تولید قلب مینیاتوری با پرینتر زیستی


تولید قلب مینیاتوری با پرینتر زیستی

همشهری آنلاین: محققان آمریکایی با استفاده از گلبول‌های سفید بدن یک داوطلب سلول‌های بنیادی پرتوان تولید کردند. از این سلول‌ها برای تولید یک قلب مینیاتوری با پرینتر زیستی سه بعدی استفاده شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، گروهی از محققان آمریکایی یک قلب مینیاتوری را با پرینتر ۳ بعدی چاپ کرده‌اند. شرکت فناوری زیستی BIOLIFE۴D در شیکاگو این قلب چاپی را ابداع کرده است. برای این منظور محققان این موسسه گلبولهای سفید یک داوطلب انسانی را به سلول‌های بنیادی پرتوان تبدیل کردند. این سلول‌های بنیادی نیز به انواع مختلفی از سلول‌های قلبی تبدیل شدند.

البته این سلول‌ها با مواد مغذی و یک ماده عامل رشد ترکیب شدند و به این ترتیب جوهر زیستی مخصوص این شرکت را ابداع کردند. در مرحله بعد جوهر زیستی مذکور وارد یک پرینتر زیستی شد و از سوی دیگر یک ماده قالب شفاف نیز به پرینتر تزریق شد. به این ترتیب قلب کوچک به طور لایه لایه ساخته شد و از سوی دیگر قالب موقت نیز شکل قلب را حفظ می کرد. شکل قلب براساس اسکن ام آر آی قلب داوطلب انسانی تهیه شده بود.

قلب پرینت شده در یک بیوراکتور قرار داده شد که شرایط بدن انسان را شبیه سازی می کند. این امر سبب شد سلول های مختلف قلبی خود را سازماندهی کنند و در کنار یکدیگر بافت قلبی منسجمی به وجود بیاورند. در مرحله بعد قالب که به ابداع یک قلب کامل انسان(البته در مقیاس کوچک) کمک کرد نیز قابل حل شدن بود.

به گفته شرکت BIOLIFE۴D این قلب مانند نمونه واقعی دارای ۴ بطن است. دانشمندان امیدوارند با توسعه بیشتر این فناوری بتوانند قلب هایی در اندازه واقعی تولید کنند و به بدن بیماران پیوند بزنند. از آنجا که این قلب با سلول های بدن بیمار تولید می شود، احتمال آنکه سیستم ایمنی بدن آن را رد کند، اندک خواهد بود.

کد خبر 454614

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


«اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»، بهترین دعا و ظهور بزرگ‌ترین جایزه لیله الرغائب...