خوردن بستنی برای نوزاد، مجاز است؟


خوردن بستنی برای نوزاد، مجاز است؟

نظرتان در مورد خوردن بستنی برای بچه هشت ماهه چیست؟ آیا ضرری برای نوزاد دارد؟

پرسش: در مورد خوردن بستنی برای بچه هشت ماهه چیست. آیا ضرری برای نوزاد دارد؟

پاسخ: بستنی با انواع شکل‌ها و مزه‌های مختلف‌اش مورد علاقه بزرگسالان و کودکان بوده و هست. مادران نیز بستنی را جزو برنامه غذایی کودکان در نظر می‌گیرند و اغلب سوال می‌کنند که آیا بستنی برای فرزندشان مفید است یا نه؟ از چه سنی می‌توان به آن ها بستنی داد؟
پزشکان توصیه می‌کنند از دادن بستنی به ‌صورت روزانه تا قبل از سن سه سالگی خودداری کنید زیرا تا این سن دادن غذاهای چرب و قندی احتمال چاقی و اضافه وزن را در کودکان افزایش می‌دهد. همچنین دادن بستنی قبل از سه سالگی می‌تواند اسیب‌های جبران‌ناپذیری به دندان‌ها زده و موجب نرم شدن مینای دندان‌های شیری یا دایمی شود و دندان‌ها را در معرض فرسایش تدریجی و پوسیدگی قرار دهد.
خوردن بستنی برای نوزاد، مجاز است؟
پس از آنجا که کودکان علاقه بسیاری به بستنی دارند، والدین باید بر حسب سن و وضعیت جسمی و سلامت برای انها بستنی مناسب را انتخاب کنند. بعضی از کودکان به انواع مغز‌ها مثل پسته، بادام و گردو عدم تحمل نشان می‌دهند و برخی نیز نسبت به کاکائو و رنگ‌های شیمیایی حساسیت دارند که در این صورت والدین باید مصرف بستنی حاوی این مواد را قطع کنند.
در ضمن، بعد از سه سالگی بستنی نه به عنوان وعده‌های غذایی بلکه جزیی از غذاهای تکمیلی و به عنوان دسر باید در نظر گرفته شود.
دو تا سه قاشق مرباخوری بستنی ساده که خیلی سرد نباشد کافی است اما حتی این مقدار هم برای کودکانی که استعداد چاقی دارند، توصیه نمی‌شود.
جالب است بدانید میزان کالری انواع بستنی‌ها متفاوت است. بنابراین بر حسب وزن کودک باید نوع مناسب بستنی را انتخاب کرد. زیرا بستنی‌های معمولی چون از شیر، شکر، تخم‌مرغ و مقداری خامه درست شده‌اند، در هر 100 میلی‌لیترشان، 100 کیلوکالری دارند. اما بستنی‌های میوه‌ای و یخی به علت داشتن میوه، آب و شکر کالری کمتری دارند.
نکته مهمی که باید در اینجا به ان اشاره کرد، این است که باید از مصرف بستنی‌های فله‌ای و حاوی مواد رنگی و شیمیایی یا میوه‌های نامطمئن به خصوص در این سنین خودداری شود.

مواد غذایی غیر مجاز تا یک سالگی
باید از دادن موادغذایی زیر به کودک خود تا پایان یک سالگی باید اجتناب کنید، چون گروهی ایجاد حساسیت می کنند، برخی باعث خفگی شیرخوار شده و تعدادی نیز مشکلات دیگری به وجود می آورند:
1- مواد غذایی ای که ممکن است در شیرخوار زیر یک سال ایجاد حساسیت کنند. مانند:
- بستنی و شیرگاو( جوشاندن شیر در تهیه فرنی، مقدار ماده حساسیت زای موجود در شیر را کمتر می کند.)
- سفیده تخم مرغ
- انواع توت، کیوی، البالو، گیلاس و خربزه.
- بادام زمینی
2- مواد غذایی که در دوره شیرخوارگی مجاز نیست و ممکن است باعث خفگی شیرخوار شود. مانند:
کشمش، حبه انگور، ذرت، تکه های سوسیس، اجیل، تکه های سفت و خام سبزی ها مثل هویج و... و تکه های گوشت.
3- مواد غذایی ای که ممکن است مشکلات دیگری ایجاد کنند. مانند:
- قهوه یا چای پررنگ که سبب بیقراری کودک می شود.
- عسل که باعث مسمومیت می شود(بوتولیسم)، ولی استفاده از عسل پاستوریزه اشکالی ندارد.
به طور کلی تا پایان یک سالگی باید از دادن عسل غیر پاستوریزه، شیرپاستوریزه، پنیر، سفیده تخم مرغ، شکلات، میگو، فلفل و ادویه جات، ترشی ها، نمک، نوشابه های گازدار، آب میوه های صنعتی، خربزه، کیوی، انواع توت ( توت سفید، توت فرنگی، تمشک) ، آلبالو، گیلاس، لپه و نخود، اسفناج و کلم به کودک خودداری کنید.

مهمترین مطالب در این باره
بستنی خوردن کودکان زیر 2 سال در نظر اکثر والدین بدون مشکل و ایراد است چرا که باور وجود شیر در بستنی آنها را متقاعد می کند که به این روش لبنیات و کلسیم برنامه غذایی فرزندشان تا حدودی تامین می شود ولی نظر متخصصان تغذیه چیز دیگری است.
از چه سنی به کودک بستنی بدهیم؟
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه با اشاره به نکاتی در خصوص مصرف بستنی گفت :با توجه به اینکه بستنی منبع خوبی از شیر و مواد انرژی زا است ، مصرف آن برای کودکان بالاتر از یک سال و نیم توصیه می شود ، البته باید در مورد میزان مصرف آن در کودکانی که دچار اضافه وزن هستند و یا در خانواده سابقه بیماری دیابت وجود دارد، احتیاط شود .

