دود کمبود بودجه وزارت علوم در چشم دانشگاه‌ها/ پولی برای تحقیقات و فعالیت فرهنگی باقی نخواهد ماند


دود کمبود بودجه وزارت علوم در چشم دانشگاه‌ها/ پولی برای تحقیقات و فعالیت فرهنگی باقی نخواهد ماند

معاون اداری و مالی وزارت علوم گفت: کاهش برخی از هزینه‌های وزارت علوم مثل حقوق کارکنان و سایر هزینه‌های ثابت، امکان‌پذیر نیست.

دود کمبود بودجه وزارت علوم در چشم دانشگاه‌ها/ پولی برای تحقیقات و فعالیت فرهنگی باقی نخواهد ماندمحمد تقی نظرپور، معاون اداری و مالی وزارت علوم در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کاهش بودجه وزارت علوم و کمبودهای مالی این وزارتخانه، اظهار کرد: متاسفانه مدتی می‌شود که این وزارتخانه در دریافت بودجه با اختلالاتی مواجه است. بنابر مصوبه سازمان برنامه و بودجه سهم اختصاص یافته به آموزش عالی به صورت تخصیص ۶ ماهه و معادل ۳۶ تا ۳۷ درصد ارائه می‌شود؛ این به معنای آن است که حدود ۱۴ درصد کمتر از بودجه لازم دریافت می‌کنیم.

او ادامه داد: بخش اعظمی از بودجه دریافت شده توسط وزارت علوم به حقوق اعضا و کارکنان، اعضای هیئت علمی، شرکت‌های مرتبط با این وزارتخانه و غیره اختصاص پیدا می‌کند که اجتناب ناپذیر است. بعد از آن مابقی بودجه، با برنامه ریزی صرف انجام فعالیت‌هایی مثل اقدامات تحقیقاتی و فرهنگی می‌شود.

بیشتر بخوانید: تقاضای اساتید دانشگاه تهران از رئیس قوه قضائیه برای برخورد با آقازاده‌های فاسد

نظرپور گفت: کاهش برخی از هزینه‌ها وزارت علوم مثل حقوق کارکنان و سایر هزینه‌های ثابت، امکان‌پذیر نیست؛ پس متاسفانه دود این کاهش بودجه بر چشم بخش‌های دیگری می‌رود و این اتفاق برایمان خوشایند نیست. از جمله تاثیرات این کمبود بودجه می‌توان به کاهش هزینه اختصاص یافته برای ارائه فرصت مطالعاتی به دانشجویان دکترا یا اعضای هیئت علمی اشاره کرد. بدون شک دانشگاه‌ها با این بودجه محدود نمی‌توانند هزینه‌های اصلی را کنار گذاشته و فعالیت‌های دیگر را در اولویت قرار دهند.

معاون اداری و مالی وزارت علوم با تأکید بر تشدید فشارها در صورت ادامه داشتن فرآیند کسری بودجه، گفت: اگر این کسری بودجه جبران نشود، تاثیرات بدی را برای دانش‌آموزان به همراه خواهد داشت. تعاملات و نامه‌نگاری‌های اداری لازم برای افزایش سهم بودجه دریافتی این وزارتخانه انجام شده است اما با توجه به شرایط خاصی که کشور و دولت در آن قرار دارد، افزایش آن را بعید می‌دانیم.

او یادآوری کرد: چشم‌اندازی به افزایش بودجه به صددرصدی نداریم اما با توجه با مقدار فعلی بودجه نگرانی ما از روزهای آتی است؛ بدون شک این کاهش سطح دریافتی می‌تواند بخش تحقیقاتی، فرهنگی و سایر فعالیت‌های با اهمیت دانشگاه‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لخته خون گوشتی شبیه جگر در پریودی چیست و چه علتی دارد‌؟ +‌روش درمان