فرق نارنج و ترنج در چیست؟
نارنج و ترنج میوههایی از گروه مرکبات هستند که هرکدام خواص زیادی برای سلامتی دارند. فرق نارنج و ترنج در مواردی زیادی مثل ظاهر و طعم بوده و میتوان به راحتی این دو میوه را از هم تشخیص داد.
ستاره | سرویس علوم - نارنج و ترنج هر دو میوهای از گروه مرکبات هستند و فرق زیادی حتی در خواص درمانی آنها وجود دارد. نارنج یک میوه ترش است که از آن، میتوان رب نارنج و از شکوفههای بهاری آن مربای بهار نارنج، شربت بهار نارنج و دمنوش بهار نارنج، تهیه کرد. فرق نارنج و ترنج از جمله مواردی است که شاید اغلب افراد از آن اطلاع نداشته باشند؛ از اینرو در این مطلب، ابتدا به خواص هرکدام اشاره خواهیم کرد و در نهایت به تفاوت آنها خواهیم پرداخت.
نارنج و خواص آن
درخت نارنج، درخت نسبتا کوچکی است که در مناطق نسبتا گرم میروید. نارنج به عنوان مادر مرکبات شناخته میشود و پایه خوبی برای پیوندهای شاخههای نارنگی یا پرتغال است.
اغلب میوههای ترش به ویژه مرکبات، حاوی ویتامین C هستند. به همین دلیل مصرف آب نارنج میتواند ویتامین C مورد نیاز بدن را تامین کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. نارنج علاوه بر اینکه هضمکننده غذاست، در درمان کم خونی و درمان دیابت، برای سلامتی قلب و عروق نیز به عنوان یک ماده موثر و کاربردی شناخته میشود. از جمله خواص دیگر نارنج میتوان موارد زیر را برشمرد:
افرادی که در هوای آلوده دچار خفقان میشوند، میتوانند از نارنج استفاده کنند. نارنج حاوی مادهای به نام سینفرین است که باعث کاهش وزن میگردد. خواص ضد یبوست، ضد نفخ، ضد پیری، ضد تهوع و نشاطآوری این میوه به اثبات رسیدهاست. نارنج به علت دارا بودن مقادیر زیادی از ویتامین C به جذب آهن کمک کرده و از اینرو مصرف آن در دوره بارداری توصیه میشود. استفاده از آب نارنج به عنوان چاشنی روی غذا، به هضم غذا کمک زیادی خواهد کرد. دمکرده برگ نارنج نیز آرامبخش و ضد تشنج بوده و در درمان میگرن، بی خوابی و اختلالات کبدی موثر است. از روغن نارنج برای تهیه داروها، لوازم آرایشی و صابون استفاده میشود.بیشتر بدانید: روش نگهداری آب نارنج برای جلوگیری از تلخ شدن و کپک زدگی
ترنج و خواص آن
میوه ترنج که معمولا با نام برگاموت هم شناخته میشود، میوهای از خانواده مرکبات است که معمولا در مناطق مدیترانهای میروید و در کشورهای ایتالیا و فرانسه به صورت تجاری کشت میشود. میوه ترنج از پیوند درخت لیمو و درخت پرتغال به وجود میآید و آن را از طریق پیوند زدن و یا از طریق رویش دانه میتوان تکثیر کرد. این میوه حاوی مقادیر بسیاری زیادی سیترونلال است؛ از این ماده معمولا در درمان افسردگی و بیماریهای روانی به عنوان یک ماده آرامشبخش استفاده میشود.
این میوه سرشار از آلفا پینن، آلفا ترپینئول، لیمونن، آلفا برگاپتن، میرسن، لینالول و لینالیل استات است. از جمله خواص درمانی ترنج میتوان موارد زیر را برشمرد:
بر طرف کننده نفخ معده درمان ناراحتیهای پوستی مانند تبخال و ترکهای پاشنه پا درمان افسردگی، استرس و اضطراب رفع چین و چروک پوست یک آنتی بیوتیک قوی برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای عفونیلازم به ذکر است که از روغن ترنج، برای تقویت معده، درمان جای جوش، درمان شوره سر، تهیه عطر و دئودورانتهای طبیعی استفاده میشود.
فرق نارنج و ترنج
شکل ظاهریبرگهای درخت نارنج، سبز شفاف، بیضی شکل و نوک تیز است؛ برگهای درخت ترنج، سبز تیره، کشیده و دارای دمبرگ است.
رنگ میوهنارنج به رنگ نارنجی تیره و ترنج زرد لیمویی است.
مزهمیوه ترنج مزهای کاملا تلخ داشته و نارنج ترش و خوشمزه است. (مزه میوه ترنج، تلختر از گریپ فروت است.)
طبعنارنج میوهای با طبع سرد و خشک است؛ در حالی که طبع ترنج گرم و خشک است.
سخن پایانی
در این مطلب خواص نارنج و ترنج و تفاوت میان آنها بررسی شد. ترنج و نارنج در طعم و ظاهر متفاوت هستند و علاوه بر مصارف کاربردی، خواص زیادی برای سلامتی بدن دارند؛ شما میتوانید برای کسب آگاهی بیشتر در مورد خواص این دو میوه، از مطالب "خواص ترنج برای سلامت بدن " و "خواص نارنج در درمان بیماریها" در ستاره نیز دیدن کنید.
نظرات و پیشنهادات خود را با ما در قسمت "نظرات و پرسشها" در میان بگذارید.