آیا رابطه جنسی دهانی باعث سرطان می‌شود؟


آیا رابطه جنسی دهانی باعث سرطان می‌شود؟

رابطه جنسی دهانی و سرطان با هم مرتبط هستند. ابتلا به یکی از بیماری‌های مقاربتی از طریق این رابطه مانند تبخال تناسلی یا سوزاک، سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان دهان یا گلو خواهد شد.

آیا رابطه جنسی دهانی باعث سرطان می‌شود؟
ستاره | سرویس زناشویی - ارتباط رابطه جنسی دهانی و سرطان یکی از بحث‌های داغ در جوامع امروزی است. رابطه جنسی دهانی با وجود این که احتمال بارداری را کاهش می‌دهد و لذتی متفاوت را برای شرکای جنسی به همراه دارد اما می‌تواند خطر ابتلا به انواع بیماری مقاربتی را نیز افزایش دهد. این موضوع برای افرادی که این رابطه را برای جلب رضایت شریک جنسی خود در نظر گرفته‌اند به یک دغدغه و نگرانی بزرگ تبدیل شده است.در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در "فهرست موضوعی" زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.
آیا رابطه جنسی دهانی و سرطان مرتبط هستند؟ چه بیماری‌هایی با رابطه جنسی دهانی منتقل می‌شوند؟ راه‌های کاهش خطر ابتلا به سرطان از طریق رابطه دهانی

آیا رابطه جنسی دهانی و سرطان مرتبط هستند؟

در روابط جنسی از طریق واژن یا رابطه مقعدی، زوج‌ها برای پیشگیری از انتقال بیماری‌های مقاربتی، میکروب‌ها و ویروس‌ها از وسایل پیشگیری مانند کاندوم استفاده می‌کنند.
در رابطه جنسی دهانی استفاده از لوازمی مانند کاندوم می‌تواند لذتی که برای شریک جنسی وجود دارد را کاهش دهد و بنابراین استفاده نمی‌گردد. به همین دلیل در این رابطه‌ها بیماری‌های مختلفی می‌تواند به گلو و دهان راه پیدا کند و سبب بروز مشکلاتی مانند سرطان شود.
در صورتی که مایع ترشح شده از آلت تناسلی فرد مقابل وارد دهان شود یا این که شریک جنسی به یکی از بیماری‌های مقاربتی مانند تبخال تناسلی مبتلا باشد، احتمال این که دهان و گلو با این بیماری درگیر شود وجود دارد. این مشکل زمانی شدت پیدا می‌کند که فردی که رابطه جنسی دهانی را انجام می‌دهد، دارای زخم یا خراشی در ناحیه دهان باشد.

چه بیماری‌هایی با رابطه جنسی دهانی منتقل می‌شوند؟

در ادامه به بررسی رابطه جنسی دهانی و سرطان و بیماری‌های مقاربتی که می‌تواند فرد را مستعد بروز این مشکل کند خواهیم پرداخت.

۱. ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) یا زگیل تناسلی

یکی از بیماری‌هایی که در رابطه جنسی دهانی امکان بروز دارد خطر ابتلا به بیماری HPV یا زگیل تناسلی است. این بیماری سبب ایجاد سرطان رحم در زنان می‌شود و سرطان دهان نیز از دیگر عوارض این بیماری شناخته شده است.
HPV می‌تواند هم مرد و هم زن را تحت تأثیر قرار دهد. زگیل تناسلی هم در بین زوج‌هایی که با جنس مخالف رابطه دارند دیده می‌شود و هم افرادی که همجنسگرا هستند.
با وجود این که زگیل‌های تناسلی بیشتر در ناحیه تناسلی زنان و مردان دیده می‌شوند، اما تحقیقات نشان داده که رابطه جنسی دهانی می‌تواند دهان، لب‌ها و گلو را نیز به این بیماری آلوده کند. زگیل تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی است و با وجود ارائه راه حل‌های مختلف برای درمان آن، امکان این که این بیماری درمان نشود یا درمان آن بسیار طولانی مدت باشد وجود خواهد داشت.
اگر چه نمی‌توان HPV را به صورت صددرصد دلیل بروز سرطان دانست، اما تحقیقات نشان می‌دهند که بیش از ۵۰ مورد در ایالات متحده به دلیل بروز زگیل تناسلی به سرطان دهان مبتلا شده‌اند. ابتلا به این بیماری در مردان نسبت به زنان بیشتر بوده است.

آیا رابطه جنسی دهانی باعث سرطان می‌شود؟


۲. تبخال تناسلی (Herpes genital)

تبخال تناسلی دیگر بیماری است که می‌تواند شانس ابتلا به سرطان را در افراد افزایش دهد. در تحقیقاتی که درباره رابطه جنسی دهانی و سرطان انجام شده مشاهده می‌شود افرادی که به بیماری تبخال تناسلی مبتلا بوده‌اند این بیماری را در رابطه دهانی به شریک جنسی خود منتقل کرده‌اند.
در صورتی که شریک جنسی در قسمت دهان و لب‌ها دارای تبخال باشد نیز می‌تواند این بیماری را با رابطه جنسی دهانی به طرف مقابل منتقل کند.
تبخال‌ها عفونی هستند و بستر مناسبی برای رشد بیماری‌هایی مانند سرطان گلو و دهان فراهم می‌کنند.

