طرز تهیه آش گندم یزد (آش امام حسین یا آش حسینی)


طرز تهیه آش گندم یزد (آش امام حسین یا آش حسینی) آش گندم بیشتر در ماه محرم و صفر در استان یزد پخته میشود و بسیار لذیذ و مقوی است و چون بیشتر در این ایام طبخ میشود به آش حسینی نیز معروف است. این آش مقداری تند است، ولی میتوانید فلفل آن را به […] نوشته طرز تهیه آش گندم یزد (آش امام حسین یا آش حسینی) اولین بار در مجله اینترنتی حرف تازه. پدیدار شد.

طرز تهیه آش گندم یزد (آش امام حسین یا آش حسینی)

آش گندم بیشتر در ماه محرم و صفر در استان یزد پخته میشود و بسیار لذیذ و مقوی است و چون بیشتر در این ایام طبخ میشود به آش حسینی نیز معروف است.

این آش مقداری تند است، ولی میتوانید فلفل آن را به دلخواه کم یا زیاد کنید.

این آش بدون سبزی، با گوشت فراوان طبخ میشود که در آخر مانند حلیم غلیظ و کشدار میشود. میتوانید مقداری گوشت قرمز را جداگانه بپزید ریش ریش کنید و همراه با حبوبات به آش اضافه کنید تا در نهایت آش کشدار و لعابدار شود و با هل و دارچین و زنجبیل سرو میشود.

درصورت استفاده از گوشت، سبزی و کشک و نعنا را حذف کنید تا آش اصیل یزدی داشته باشید. در اینجا من آش را بدون گوشت پختم. در این حالت سبزی جایگزین گوشت شده است و در این حالت میتوانید با کشک و نعناداغ سرو کنید.

طرز تهیه آش گندم یزد (آش امام حسین یا آش حسینی)

مواد لازم آش گندم :

نخود، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا چشم بلبلی، عدس و ماش جمعا ۲ لیوان (از هر کدام ۱/۳ لیوان)
گندم پوست کنده یا بلغور گندم ۱ فنجان
جو پوست کنده یا بلغور جو نصف فنجان
سبزی آش ۷۰۰ گرم تا ۱ کیلوگرم
پیاز ۵ عدد
سیر چند حبه
نمک – فلفل – زردچوبه – کشک و نعنا و سیر و پیازداغ

طرز تهیه آش :

حبوبات از قبل خیس کرده را با گندم و جو در قابلمه ریخته به میزان لازم آب اضافه کنید و اجازه دهید چند ساعتی بپزند.
چند پیاز بزرگ را نگینی خرد کرده با سیر رنده شده و کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا سبک و شفاف شوند سپس زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت دهید.
بعد از تفت کوتاه زردچوبه، آب و سبزی آش را اضافه کرده و درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید سبزی بپزد.
حبوبات پخته را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مواد با هم بپزند و آش کاملا جا بیفتد.
در آخر نمک و فلفل آش را اندازه کنید. به عنوان ادویه این آش از مقداری زیره و آویشن نیز استفاده میشود و میتوانید مقداری پونه هم به آش اضافه کنید.
پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ آماده کنید.
مقداری از پیاز داغ و نعنا را به قابلمه آش اضافه کنید.
در ظرف دلخواه ریخته و تزیین و سرو کنید.

پ.ن: برای تزیین مقداری کشک را داخل قیف بریزید و سر قیف را کمی برش دهید، طرح دلخواه را با کشک ترسیم کنید، فضاهای دلخواه طرح را با نعنا داغ یا سیر و پیازداغ پر کنید. با استفاده از ماسوره های قنادی و کشک سفت میتوانید کشک را ماسوره بزنید، دقت کنید آش از داغی افتاده باشد تا کشک را بیش از حد شل نکند و طرح پایدار بماند.

منبع : پیج اینستاگرام آشپزی @marjan_rezazadeh

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


کامرون به نتانیاهو: سپاه را به عنوان نهاد تروریستی شناسایی نمی‌کنیم