همه چیز درباره پماد مگاکورت و کاربردهای آن


پماد مگاکورت که با نام های مختلف دیگر همچون (Nasonex)، (Elocon)، (ointment)، (Asmanex) شناخته می شود که به صورت یک ضد التهاب قوی استروئیدی برای پوست به خصوص در نواحی که پوست بسیار ضخیم است به صورت موثر عمل می کند و بیشترین کاربرد را برای درمان انواع درماتیت ها و پسوریازیس را دارد. که در ادامه با کاربرد های این پماد بیشتر آشنا خواهید. آشنایی با...

پماد مگاکورت که با نام های مختلف دیگر همچون (Nasonex)، (Elocon)، (ointment)، (Asmanex) شناخته می شود که به صورت یک ضد التهاب قوی استروئیدی برای پوست به خصوص در نواحی که پوست بسیار ضخیم است به صورت موثر عمل می کند و بیشترین کاربرد را برای درمان انواع درماتیت ها و پسوریازیس را دارد. که در ادامه با کاربرد های این پماد بیشتر آشنا خواهید.

همه چیز درباره پماد مگاکورت و کاربردهای آن

آشنایی با پماد مگاکورت

نام تجاری ⇐ مگاکورت

همه چیز درباره پماد مگاکورت و کاربردهای آن
همه چیز درباره پماد مگاکورت و کاربردهای آن

نام ژنتیک ⇐ پماد مومتازون فرروات ۱ درصد

طبقه بندی درمانی ⇐ ضد التهاب

طبقه بندی فارماکولوژیک⇐ کورتیکو استروئید

اشکال دارویی ⇐ پماد، لوسیون، کرم ( موضعی )

پماد مگاکورت یک کورتیکواستروئید قوی موضعی بوده که خاصیت نرم کنندگی فراوانی دارد که در زمان هایی که بیماری های پوستی به اوج خود می رسند از این پماد استفاده می کنند که به صورت تسکین دهندگی خارش و قرمزی پوست عمل می کند، نکته ای که در مورد این پماد وجود دارد این است که این پماد برای درمان به کار برده نمی شود بلکه فقط در جهت کاهش علائم از آن استفاده می کنند.

همه چیز درباره پماد مگاکورت و کاربردهای آن

کاربردها و موارد استفاده این پماد

درماتیت تماسی درماتیک آتوپیک درماتیت سوره ای آلرژی بیماری های التهابی لیکن پلان انواع اگزما التهابات ناشی از نیش حشرات سوختگی های درجه ۱و ۲ آفتاب سوختگی راش پوستی لوپوس اریتماتوز

همه چیز درباره پماد مگاکورت و کاربردهای آن

نکات مهم قبل از استفاده

اگر دچار بیماری های پوستی و یا تنفسی هستید بهتر است قبل از استفاده از پماد مگاکورت پزشک خود را در جریان بگذارید. اگر در دوران بارداری و یا شیر دهی به سر می برید قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید. از آنجایی که استروئید ها به راحتی جذب پوست می شوند می توانند به سرعت در بالا رفتن قند خون تاثیر گذار باشند، از این رو افرادی که دارای بیماری دیابت هستند باید طبق دستور پزشک از آن استفاده کنند. پماد مگاکورت به دلیل داشتن استروئید برای کودکان مناسب نمی باشد زیرا وجود این ماده ممکن است رشد کودک را کند و یا به تاخیر بی اندازد از این رو استفاده از این پماد برای کودکان به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

همه چیز درباره پماد مگاکورت و کاربردهای آن

نحوه استفاده

برای استفاده از پماد مگاکورت باید روزانه ۱ الی ۲ مرتبه آن را بر روی محل مورد نظر بمالید. توجه داشته باشید اگر از دوز بالای این پماد استفاده می کنید نباید به صورت دائم و طولانی باشد زیرا اثر بخشی آن به مرور کم خواهد شد. اگر برای درمان بیماری خود مجبور به استفاده طولانی مدتی از آن هستید باید از دوز بسیار پایین تری از این پماد استفاده کنید. طول درمان نباید بیشتر از ۳ هفته ادامه داشته باشد. در مورد مصرف این پماد باید بدانید که اگر میزان استفاده از این پماد استروئیدی کم باشد و یا به مقدار کافی برای درمان مشکل پوستی برای آن استفاده نشود پاسخ مورد نظر خود دریافت نخواهید کرد. اما اگر در مصرف این پماد زیاده روی صورت بگیرد عوارض جانبی را برای شما دربر خواهد داشت. استفاده از این پماد در قسمت های زیر بغل، کشاله ران و قسمت هایی از بدن که دارای چین زیادی است نباید استعمال شود. از این پماد باید هر شب قبل خواب استفاده کنید. شما می توانید برای افزایش نفوذ پذیری این پماد بعد از استعمال آن را با باند ببندید.

همه چیز درباره پماد مگاکورت و کاربردهای آن

مصرف پماد مگاکورت در بارداری

همانگونه که گفتیم پماد مگاکورت یک استروئید قابل جذب است که می تواند به راحتی جذب بدن شود و همین ممکن است برای جنین مشکلاتی را به وجود آورد و برای او ضرر داشته باشد، همچنین در موارد شدید تر می تواند منجر به بروز نقایص مادر زادی شود، پس بهتر از تا حد ممکن در مورد مصرف این پماد به صورت آگاهانه عمل کنید و به هیچ عنوان به صورت خودسرانه به استفاده از این پماد نپردازید.

همه چیز درباره پماد مگاکورت و کاربردهای آن

شایع ترین عوارض جانبی مگاکورت

بیشترین عواملی که در به وجود آمدن عوارض این پماد دخیل است، ضعیف بودن یا قوی بودن دوز پماد،بالا بودن سن، نوع پانسمان، نازکی پوست و نواحی چین دار پوست است که می تواند عوارض زیر را در پی داشته باشد.

سوزش، خارش، آکنه خشک شدن پوست بیماری پوستی پوستول، پورپورا تغییر رنگ پوست حساسیت پوستی عفونت های ثانویه پوست نازک شدن بیش از حد پوست

همه چیز درباره پماد مگاکورت و کاربردهای آن

در صورت استفاده یک دوره طولانی مدت از این پماد شاهد بالارفتن سطح قند خون، وجود قند در ادرار و ضعیف شدن غده آدرنال خواهید بود. معمولا با قطع کردن مصرف این پماد عوارض رو به بهبودی خواهد رفت.

منبع : آرگا

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید