طرز تهیه دلمه ترکیه ای (دلمه برگ مو و دلمه فلفل)
دلمه ترکیه ای که بیشتر به دلمه برگ مو پخته شده به روش ترکی گفته میشود را میتوان به چندین روش تهیه کرد. در این مطلب همچنین میتوانید طرز تهیه دلمه فلفل ترکیه ای را نیز بخوانید.
ستاره | سرویس آشپزی - دلمه ترکیه ای غذایی شبیه به دلمه برگ مو خودمان است. به این غذا در ترکیه یالانجی دولما میگویند و بیشتر در فصل بهار سرو میشود. زیرا در این فصل برگهای تازه و مناسب پخت و پز در دسترس است. در ادامه طرز تهیه دلمه برگ مو ترکیه ای به سه روش خوشمزه گفته شده است. همچنین میتوانید طرز تهیه دلمه فلفل ترکیه ای را نیز در ادامه بخوانید.
چنانچه مطالعه قسمتی خاص از مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:
طرز تهیه دلمه ترکیه ای برگ مو طرز تهیه دلمه فلفل ترکیه ایطرز تهیه دلمه ترکیه ای برگ مو
۱. روش اول تهیه دلمه برگ مو ترکی
مواد لازم (برای ۲ نفر) | |
برنج سفید | یک و نیم پیمانه |
برگ درخت مو | تعدادی |
روغن زیتون | ۵ قاشق غذاخوری |
شوید خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
پیاز درشت | ۱ عدد |
آب لیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
مغز (گردو، بادام ویا فندق اسیاب شده) به نوع سلیقه و مزاج | ۱/۳ پیمانه |
نمک و فلفل | به میزان کافی |
نوش جان ...
۲. روش دوم تهیه دلمه ترکیه ای
مواد لازم (برای ۱۰ نفر) | |
سبزی دلمه (تره، شوید و مرزه) | از هر کدام ۵۰۰ گرم |
گردو خردشده | ۴۰۰ گرم |
برگ مو | به تعداد لازم |
رب گوجهفرنگی و ماست | از هر کدام دو قاشق سوپخوری |
زرشک | ۵۰ گرم |
برنج | یک پیمانه |
نمک، فلفل، گلسرخ و زعفران آبکرده | به میزان لازم |
دستور تهیه:
ابتدا برگها را بشویید و در یک قابلمه آب روی حرارت بگذارید تا نرم شوند. پس از ۵ دقیقه که جوشید آنها را با آب سرد آبکش کنید. سبزی دلمه را خرد و کمی سرخ کنید. برنج را بشویید و سپس در آب بجوشانید و آبکش کنید. زرشک را نیز بشویید. سبزی سرخ شده و برنج آبکش شده را با هم مخلوط کنید، گردو خرد شده و زرشک را اضافه کنید. پس از آن نمک، فلفل، گلسرخ و زعفران آبکرده را اضافه کنید و خوب با مواد مخلوط کنید. برگ مو را روی یک سطح صاف پهن کنید و یک قاشق پر غذاخوری از مواد درون آن بریزید و سپس آن را بپیچید و درون قابلمه کنار یکدیگر بچینید. پس از اینکه تمام برگها در قابلمه چیده شد رب گوجه و ماست را با آب جوش مخلوط کنید و روی دلمهها بریزید و حرارت کم کنید تا دلمهها بپزند.نوش جان ...
۳. پخت دلمه ترکیه ای (روش سوم)
مواد لازم (برای ۴ نفر) | |
برگ مو | به تعداد لازم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
گوشت چرخکرده | ۳۰۰ گرم مخلوط گوسفند و گوساله |
رب گوجه فرنگی (یا پوره گوجه فرنگی) | ۲ قاشق سوپخوری |
برنج | ۱ پیمانه |
روغن زیتون | به میزان لازم |
لپه نیم پز شده | ۱/۲ پیمانه |
سیر | ۱ حبه ساطوری شده |
نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری | به میزان لازم |
سبزی معطرشامل شوید، نعنا، ریحان | از هر کدام یک قاشق سوپخوری |
طرز تهیه:
لپهها را بشویید و همراه با آب روی حرارت بگذارید تا بپزند. (بهتر است لپهها را از شب قبل خیس کنید) ابتدا پیاز را نگینی و ریز خرد کنید و در تابه با کمی روغن سرخ کنید. سیر را ساطوری و به پیاز اضافه کنید. پس از اینکه عطر سیر را حس کردید گوشت چرخکرده را به آنها اضافه کنید تا سرخ شود. نمک و دیگر ادویهها را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید تا با گوشت مخلوط شوند و گوشت مزه دار شود. در پایان دو قاشق غذاخوری رب را اضافه کنید. برنج را آبکش کنید و به مواد اضافه و مخلوط کنید. لپههای پخته شده را نیز اضافه کنید. کمی آب به مواد اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش آید و مواد بپزند. در پایان سبزیهای معطر را اضافه کنید. برگ مو را روی یک سطح صاف پهن کنید و یک قاشق پر غذاخوری از مواد درون آن بریزید و سپس آن را بپیچید و درون قابلمه کنار یکدیگر بچینید. پس از اینکه تمام برگها در قابلمه چیده شد دو الی سه قاشق غذاخوری رب گوجه را با آب جوش مخلوط کنید و روی دلمهها بریزید و حرارت کم کنید تا دلمهها بپزند.دلمه ترکیهای شما آماده سرو است ... نوش جان ...
طرز تهیه دلمه فلفل ترکیه ای
مواد لازم (برای ۱۰ نفر) | |
فلفل دلمهای | ۱ کیلو |
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
برنج | ۱.۵ لیوان |
بلغور درشت | ۱ استکان |
پیاز | ۳ عدد |
جعفری، شوید، نعناع | یک دسته از هر کدام |
رب | ۱ قاشق |
نمک و فلفل و روغن زیتون | به مقدار لازم |
مواد لازم برای سس دلمه | |
کره | ۲ قاشق |
آرد | ۱ قاشق مربا خوری |
نمک و آب | به مقدار لازم |
دستور پخت:
ابتدا برنج را بشویید و آبکش کنید.
بلغور را نیز بشویید و بپزید تا کمی نرم شود.
پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه با کمی روغن سرخ کنید.
گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید.
نمک و فلفل را نیز اضافه کنید.
جعفری، نعناع و شوید را بشویید و ریز ساطوری کنید وبه مخلوط گوشت اضافه کنید و تفت دهید.
سر فلفل دلمه را ببرید و مواد داخل آن را خارج کنید.
فلفلها را از سسی که درست کردید پر کنید و در فلفل را روی آن بگذارید.
برای تهیه سس دلمه کره را در یک تابه بریزید و سپس آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود سپس رب و آب به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یک سس یکدست حاصل شود.
سس دلمه را روی دلمهها بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا بپزند.
دلمه فلفل ترکیه ای شما آماده شد ... نوش جان ...بیشتر بدانید: طرز تهیه دلمه فلفل دلمهای پنیری
اگر شما نیز تجربهای از درست کردن دلمه ترکیه ای دارید یا طرز تهیه متفاوتی برای آن میشناسید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید. میتوانید نظرات و سوالات خود را از طریق بخش "ارسال نظر" در انتهای همین صفحه برای ما ارسال نمایید تا به سوالاتتان پاسخ داده و تجربیاتتان را با دیگران به اشتراک بگذاریم.