نظارت مستمر دامپزشکی قزوین بر بهداشت و سلامت شیر خام


نظارت مستمر دامپزشکی قزوین بر بهداشت و سلامت شیر خام

قزوین- رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین از نظارت و پایش مستمر بهداشت شیر خام تولیدی در دامداری‌های این شهرستان خبر داد.

مهدی جلوخانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نظارت بر بهداشت فرآورده‌های خام دامی از وظایف حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور است، گفت: در این راستا، اداره دامپزشکی شهرستان قزوین بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی، به صورت ماهیانه اقدام به نمونه‌گیری شیر خام تعدادی از دامداری‌ها، مراکز جمع‌آوری شیر خام و کارخانجات تولید فرآورده‌های لبنی شهرستان و ارسال نمونه‌ها به آزمایشگاه می‌کند.

وی افزود: این نمونه‌ها به منظور تشخیص بار میکروبی و نیز تشخیص تقلبات احتمالی ناشی از مواد افزودنی غیر مجاز به شیر مورد آزمایش قرار می‌گیرند که در صورت وجود اشکال، برخوردها و اقدامات قانونی لازم صورت می‌گیرد.

جلوخانی با بیان اینکه همه مراکز جمع‌آوری شیر خام و کارخانجات فرآورده‌های لبنی دارای مسئول فنی بهداشتی برای کنترل و نظارت روزانه بر فعالیت آن مراکز هستند، بیان کرد: از ابتدای سال گذشته و در راستای آشنایی دامداران و عوامل اجرایی این مراکز با موازین بهداشتی، کارشناسان اداره دامپزشکی این شهرستان اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزشی برای این عزیزان کرده‌اند.

نظارت دامپزشکی قزوین بر مرغداری ها از جوجه ریزی تا کشتار

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین در ادامه گفت: با هدف تأمین امنیت و سلامت گوشت مرغ، تمامی مراحل تولید طیور گوشتی از گله‌های مرغ مادر، کارخانجات جوجه کشی، حمل و نقل بهداشتی، واکسیناسیون، پرورش، کشتار و بسته‌بندی توسط کارشناسان دامپزشکی نظارت می‌شود.

وی با بیان اینکه صدور مجوز بهداشتی جوجه‌ریزی مستلزم رعایت ضوابط بهداشتی از سوی مرغداران است، تصریح کرد: رعایت ضوابط امنیت زیستی (Biosecurity) مانند استحمام پرسنل قبل از ورود به مرغداری، وجود رختکن تعویض لباس و پوشیدن لباس مخصوص مزرعه، ضدعفونی ماشین‌ها و وسایل نقلیه، مدیریت تلفات، قرنطینه کردن جوجه‌های یک روزه های جدید الورود (در واحدهای چند سنی) و اعزام مرغ‌های پایان دوره به کشتارگاه مطابق با مجوزهای حمل صادر شده از دامپزشکی و تحت نظارت بودن واحدها توسط دامپزشکان بخش خصوصی، نگهداری، فرآوری و حمل و نقل بهداشتی کود، رعایت حداقل فاصله استاندارد جوجه‌ریزی بر اساس تلفات سالن در دوره قبل، از مهمترین این الزامات است.

جلوخانی در پایان از مرغداران شهرستان قزوین خواست هر گونه مخاطرات بهداشتی را برای کنترل و پیشگیری از طریق شماره تلفن ۴ رقمی ۱۵۱۲ به شبکه دامپزشکی اطلاع رسانی کرده و در اجرای ضوابط بهداشتی و قرنطینه‌ای با دامپزشکی نهایت همکاری را داشته باشند.


مهدی جلوخانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نظارت بر بهداشت فرآورده‌های خام دامی از وظایف حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور است، گفت: در این راستا، اداره دامپزشکی شهرستان قزوین بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی، به صورت ماهیانه اقدام به نمونه‌گیری شیر خام تعدادی از دامداری‌ها، مراکز جمع‌آوری شیر خام و کارخانجات تولید فرآورده‌های لبنی شهرستان و ارسال نمونه‌ها به آزمایشگاه می‌کند.

وی افزود: این نمونه‌ها به منظور تشخیص بار میکروبی و نیز تشخیص تقلبات احتمالی ناشی از مواد افزودنی غیر مجاز به شیر مورد آزمایش قرار می‌گیرند که در صورت وجود اشکال، برخوردها و اقدامات قانونی لازم صورت می‌گیرد.

جلوخانی با بیان اینکه همه مراکز جمع‌آوری شیر خام و کارخانجات فرآورده‌های لبنی دارای مسئول فنی بهداشتی برای کنترل و نظارت روزانه بر فعالیت آن مراکز هستند، بیان کرد: از ابتدای سال گذشته و در راستای آشنایی دامداران و عوامل اجرایی این مراکز با موازین بهداشتی، کارشناسان اداره دامپزشکی این شهرستان اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزشی برای این عزیزان کرده‌اند.

نظارت دامپزشکی قزوین بر مرغداری ها از جوجه ریزی تا کشتار

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین در ادامه گفت: با هدف تأمین امنیت و سلامت گوشت مرغ، تمامی مراحل تولید طیور گوشتی از گله‌های مرغ مادر، کارخانجات جوجه کشی، حمل و نقل بهداشتی، واکسیناسیون، پرورش، کشتار و بسته‌بندی توسط کارشناسان دامپزشکی نظارت می‌شود.

وی با بیان اینکه صدور مجوز بهداشتی جوجه‌ریزی مستلزم رعایت ضوابط بهداشتی از سوی مرغداران است، تصریح کرد: رعایت ضوابط امنیت زیستی (Biosecurity) مانند استحمام پرسنل قبل از ورود به مرغداری، وجود رختکن تعویض لباس و پوشیدن لباس مخصوص مزرعه، ضدعفونی ماشین‌ها و وسایل نقلیه، مدیریت تلفات، قرنطینه کردن جوجه‌های یک روزه های جدید الورود (در واحدهای چند سنی) و اعزام مرغ‌های پایان دوره به کشتارگاه مطابق با مجوزهای حمل صادر شده از دامپزشکی و تحت نظارت بودن واحدها توسط دامپزشکان بخش خصوصی، نگهداری، فرآوری و حمل و نقل بهداشتی کود، رعایت حداقل فاصله استاندارد جوجه‌ریزی بر اساس تلفات سالن در دوره قبل، از مهمترین این الزامات است.

جلوخانی در پایان از مرغداران شهرستان قزوین خواست هر گونه مخاطرات بهداشتی را برای کنترل و پیشگیری از طریق شماره تلفن ۴ رقمی ۱۵۱۲ به شبکه دامپزشکی اطلاع رسانی کرده و در اجرای ضوابط بهداشتی و قرنطینه‌ای با دامپزشکی نهایت همکاری را داشته باشند.

کد خبر 4619306

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه قزوین

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


کلمات پانتومیم | 350 سوژه سخت ،راحت ،خنده دار +150ضرب المثل