـه اندازه یک فندق یا کمی بزرگتر با دست بردارید و داخل سفیده تخم مرغ بیندازید.
گلوبههای خمیری را یکییکی داخل گردوی خردشده بزنید تا همه ی جای انها بـه جز قسمت زیرین، بـه گردو آغشته شود. بـه این ترتیب زیر شیرینیها یکدست و صاف خواهد شد و گردوها قبل از پخت کامل شیرینی بـه خاطر تماس با سینی فر، نمیسوزند.
شیرینیها را کف سینی فر بچینید. از آنجایی کـه دراین شیرینی از کره استفاده شده، نیازی بـه چرب کردن سینی نیست. سینی را بـه مدت 20 دقیقه و با دمای 175 درجه سانتیگراد داخل فری کـه از قبل گرم شده قرار دهید. بعد از پخت شیرینیها، بـه انها دست نزنید تا کاملا سرد بشوند.
اگر شیرینیها بـه خاطر سفیده تخممرغ بـه سینی چسبیده بود، با استفاده از یک کفگیر یا چاقو انها را بـه آرامی از سینی جدا کنید.