به گزارش تسنیم به نقل از اویل پرایس ، صادرات نفت عربستان به چین 43 درصد به صورت سالانه در آوریل افزایش یافت وبه میانگین 1.53 میلیون بشکه در روز در مقایسه با 1.07 میلیون بشکه آوریل 2018 رسید. پالایشگاه‌های مستقل همچنان به خرید نفت ادامه می دهند.

عربستان با 6.3 میلیون تن در یک ماه ، بیشترین سهم واردات نفت خام چین را به دست آورد و جای روسیه را گرفت. واردات نفت چین از روسیه 6.12 میلیون تن معادل 1.49 میلیون بشکه در روز بود. ولی واردات نفت از روسیه هم افزایش داشت. در آوریل 2018، واردات از روسیه 1.35 میلیون بشکه در روز بود.

طبق اطلاعات گمرک ، پالایشگاههای چین خرید نفت خام ایران را هم در ماه گذشته قبل از لغو معافیت ها افزایش داده بودند. میانگین روزانه واردات نفت از ایران 790 هزار بشکه در روز معادل 3.24 میلیون تن برای کل این مدت بود.

افزایش واردات از عربستان در این ماه هم ادامه دارد و باز هم دلیل آن تقاضای بالای پالایشگاه‌های مستقل است. هنگلی پترولیوم یکی از این پالایشگاه‌های مستقل است که مسئول بیشتر این افزایش است. چون عملیات هایش را در پالایشگاه جدید 400 هزار بشکه ای خود در شمال شرقی به حداکثر رسانده است.

انتظار می‌رود هنگلی به تنهایی 6 تا 8 میلیون بشکه نفت عربستان را در ماه جاری بخرد که معادل 149 هزار تا 258 هزار بشکه در روز است. پس از ماه می، میانگین واردات نفت خام عربستان توسط این پالایشگاه به 4 تا 6 میلیون تن کاهش می یابد.

در همین حین، پالایشگاه‌های چین نفت خام آمریکا را در بحبوحه افزایش درگیری ها بین واشنگتن و پکن پس می زنند. تاجران نفتی چین و پالایشگاه‌ها دیگر تمایلی به امضای قراردادهای بلند مدت با تولید کنندگان آمریکا ندارند.

پکن صادرات محصولات نفتی پالایش شده را به حدود 50 میلیون تن از آغاز سال جاری افزایش داده است. نرخ متوسط پالایش نفت در این ماه رکورد زد و به 12.68 میلیون بشکه رسید. این نرخ میانگین پالایش برای 2019 است.