سل؛ جز مرگبارترین بیماری ها


سل؛ جز مرگبارترین بیماری ها

سل ممکن است نهفته باشد اما اگر این عفونت پیشرفت کند می تواند مرگبار باشد

سل ممکن است نهفته باشد اما اگر این عفونت پیشرفت کند می تواند مرگبار باشد

بیماری سل ممکن است بسیار خطرناک باشد

اغلب عفونت‌های این بیماری بدون علامت و پنهان هستند و از هر ده عفونت نهفته یکی پیشرفت کرده و به بیماری فعال تبدیل می‌شود و در صورت درمان نشدن بیش از ۵۰ درصد افراد آلوده را به کام مرگ می‌کشاند...

سل یا تب لازم یک بیماری عفونی شایع و در بسیاری از موارد مرگبار است که باکتری‌های عامل آن از طریق سرفه، عطسه، یا بزاق افرادی که عفونت سلی فعال دارند در هوا پخش می‌شود.

سل بیماری‌ عفونی است که معمولا روی ریه‌ها اثر می‌گذارد و در مقایسه با سایر بیماری‌های عفونی، دومین بیماری مرگ‌بار در سراسر جهان است.

در برنامه های پیشگیری و درمان از سوی سازمان جهانی بهداشت این بیماری به عنوان اورژانس جهانی مطرح شده است.

علائم سل ممکن است تا ماه‌ها ضعیف باشند

علائم سل که شامل سرفه، تب، تعریق شبانه، کاهش وزن و نظایر آن هستند، ممکن است تا ماه‌ها خفیف باشند و در طول یک سال هر فرد بیمار در تماسِ نزدیک با دیگران می‌تواند ۱۰ تا ۱۵ نفر را آلوده کند، بنابراین لازم است افرادی که به مدت بیش از ۲ هفته دچار سرفه هستند پیگیری و بیماریابی شده و در صورت تشخیص، اقدامات درمانی فوری در مورد آنها آغاز شود.

مراقبین سلامت و بهورزان مکرراً بیماریابی از افراد مشکوک را انجام می‌دهند و نمونه خلط گرفته شده به آزمایشگاه ارسال می شود. همچنین مراقبین سلامت به صورت مستمر ضمن ارائه مراقبت‌های بهداشتی به مددجویان، بیماریابی سل را در مراکز هدف به شکل فعال انجام می‌دهند و در صورت تشخیص موارد مثبت، ضمن هماهنگی و ارتباط با شبکه بهداشت و درمان، بلافاصله درمان‌های دارویی شروع می‌شود.

درمان بیماری سل، دارویی است که در این موارد خطر سرایت بیماری پس از دو هفته از آغاز درمان موثر از بین رفته و با تکمیل دوره درمان، منبع عفونت زا از جامعه حذف خواهد شد. بنابراین شناسایی و درمان بیماران مسلول مسری تنها اقدام اساسی برای پیشگیری از گسترش بیماری است و به همین دلیل داروی ضد سل به شکل رایگان در اختیار بیماران مبتلا به سل قرار داده می‌شود.

امکان ابتلا به سل در تمام افراد وجود ندارد

بیماری سل نوعی بیماری عفونی واگیر است که میکروب ایجاد کننده آن از طریق تنفس از فرد مبتلا به فرد سالم -در ارتباط نزدیک مانند اتاق مشترک- منتقل می شود. امکان ابتلا به سل در تمام افرادی که میکروب وارد بدن آن ها شده، وجود ندارد و ممکن است میکروب در بدن فرد بدون آن که بیماری ایجاد کند، توسط سیستم دفاعی مهار شود.

اگر سیستم دفاعی بدن فرد، به دلایلی نظیر ابتلا به ویروس ایدز، اعتیاد، دیابت، سرطان و... ضعیف شود، میکروب سل به طور مجدد فعال شده و فرد را به این بیماری مبتلا می‌کند.

در سال ۲۰۱۷ میلادی حدود ۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری سل مبتلا شدند که منجر به مرگ ۱.۶ میلیون نفر از مبتلایان شده‌ است. این آمار از مجموع قربانیان ویروس HIV، مالاریا، سرخک و ابولا بیشتر است. در حال حاضر سل از کشنده‌ترین بیماری‌های عفونی در جهان است و نزدیک به ۱.۸ میلیارد نفر حامل باکتری عامل این بیماری هستند.

بیشتر بدانید : چه کسانی به سل مبتلا می‌شوند؟

بیشتر بدانید : درمان بیماری سل با پیاز ایرانی

بیشتر بدانید : از سین سلامت تا سین س

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:isna.ir


حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لخته خون گوشتی شبیه جگر در پریودی چیست و چه علتی دارد‌؟ +‌روش درمان