برگزیدگان ادبی را رها نکنید؛ پیام هفدهمین قلم زرین


برگزیدگان ادبی را رها نکنید؛ پیام هفدهمین قلم زرین

تهران- ایرنا- هفدهمین جایزه ادبی قلم زرین اواخر هفته گذشته در حالی به کار خود پایان داد، که نگرانی رها کردن برگزیدگان ادبی، در سراسر فضای آن همچون همیشه و تمام جشنواره ها موج میزد.

جایزه ادبی قلم زرین یکی از جوایز ادبی غیردولتی است که هر سال همزمان با گرامیداشت روز قلم (۱۴ تیرماه) در سه بخش شعر و کودک و نوجوان، شعر و داستان بزرگسال و پژوهش و نقد ادبی برگزار می شود.

اختتامیه هفدهمین دوره این جایزه با حضور فرهنگ دوستان و نویسندگان در باغ کتاب برگزار شد، یکی از پیام های این جشنواره که در گفته های تک تک سخنرانان نهفته بود، رها نکردن برگزیدگان این جایزه و سایر جشنواره های ادبی و بسنده نکردن پاسداشت آنها به روز جشنواره بود.

سخنرانان از جمله رحیم مخدومی دبیر این دوره جایزه ضمن ابراز امیدواری از رونق هرچه بیشتر فضای فرهنگی کشور بر این مساله اتفاق نظر داشتند که در بخش معرفی چهره سال، نکوداشت یک پیشکسوت مدنظر است، کسانی که راهی را در مظلومیت و تنهایی ادبیات در سال‌های گذشته آغاز کرده و هدایت‌گر بوده‌اند. این‌ها در تنهایی راه را آغاز کردند، اما امروز پیشکسوتان این حوزه شمرده می‌شوند.

محسن پرویز رییس انجمن قلم در مورد این دوره جایزه گفت: در دوره‌های گذشته جز یک سال که وقفه‌ای در برگزاری جشنواره قلم زرین رخ داد، هرسال دو برنامه مدنظر ما است اول تجلیل از پیشکسوتان اهل قلم که از سال ١٣٨١ آغاز شده و برنامه دیگر هم جشنواره قلم زرین است.

پرویز خاطرنشان کرد: در هر رشته جشنواره ما یک برگزیده یا یک اثر تقدیری داریم و یا اگر داوران آثاری را هم سطح تشخیص دهند دو اثر تقدیری یا برگزیده مشترک معرفی می‌شوند و جوایز هم تقسیم می‌شود.

وی افزود: انجمن قلم بودجه ثابت ندارد و حمایت مالی نمی‌شود، البته وزارت فرهنگ و ارشاد در ادوار مختلف با تأخیر یک یا دوساله با مبلغی که افزایش نمی‌یابد حمایت‌هایی داشته اما نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تاکنون کمک حال انجمن در برپایی این جایزه ادبی بوده است.

پرویز به تجلیل از غلامعلی حداد عادل اشاره کرد و گفت: در برخی از اخبار دیدم به اشتباه عنوان تقدیر از چهره ادبی سال یاد شده بود در حالی که چهره ادبی سال تنها هر سال از سوی حوزه هنری معرفی می‌شود. اما انجمن قلم از یک پیشکسوت عضو خود طبق روال هر سال تقدیر می‌کند همان‌طور که آغاز این تجلیل‌ها هم با مراسمی برای حمید سبزواری بود.

وی اضافه کرد: متأسفانه به دلیل کمبود بودجه انجمن، برای عدم تعطیلی ناچار شدیم مراسم اهدای جوایز قلم زرین را با تجلیل از پیشکسوت عضو همزمان در یک روز برگزار کنیم. امسال توفیق شد از تلاش‌های استاد غلامعلی حداد عادل تجلیل شود. امیدواریم متولیان نهادهای فرهنگی از فعالیت‌های انجمن حمایت کنند تا این مراسم هرساله برگزار شود.

در هفدهمین جشنواره قلم زرین انتشارات شهرستان ادب با دو کتاب تقدیری و دو کتاب برگزیده به عنوان ناشر برگزیده معرفی شد.

در بخش شعر بزرگسال دو کتاب «آنجا که نامی نیست» و «از پیله تا پروانگی» به عنوان اثر برگزیده، در بخش نقد و پژوهش دو کتاب «بومی سازی رئالیسم جادویی در ایران» و «سنجش منابع تاریخی شاهنامه» به عنوان اثر برگزیده معرفی شدند.

و در بخش رمان بزرگسال نیز دو رمان «پس از بیست سال» و «باران تمشک» مشترکاً شایسته تقدیر معرفی شدند.

در بخش داستان کودک و نوجوان از میان ١٩٢٩ کتاب چاپ شده در سال ٩٧ سه اثر نامزد شدند که اثری برگزیده شناخته نشد اما از رمان «خواب پلنگ» نوشته هادی حکیمیان تقدیر به عمل آمد.

دربخش شعر کودک و نوجوان نیز اثری برگزیده شناخته نشد اما دو کتاب «آبنبات گنده» و «باید تو را پیدا کنم» مشترکاً مورد تقدیر قرار گرفتند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فرهنگی و هنری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود کتاب کار دیکته شب اول ابتدایی - کتاب گاج