غذاهای محلی غزنی؛ ساده اما لذیذ!
بسیاری از غذاهای محلی در غزنی به صورت ساده و با ابتداییترین امکاناتِ موجود تهیه میشوند؛ غذاهایی که ساده ولی در عین حال بسیار لذیذ و خوشمزه اند. به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا)؛ بانو کلثوم، یکی از خانمهای کهنسال غزنی در مصاحبه با خبرنگار آوا در مورد غذاهای محلی این ولایت گفت: از گذشتههای بسیار دور بدینسو در بسیاری از مناطق غزنی، خانمها...
بسیاری از غذاهای محلی در غزنی به صورت ساده و با ابتداییترین امکاناتِ موجود تهیه میشوند؛ غذاهایی که ساده ولی در عین حال بسیار لذیذ و خوشمزه اند. به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا)؛ بانو کلثوم، یکی از خانمهای کهنسال غزنی در مصاحبه با خبرنگار آوا در مورد غذاهای محلی این ولایت گفت: از گذشتههای بسیار دور بدینسو در بسیاری از مناطق غزنی، خانمها و مردمان این ولایت غذاهای محلی بسیار لذیذ و مزهداری را با ابتداییترین امکانات و مواد تهیه میکنند. این خانم سپس به نمونههایی از این غذاهای محلی اشاره کرده و میگوید: غذاهای محلی زیادی را میتوان نام برد، از جمله پیاوه که از ترکیب کچالو، پیاز، روغن و آب تهیه میشود و همینطور انواع حلواهای محلی مثل حلوای سمنک، حلوای سوجی و سفید که از ترکیب آب و آرد تهیه میشوند. وی همچنین اظهار داشت که زنان در مناطق مختلف غزنی از شیر نیز انواع غذاها مثل شیربرنج و شیرروغن درست میکنند که بسیار خوشمزه هستند و همینطور از ماست نیز انواع آش مثل نان بته، اوگره و سایر غذاها را تهیه میکنند. به گفتۀ این خانم، متاسفانه فعلا بسیاری از غذاهای محلی و قدیمی غزنی به وسعت گذشته طبخ نمیشوند، مثل تیبشی که یک نوع غذا بود که با ترکیب فتیر نان و ماست تهیه میشد. اما در این میان، غذاهای محلی غزنی توجه بسیاری از نویسندگان و استادان دانشگاه را نیز به خود جلب کرده است. حفظ شریعتی، یکی از استادان دانشگاه که خود نیز باشندۀ ولسوالی جاغوری غزنی است، دربارۀ غذاهای محلی که در مناطق هزارهنشین غزنی بیشتر رایج میباشد، در صفحۀ فیسبوک خود نوشته که مردمان این دیار سلیقههای جذابی در طبخ غذاهای محلی با کمترین امکانات دارند که این مسئله نیاز به پژوهش جدیِ مردمشناسانه دارد. به باور وی، این غذاها مطابق با محیط و محصولاتی که در این مناطق میرویند شکل گرفته و مرسوم شده است، چنانچه ملاحظه میشود که در بیشتر غذاهای محلی غزنی شیر، ماست، روغن، آرد و آب به کار گرفته میشوند.