روغن ام سی تی چیست؟ این مبحث را با یک مبحث کلیدی و ساده شروع می کنم: روغن ام سی تی را باید مصرف کرد؟ این روغن ام سی تی چیست؟ و چرا روغن ام سی تی MCT در رژیم کتو خوب است؟ چه مزایایی دارد؟ در این مقاله از بخش تغذیه دکتر سلام به بررسی روغن ام سی تی می پردازیم. عوارض و فواید آن را مورد تحلیل قرار داده و سپس نحوه اضافه کردن آن به رژیم کتوژنیک را توضیح می دهیم.

روغن ام سی تی چیست؟

واژه ام سی تی نشان دهنده تری گلیسیرید متوسط ​​زنجیره ای یا نوعی اسید چرب اشباع است که در غذاهای خاص مانند نارگیل یافت می شود و یک منبع متمرکز از این چربی هاست، زیرا اکثر مواد غذایی مانند نارگیل یافت می شود.

مزایای روغن ام سی تی (MCT) در رژیم غذایی کتو

برای انجام درست رژیم کتوژنیک (کتو) – که می تواند منجر به بهبود سلامت جسمی فرد مانند کاهش وزن، افزایش انرژی و حفاظت در برابر تعدادی از بیماری های مزمن شود، شما باید مقدار زیادی از چربی ها را از رژیم غذایی خود حذف کنید، این در حالی است که میزان کربوهیدرات ها را بسیار کم می کنید تا سطوح وقتی که بدن شما از منبع سلم و مفید و راحت انرژی را در قالب چربی مفید در رژیم غذایی دریافت، به یاد داشته باشید که همه چربی ها با یکدیگر برابر نیستند.

انواع مختلف غذاها وَ روغن ها، گروه مختلفی از اسیدهای چرب را برای بدن شما فراهم می کنند. نوع تری گلیسرید های متوسط ​​زنجیره ای، ام سی تی یا چربی موجود در روغن در بدن است که به طورکلی به طرز موثری برای ایجاد توده های کتون، یا منبع سوخت استفاده می گردد.

چرا روغن ام سی تی برای رژیم غذایی کتو مفید و مناسب است؟

در مقایسه با تری گلیسرید هایی با زنجیر های کوتاه و بلند یا اصطلاحاً ال سی تی ها، ام سی دی یا اصطلاحاً ام سی اف ای ها یا اسیدهای چرب متوسط زنجیره ای نامیده می شوند به راحتی به کتون تبدیل می شوند، زیرا بدن باید برای تبدیل آن کمتر فعالیت انجام دهد و ام سی تی از هم جدا شدن پیوند کربن ها به راحتی در کبد تجزیه می شوند همچنین دارای اثر ترموژنیک و توانایی تغییر متابولیسم شماست.در اینجا به برخی از مزایای مهم ام سی تی در رژیم غذایی کیتو اشاره خواهیم کرد که عبارتند از:

ام سی تی به بدن کمک می کند تا کتون ها را ایجاد کند و سپس آن را به کتوز تبدیل کنند. کتون ها دارای مزایایی هستند که عبارتند از: کم کردن اشتها و کاهش میل به غذا، افزایش وضوح ارامش روانی، بهبود سطح انرژی، مبارزه با التهاب و غیره. ام تی سی را میتوان برای کاهش وزن استفاده کرد زیرا این ماده به کاهش وزن کمک کند.

دلیل اینکه روغن ام سی تی استفاده می شود انست که چربی های زنجیره ای متوسط باعث کم شدن گرسنگی بدن می شود و می توانند به کنترل کالری کمک کنند اساسا به مغز می گویند بدن انرژی کافی دریافت می کند، بنابراین تمایل به خوردن معمولا کاهش می یابد. ام سی تی به راحتی برای افزایش انرژی استفاده می شوند و انرژی افزایش می یابد، کمتر احتمال دارد به عنوان چربی ذخیره شوند و می توانند شما را در حالت سوزاندن چربی نگه دارند. برخی مطالعات نیز نشان داده اند که می توانند استقامت و عملکرد را نیز افزایش دهند.

پشتیبانی از عملکرد شناختی و ادراکی – کتون ها از عبور خون از مغزی ممانعت می کنند و مغز به طور مؤثر برای سوخت از این ماده مورد استفاده می کند، به همین دلیل است که برخی از افراد ام سی تی محلول در روغن را بعنوان مکمل استفاده می کنند و با مصرف ان فرد احساس کارآمدتری دارد.

سهولت هضم –ام سی تی ها چربی آسان برای هضم در مقایسه با بسیاری از چربی های دیگر هستند.

مزایای روغن ام سی تی (MCT) در رژیم غذایی کتو

افراد با مسائل و اختلالات خاص اعم از مالاریا، اختلالات گوارشی مانند روده تحریک پذیر، بیماری کرون، عفونت کیسه صفرا و غیره سندرم جی ای نیز میتوانند از ان استفاده کنند.

خوردن ام سی تی می توانید کم غذا خوردن را متناوب تر و ساده تر کند – از آنجا که کتون ها انرژی بدن استفاده میشوند سطح انرژی افزایش میابد و گرسنگی را سرکوب می کند، استفاده از

روغن به منظور افزایش سطح کتون، راهی هوشمندانه است تا کم غذا خوردن متناوب تر و ساده تر شود. اکثر مردم می بینند که روغن ام سی تی را در دستورالعمل ها ی ترکیبی به خوبی و احتی مصرف می کنند. این به ایجاد یک بافت صاف کمک می کند. سعی کنید آن را به دستور العمل های ترکیب، به تنهایی و یا در ترکیب با دیگر چربی، از جمله صمیمی، بلغور جو دوسر، ماریناد، سس مایونز خانگی و سس سالت استفاده کنید. اگر می خواهید ازروغن ام سی تی استفاده کنید روغن غلیظ به خصوص ان توصیه می شود. از مخلوط کردن ان با هر ماده غذایی اجتناب کنید، اضافه کردن روغن به قهوه با استفاده از روغن امولسیون، در هر دمای بسیار راحت تر مخلوط شود.

چه میزان مصرفی ام سی تی برای تولید کتوز باید استفاده شود؟

در ابتدا، یک قاشق چای خوری یا حتی کمتر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، با یک مقدار کوچکتر شروع کنید و به آرامی میزان چربی مصرفی خود را با توجه به اینکه چه احساسی دارید، افزایش دهید. اگر به نظر می رسید واکنش خوبی داشتید، راه خود را تا روزانه حدود یک قاشق غذا خوری ادامه دهید.

دستیابی به کاهش وزن

مهم است که به این نکته اشاره شود که مصرف ام سی تی ارزوی محالی نیست و برای رسیدن به کتوز نیز امکان پذیر است. شما می توانید از روغن مذکور در رژیم کتو به عنوان یک ابزار در جعبه ابزار خود فکر کنید زیرا به تولید کتون کمک می کند اما در نهایت شما باید یک رژیم غذایی مناسب، با چربی بالا و کم کربوهیدرات بخورید تا به کتوز فراوان تر برسید و در بهترین وضعیت بدنی بمانید.

چه نوع روغن ام تی سی برای رژیم کتو بهتر است؟

چهار نوع ام سی تی مختلف وجود داردکه عبارتند از: کاپریک اسید و کاپریلیک اسید و کاپرولیک اسید و و اسید لوریک. زنجیره کوتاه تر و سریع تر بدن (به این معنی که تعداد کل کربن ها اسید است)، وقتی که به ایجاد کتون ها می انجامد، می تواند اسیدهای چرب را به انرژی قابل استفاده تبدیل کند. کاپریک اسید و کاپریول دارای کربن کمتر از اسیدهای کاپریلا و لوریک هستند، بنابراین بهترین آنها به اسید کاپوریک تبدیل میشد که به به بدن شما برای ایجاد کتون کمک می کند.

مزایای روغن ام سی تی (MCT) در رژیم غذایی کتو

در مورد استفاده از روغن ام سی تی ام سی تی بدون رژیم کتو قابل استفاده است؟

این که آیا شما یک رژیم کم کربوهیدرات مصرف می کنید یا نه این روغن دارای برخی از مزایای قابل توجه برای سلامت جسمی شما است که به عنوان مثال میتوان به کمک به بهبود عملکرد شناختی، حمایت از سلامت روده، مبارزه با التهاب به علت خواص آنتی اکسیدانی، بهبود سلامت قلب و عروق، فراهم کردن ساییدگی و جلوگیری از گرسنگی و کنترل کاهش وزن اشاره کرد.