۳. سوزاک، کلامیدیا، هپاتیت B و هپاتیت C

برای آگاهی بیشتر از ارتباط رابطه جنسی دهانی و سرطان باید درباره بیماری‌هایی که توسط ویروس‌ها و باکتری‌های مختلف ایجاد می‌شوند دانش مناسبی کسب کنید. سوزاک، کلامیدیا، هپاتیت B و هپاتیت C از جمله بیماری‌هایی هستند که دلیل ویروس و باکتری به وجود می‌آیند.
ویروس‌ها و میکروب‌های ناقل این بیماری در رابطه جنسی دهانی به درون گلو دهان راه پیدا می‌کنند. این ویروس‌ها در این ناحیه تکثیر می‌شوند و عامل بیماری‌های بسیاری از جمله سرطان دهان، سرطان زبان، سرطان گلو و حتی عفونت‌هایی که برای حلق و بینی و چشم‌ها به وجود می‌آید هستند.

آیا رابطه جنسی دهانی باعث سرطان می‌شود؟

۴. هپاتیت A

در صورتی که شریک جنسی به بیماری هپاتیت A مبتلا باشد، احتمال ابتلا به این بیماری در رابطه دهانی برای فرد نیز وجود خواهد داشت.
هپاتیت A یک نوع بیماری عفونی است که التهابات شدید کبدی را در پی دارد و ناحیه شکم و روده را در فرد مبتلا درگیر می‌کند. در صورتی که از طریق دهان با آلت تناسلی یا مقعد شریک جنسی خود تماس داشته باشید، احتمال ابتلا به این بیماری عفونی افزایش پیدا می‌کند.

۵. HIV یا ایدز

اغلب پزشکان معتقد هستند که امکان انتقال ایدز در رابطه جنسی دهانی وجود ندارد. در صورتی که اگر بدن یکی از شرکای جنسی آلوده به ویروس HIV ، دارای زخم باشد و فرد مورد نظر نیز در ناحیه دهان زخمی داشته باشد، امکان آلوده شدن به این ویروس برای فرد وجود خواهد داشت.
با توجه به این که ابتلا به ایدز در سیستم ایمنی بدن اختلال ایجاد می‌کند، امکان ابتلا به بیماری‌های ویروسی و عفونی افزایش پیدا خواهد کرد و می‌توان به نوعی در ارتباط رابطه جنسی دهانی و سرطان، ایدز را به عنوان عامل غیر مستقیم در نظر گرفت.

۶. سیفلیس

سیفلیس یکی دیگر از بیماری‌های مقاربتی شایع است. در صورتی که به سفلیس مبتلا شوید ممکن است ابتدا هیچ علایمی دریافت نکنید، پس از چند وقت زخم‌هایی در ناحیه تناسلی، مقعد و دهان به دلیل ابتلا به این بیماری دیده می‌شود. با توجه به این که مشاهده ابتلا به سفلیس ممکن است از ۱۰ تا ۳۰ سال زمان نیاز داشته باشد، امکان این که فرد به سرطان مبتلا شود وجود خواهد داشت.

آیا رابطه جنسی دهانی باعث سرطان می‌شود؟

راه‌های کاهش خطر ابتلا به سرطان از طریق رابطه دهانی

1. در صورتی که شریک جنسی شما در ناحیه تناسلی داری زخم است یا شما در قسمت دهان، لب‌ها و گلو زخمی دارید، از رابطه جنسی دهانی اجتناب کنید؛ زیرا امکان انتقال بیماری‌ها از این طریق هنگام وجود زخم چندین برابر می‌شود.
2. از مسواک زدن قبل از رابطه جنسی دهانی اجتناب کنید؛ زیرا مسواک زدن ممکن است التهاب لثه‌ها را در پی داشته باشد و زخم‌های کوچکی در کنار دندان‌ها و درون دهان ایجاد کند که سبب افزایش امکان ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله سرطان می‌شود.
3. استفاده از کاندوم برای آقایان حین رابطه جنسی، امکان ابتلا به بیماری‌های مقاربتی را برای شریک جنسی کاهش می‌دهد. به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند در رابطه جنسی دهانی از کاندوم استفاده کنند.
4. در صورتی که هر یک از علایم مربوط به بیماری‌های جنسی مانند تب، خارش و سوزش ناحیه تناسلی، بروز درد در هنگام نزدیکی و دفع ادرار، ترشحات غیر طبیعی از آلت تناسلی و... را مشاهده کردید، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا در صورت ابتلا به بیماری‌های مقاربتی تحت درمان قرار بگیرید.
5. انجام آزمایش‌های دوره‌ای برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی و سرطان بسیار مهم است. در آزمایش‌های دوره‌ای اگر به بیماری مانند سفلیس مبتلا شده باشید و علایمی برای آن وجود نشده باشد، پزشک مراحل درمان را برایتان آغاز خواهد کرد و بیماری حاد نمی‌شود.

آیا رابطه جنسی دهانی باعث سرطان می‌شود؟

سخن آخر

افرادی که می خواهند در رابطه جنسی‌شان احساس لذت بیشتری برای شریک جنسی خود فراهم کنند، رابطه جنسی دهانی را امتحان می‌کنند. این رابطه شاید در ظاهر بی‌خطر به نظر برسد، اما در صورتی که شریک جنسی به یکی از بیماری‌های مقاربتی مبتلا باشد، امکان ابتلای طرف مقابل نیز به این بیماری وجود خواهد داشت.
آیا درباره بیماری‌های مختلف مقاربتی اطلاعات دارید؟ به نظر شما ارتباط رابطه جنسی دهانی و سرطان تا چه اندازه جدی است و چگونه می‌توان از آن پیشگیری کرد؟ دیدگاه‌ها و تجربیات خود را با تیم ستاره و مخاطبین ما در میان بگذارید. برای اطلاعات تکمیلی پیشنهاد می‌شود مطلب عوارض رابطه دهانی + راه های پیشگیری و درمان را نیز مطالعه کنید.

برگرفته از: betterhealth و medicalnewstoday

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ خاص و بی نظیر اجتماعی سارینا از شاهین نجفی