رنگینک که به آن حلوای خشک نیز گفته می شود جزء دسرهای جنوبی و سنتی است که با روش های مختلفی تهیه می شود و شما می توانید در طرز تهیه رنگینک از رطب یا خرما و گردو استفاده نمایید.
رنگینک و کیک خرما و حلوای خرما و حلوای هویج از انواع دسرهای پرطرفدار و محبوب به شمار می روند و شما می توانید برای پذیرایی از مهمان هایتان این دسرهای بی نظیر را در منزل تهیه کنید.
مواد لازم
آرد گندم : نیم کیلوگرم پودر قند : ۲۵۵ گرم کره : ۳۰۰ گرم هل : یک قاشق مرباخوری زنجبیل : یک قاشق مرباخوری پودر پسته : به مقدار لازممواد لازم برای تهیه مواد میانی رنگینک
خرما خشتی : ۴۰۰ گرم دارچین : یک قاشق غذاخوری گردوی خرد شده : ۱۸۰ گرم روغن مایع : یک قاشق غذاخوریطرز تهیه رنگینک در منزل
برای تهیه رنگینک ابتدا آرد را از الک ریز عبور دهید سپس آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود توجه داشته باشید که آرد نباید تغییر رنگ بدهد.
در مرحله بعدی طرز تهیه رنگینک بعد از اینکه آرد از داغی افتاد آن را دوباره الک کنید.
آرد را درون تابه ای مناسب بریزید و تابه را روی حرارت گاز قرار دهید و کره را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کره و آرد با یکدیگر به خوبی ترکیب شوند و تفت بخورند سپس آرد را از روی حرارت گاز بردارید و اجازه دهید خنک شود.
زنجبیل و پودر قند و هل را نیز الک نمایید و این مواد خشک را به آرامی به مخلوط آرد تفت خورده بیفزایید.
در این مرحله از دستور تهیه رنگینک خرما را چرخ کنید سپس گردو خرد شده را نیز تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
گردو روغن مایع و دارچین را به خرمای چرخ شده بیفزایید و این مواد را با یکدیگر ترکیب نمایید. در این مرحله از روش تهیه رنگینک باید این دسر خوشمزه را تزیین کنید. برای تزیین رنگینک ابتدا کف قالبی مناسب را با کمک کاغذ روغنی بپوشانید به صورتی که کاغذ روغنی از جداره ها قالب بلندتر باشد سپس مواد حلوا را به دو قسمت مساوی تقسیم نمایید و یک قسمت از حلوا را در کف قالب پهن کنید و فرم قالب را به حلوا بدهید سپس مواد میانی را روی لایه اول حلوا پهن کنید و باقی مانده حلوا را روی مواد میانی قرار دهید و با کمک پشت قاشق لایه حلوا را یکدست و صاف کنید و همه سطح حلوا را با پودر پسته الک شده بپوشانید و این دسر بی نظیر و خوش طعم را به صورت لوز یا مربع شکل برش بزنید.
در طرز درست کردن رنگینک اگر تمایل دارید از رطب استفاده کنید بهتر است پوست آن را جدا نمایید تا سرو این دسر راحت تر باشد. در صورت تمایل می توانید برای تهیه انواع دسر و پیش غذا کلیک کنید.
منبع : آرگا