96 درصد زوجهای خراسانی زیر پوشش طرح کاهش طلاق هستند


96 درصد زوجهای خراسانی زیر پوشش طرح کاهش طلاق هستند

مشهد- ایرنا- 96 درصد از جمعیت مشمول امور مرتبط با آسیبهای اجتماعی شامل پدیده طلاق و اختلافات زوجها در استان خراسان رضوی زیر پوشش طرح کاهش طلاق قرار گرفته اند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی یک سال اخیر با توسعه اجرای این طرح تاکنون ۹۶ درصد جمعیت استان در سطح ۲۱ شهرستان به صورت رسمی و بقیه شهرهای کوچک به صورت غیررسمی زیر پوشش "طرح کاهش طلاق" قرار گرفته‌اند.

حمیدرضا پوریوسف افزود: ظرف پنج ماه نخست امسال ۱۳ مرکز جدید کاهش طلاق در شهرستانهای مختلف خراسان رضوی شامل پنج مرکز در مشهد دایر و بقیه در سایر شهرها به این طرح افزوده شده است.

گروه هدف "طرح مداخله در خانواده به منظور کاهش طلاق" شامل زوجهای متقاضی طلاق که به یکی از مراکز کاهش طلاق، دادگستری، مداخله در بحران فردی، خانوادگی و اجتماعی به صورت خودمعرف و یا معرفی از دیگر سازمانها و بخشها مراجعه می کنند اجرا می‌شود. خدمات ارائه شده به این افراد شامل مددکاری اجتماعی، روانشناسی، روانپزشکی و حقوقی است.

هدف از اجرای طرح کاهش طلاق "حفظ و تحکیم کیان خانواده، کاهش طلاق از طریق ارائه خدمات مشاوره‌ای، مددکاری اجتماعی و کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از طلاق است. در این چارچوب "شناخت عوامل موثر بر وقوع طلاق به منظور برنامه‌ریزی در جهت آگاهسازی جامعه، شناسایی و حل مسائل و مشکلات خانواده‌های آشفته و متقاضی طلاق، کاهش تنشها و استرس‌ پس از طلاق به منظور متعادل کردن شرایط عاطفی روانی، بالا بردن آگاهی‌ زوجین درباره نحوه برخورد صحیح با فرزندان پس از طلاق، فراهم آوردن زمینه‌های مناسب به منظور تنظیم روابط صحیح فرزندان و والدین و تداوم ارتباط والدین با کودکان پس از طلاق" است.

کمک به قضات دادگاههای خانواده جهت اتخاذ تصمیم مناسب، صدور حکم لازم و تعیین صلاحیت والدین برای سرپرستی فرزندان در مواردی که طلاق آخرین راه می باشد، از دیگر اهداف این طرح سازمان بهزیستی است.

متقاضیان طلاق به شکل خودمعرف از طریق دادگستری‌ها، مراکز مداخله در بحران فردی، خانوادگی و اجتماعی(اورژانس اجتماعی)، خط تلفن اورژانس اجتماعی(۱۲۳)، خدمات اجتماعی سیار و یا سایر مراکز درون سازمانی و برون سازمانی اعم از دولتی و غیر دولتی به این مراکز ارجاع داده می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یکی از مهمترین آسیبهای اجتماعی را طلاق ذکر کرد که عوارض و پیامدهای فراوانی برای خانواده و جامعه در پی دارد و ادامه داد: بر همین اساس ابتکار "طرح پیشگیری از طلاق" سه سال پیش در خراسان رضوی مطرح و در این چارچوب به عنوان استان مبدع طرح پیشگیری از طلاق اجرای مشاوره پیش از طلاق با همکاری دادگستری خراسان رضوی در این استان آغاز شد.

وی گفت: پارسال ۲۷ هزار زوج متقاضی طلاق توافقی در خراسان رضوی بر همین اساس مشاوره دریافت کردند. سه هزار و ۲۵۰ زوج از این تعداد معادل ۱۸ درصد از کل آنها به سازش قطعی و انصراف از طلاق رسیدند.

پوریوسف افزود: در راستای تحکیم بنیان خانواده، کاهش دعاوی خانوادگی و کاهش ورودی پرونده های قضایی به دادگستری برای نخشتین بار در کشور ارائه مشاوره به تمامی دعاوی خانوادگی در خراسان رضوی الزامی شد. به همین منظور همراه با مشاوره پیرامون طلاق، به طرفین مهمترین دعاوی خانوادگی در موضوعات نفقه، تمکین، ملاقات فرزند و حضانت فرزندان نیز پیش طرح دعوی در دادگاه، مشاوره ارائه می شود.

وی ادامه داد: طرح این دعاوی در کنار پدیده طلاق آثار و آسیبهای فراوانی را به همراه دارد لذا ظرف یک سال اخیر در مشهد و پنج شهر دیگر خراسان رضوی اقدام به ارائه مشاوره پیش از اعلام قضایی این دعاوی صورت گرفته است.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: در این چارچوب هم اینک ۲۰ کلینیک مددکاری در خراسان رضوی فعالند. حاصل کار این مجموعه اقناع ۲۰ هزار زوج بوده که از ادامه روند پیگیری قضایی طلاق صرفنظر کرده و زندگی مشترک خود را پی گرفته اند.

وی افزود: ظرف یک سال اخیر ۴۳ درصد متقاضیان دعاوی طلاق و مشکلات خانوادگی از ادامه پیگیری قضایی مشکل خود منصرف شده اند.

۷۴۹۶/۱۸۵۸

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه خراسان رضوی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


ورود سرمربی برزیلی-فرانسوی تیم ملی والیبال به ایران + عکس