چگونه می توان روغن ام سی تی را در رژیم غذایی کتو مصرف کرد

روغن ام سی تی دارای طعم و بوی بی نظیر است، اغلب غیر قابل تشخیص می باشد. این بدان معنی است که می توان آن را بدون تغییر طعم به تمام مواد غذایی با انواع دستور العمل اضافه کرد. معمولا مانند یک مکمل غذایی در رژیم کتو عمل می کند، اما اغلب برای آشپزی این روغن ام سی تی تولید شود را مصرف می کنند تا کتون مورد نیاز بدن تولید شود.

از آنجا که این روغن با کیفیت خوب می تواند گران باشد، به عنوان مثال، برخی از افراد با استفاده از قاشق چای خوری از ان استفاده می کنند احتمالا می خواهید مقدار زیادی از آن را در زمان پخت غذا حذف کنید، به خصوص از آنجا که روغن نارگیل جایگزین پخت و پز خوبی برای ان است.

با این حال، این روغن در حرارت بالا آسیب می بیند، بنابراین اگر شما می خواهید، می توانید روغن نارگیل را درمواد غذایی پخته شده، سوپ، گوشت قرمز استفاده کنید بدون اینکه آن را فاسد یا اکسیداسیون کنید این روغن معمولا دارای دو یا حتی هر چهار نوع ماده معدنی سودمند است. بسیاری از روغن ها یا ترکیبی از 100 درصد کلسیم اسید (C10) و 100 درصد (C8) کلسیم اسید، می باشند.

اطمینان حاصل کنید که همیشه روغن با کیفیت بالا خریداری کردید و باید بدانید ازچه مواد تشکیل دهنده و چگونه تولید می شود. روغن های برتر از طریق فرایندهایی مانند تقطیر بخار سه گانه ساخته می شوند، به جای اینکه از مواد حاوی پرکننده های ارزان قیمت و با استفاده از حلال های شیمیایی تولید شوند بنابراین با صرف کمی بیشتر پول، از خرید روغن نا مرغوب اجتناب کنید.

مزایای روغن ام سی تی (MCT) در رژیم غذایی کتو

آیا روغن نارگیل مزایای مشابهی با روغن ام سی تی برای رژیم غذایی کتوز دارد؟

روغن نارگیل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید که یک منبع طبیعی چربی ام سی تی است. اسید لوریک، ماده ای است که در مقادیر زیاد در روغن نارگیل یافت می شود، تقریبا همانند ام سی تی مثل یک تری گلیسیرید زنجیره طولانی به طرق مختلف و کمتر عمل می کند. از آنجایی که کربن بیشتری دارد، کار بیشتری برای شکستن آن انجام می شود، بنابراین برای تولید کتون در مقایسه با سایر انواع روغن ها کارایی کمتر می شود.

چیز خوبی در مورد روغن نارگیل، این است که مزایایش بسیار متنوع است؛ شما می توانید آن را طبخ کنید و یا آن را به چیزهایی مانند قهوه، کوکی ها و غیره اضافه کنید. روغن نارگیل نیز نیازی به مخلوط کردن با مواد غذایی ندارد، مناسب برای پخت و پز با حرارت بالا و دارای طعم دلپذیر است

شما همچنین می تواند مقادیر کمتری از آن را در سایر مواد غذایی حاوی چربی های اشباع شده، از جمله روغن سویا، پنیر، روغن نخل استفاده کنید. من به شدت توصیه می شود از روغن نخل نیز، شیر و ماست کامل استفاده کنید.

عوارض جانبی روغن ام سی تی چیست؟

ممکن است مصرف بیش از حد روغن باعث ایجاد عوارض جانبی مانند سوء هاضمه، اسهال، استفراغ، تحریک پذیری، حالت تهوع، شود که در حالی که روغن معمولا به خوبی تحمل می شود، ناراحتی معده و گاز روده شود. سعی کنید این روغن را با غذا مصرف کنید تا از برخی از عوارض جانبی اجتناب شود و به یاد داشته باشید که دوز کمتری را شروع کنید و اگر بخواهید، به تدریج انرا افزایش دهید.