مروری بر نشریات محلی کردستان در سومین هفته تیر


مروری بر نشریات محلی کردستان در سومین هفته تیر

سنندج - ایرنا - مطبوعات و نشریات محلی کردستان در هفته سوم تیر ماه عناوین اصلی خود را بازگشت جنتلمن، کردستان به افتخار نامدارانش تمام قد ایستاد، کنگره مشاهیر کُرد در جهان درخشید و برای نصف دیه دختران شین آبادی چه کسی پاسخگو است؟ انتخاب کردند.

هفته نامه سیروان در شماره ۱۰۴۱ شنبه ۱۵ تیرماه تیتر اول خود را " بازگشت جنتلمن" قرار داده و فیض الله پیری به تحلیل و بررسی بازگشت مظهر خالقی استاد موسیقی کردی به کردستان بعد از ۳۸ سال و برگزاری کنگره مشاهیر کُرد پرداخته است.

در ادامه این نشریه کُردی - فارسی حدود هفت صفحه یادداشت های تحلیلی چند نفر از جمله شهباز محسنی، جلال جلالی زاده، مختار زارعی، سید غریب سجادی، امجد غلامی، چیا فوادی و فردین صادق ایوبی راجع به نامداران و تحلیل کنگره مشاهیر کُرد آورده شده است.

در بخش کُردی این هفته نامه نیز گزارشی توسط سرگل آرش در مورد رشته زبان و ادبیات کُردی و اولین دوره فارغ التحصیلی این رشته در کشور تهیه و منتشر شده است.

روزنامه روژان نیز در شماره ۳۰۲ روز یکشنبه ۱۶ تیرماه سرمقاله خود را در قالب مصاحبه ای اختصاصی با عضو هیات رییسه کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با عنوان " کنگره مشاهیر کُرد در جهان درخشید" اختصاص داده و به بررسی کیفیت و تاثیرگذاری این کنگره پرداخته است.

در این شماره همچنین یادداشتی با عنوان " اعتبار به یغما رفته روشنفکری ما" به قلم فرهاد امین پور به چاپ رسیده که در آن نقدی بر کنگره مشاهیر کُرد شده اما این مقاله نویس در نهایت کنگره را مثبت و حرکتی ارزشمند در راستای خدمت به فرهنگ کُرد توصیف کرده است.

در بخش کُردی این هفته نامه هم یادداشت اختصاصی با عنوان " هنرمندان، سفیران آشتی و وحدت و همدلی" نوشته حسن شهبازی منتشر شده و در آن به بررسی کنگره مشاهیر کُرد پرداخته شده و از هنرمندان و نامداران به عنوان سفیران صلح و دوستی در جهان نام برده شده و از تاثیرگذاری آنان در ایجاد همزیستی همراه با آرامش سخن گفته شده است.

هفته نامه ئاریز در شماره ۷۳ تاریخ ۱۷ تیرماه، تیتر صفحه اولش را " کردستان به افتخار نانمدارانش تمام قد ایستاد" انتخاب کرده و گزارش میدانی راجع به تمام بخش های کنگره مشاهیر کُرد، بازتاب آن در میان مردم سنندج و میزان اطلاع مردم از این کنگره منتشر کرده است.

در این شماره گزارش دیگری هم راجع به لزوم ایجاد زیرساخت های فرهنگی برای کردستان منتشر شده و در آن از نبود سالن های بزرگ در کردستان به ویژه سنندج برای برگزاری مراسم و کنگره های بزرگ انتقاد شد.

گفت و گو ی اختصاصی توفیق مشیرپناهی با صابر هاکا شاعر کُرد مقیم تهران و انتشار زندگی و سرگذشت این شاعر نسل جدید، از دیگر مطالب مهم چاپ شده در هفته نامه ئاریز است.

در شماره ۱۳۴ هفته نامه آوات یادداشتی به قلم شهباز محسنی با عنوان " مروری بر کنگره مشاهیر کُرد" منتشر شده که نگارنده در آن از برخی شایعات و حاشیه ها برای کم رنگ کردن اهمیت این کنگره انتقاد کرده و برگزاری آن را کاری بسیار شایسته در راستای تقدیر از تلاشگران عرصه علم و هنر و فرهنگ کُرد دانسته است.

یادداشتی نیز با عنوان " جایگاه مشاهیر کُرد در جهان" نوشته اردشیر پشنگ در این نشریه فرهنگی و اجتماعی منتشر شده است، همچنین مقاله ای تحت عنوان "آیا خشونت در سقز عادی شده است" به قلم خالد توکلی منتشر شده که نویسنده به بررسی دلایل عدم احساس مسئولیت در جامعه و افزایش خشونت ها در شهر سقز پرداخته است.

در این هفته نامه به قلم یحیی صمدی یادداشت "چه کسی برای نصف دیه دختران شین آبادی پاسخگو است؟ " که تیتر صفحه اول آن نیز است به چاپ رسیده که نگارنده در آن از تبعیض جنسیتی در ایران در موارد مختلف از جمله بحث دیه و ارث انتقاد کرده و در ادامه عدم پرداخت دیه کامل به دختران حادثه آتش سوزی مدرسه شین آباد سردشت را زیر سوال برده است.

این نشریه همچنین یادداشتی نیز تحت عنوان " وستا قادر یا روح سرگردان ملی" به قلم محسن رنانی به چاپ رسانده که در آن از رنج و آواردگی مردم سردشت در بمباران شیمایی سال ۶۶ و استاد قادر بنا صحبت شده است. استاد قادر همراه با پنج فرزندش بر اثر بمباران شیمیایی جانباز می شود اما حاضر نشده از مزایای جانبازی استفاده کند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون ۱۵۸ نشریه در کردستان مجوز فعالیت گرفته اند که از این تعداد اکنون ۱۰۲ رسانه شامل رسانه های چاپی، خبرگزاری و پایگاه های خبری برخط و غیربرخط در استان فعال است.

۷۳۵۵ / ‏‬ ۳۰۳۴

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کردستان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


جملات و متن تبریک روز جهانی خلبان به همسرم و عشقم + عکس نوشته و استوری