خوردن بستنی برای نوزاد، مجاز است؟
نکات مهم درباره بستنی خوردن کودک
وی ادامه داد :والدین باید دقت کنند بستنی های مصرفی حاوی رنگ های مصنوعی و غیرمجاز نباشد ، اغلب بستنی های میوه ای که تبلیغ می شوند فاقد میوه و حاوی رنگ و طعم های مصنوعی هستند که باید از مصرف آنها به خصوص برای کودکان خودداری شود چرا که این مواد کودک را مستعد ابتلا به بیماریهایی نظیر بیش فعالی می کنند .
این پزشک در ادامه افزود :بهتر است از بستنی های استاندارد و پاستوریزه استفاده شود زیرا ممکن است شیر بستنی های محلی و دست ساز به هنگام تهیه به قدر کافی جوشانده نشده باشد و این امر موجب می شود تا با مصرف این نوع بستنی ها ، احتمال ابتلا به بیماری هایی مثل تب مالت وجود داشته باشد . بستنی خامه دار نیز خیلی توصیه نمی شود زیرا خامه ، حاوی چربی اشباع و مضر است و یک بستنی لیوانی کوچک معادل یک واحد از خانواده لبنیات محسوب می شود و هر فردی باید روزانه 3 الی 4 واحد لبنیات استفاده کند ،که یک عدد بستنی روزانه می تواند گزینه مناسبی برای تامین بخشی از لبنیات مورد نیاز افراد به خصوص کودکان باشد .

چه زمانی می‌توان بستنی را در برنامه غذایی کودکان قرار داد؟
همه کودکان بعد از پایان 12 ماهگی خود می‌توانند بستنی بخورند، زیرا این ماده غذایی، یک محصول لبنی بوده و از شیر و خامه تهیه می‌شود.
همه کارخانه‌ها هم برای از بین بردن باکتری‌های موجود در مواد موردنیاز برای تهیه بستنی، شیر آن را پاستوریزه کرده و برای مصرف کودکان امن می‌کنند.
به همین دلیل، کودکانی که به پروتئین‌های موجود در شیر و سایر مواد لبنی حساس نیستند، می‌توانند با خیال راحت، بستنی را مصرف کنند.
در واقع، می‌توان ادعا کرد که یک سالگی زندگی کودکان زمانی است که آن‌ها می‌توانند همه محصولات لبنی مثل پنیر، شیر، کره و دیگر مواد غذایی را که شامل بستنی نیز می‌باشد، با خیال راحت مصرف کنند.
با این حال، قرار دادن برخی از مواد غذایی در برنامه روزانه کودکان برای اولین بار، مستلزم رعایت دستورالعمل‌های خاصی است تا سلامت کودک با خوردن مواد غذایی نظیر بستنی و سایر موادی که با یخ مخلوط می‌شوند، به خطر نیافتد.
مواد غذایی مانند بستنی، علاوه بر نامناسب بودن، منبعی ضعیف از مواد مغذی موردنیاز برای رشد و بهبود سلامت بدن کودکان هستند.

4 دلیل برای جلوگیری از قرار دادن بستنی، در برنامه روزانه کودکان زیر یک سال
پایان 12 ماهگی و اولین سال زندگی، برای کودکان بسیار مهم است، زیرا در این دوره، مادر می‌تواند مواد غذایی مغذی را به رژیم فرزند خود اضافه کند. بنابراین، هر کودکی در این دوره با طعم‌ها و غذاهای سالم مختلف آشنا خواهد شد.
اما، به عنوان یک مادر، هرگز سعی نکنید که برخی از مواد غذایی را خیلی زود به برنامه غذایی کودک خود اضافه نمایید، زیرا بیشتر مواد غذایی موجود در بازار مانند بستنی حاوی مواد نگهدارنده و مضر زیادی هستند.
در ادامه این مقاله، چند دلیل مهم برای جلوگیری از قرار دادن بستنی در برنامه غذایی کودکان، قبل از پایان یک سالگی بیان شده است که عبارتند از:

1. وجود انواع مواد نگهدارنده‌ در بستنی
تقریباً تمام مواد غذایی یخ‌زده که در یخچال مغازه‌های بازار نگهداری می‌شوند، حاوی مواد نگهدارنده، چربی، شکر و رنگ‌های مصنوعی خوراکی هستند. بنابراین، از لحاظ ارزش غذایی بسیار پایین بوده و پیش از اولین سال تولد کودک، نباید در رژیم غذایی او قرار داده شوند.

2. استفاده از شیر کامل برای تهیه بستنی
همان‌طور که می‌دانید انواع بستنی‌ها با استفاده از شیر کامل تهیه می‌شوند. قرار دادن شیر کامل در برنامه غذایی کودکان تا پایان یک سالگی کار خطرناکی است. علت این که مادران نمی‌توانند برای تغذیه کودک خود، قبل از پایان یک سالگی از شیر گاو استفاده کنند، این است که بدن کودک در این دوره می‌تواند به چربی موجود در شیر حساسیت نشان دهد.
برای تهیه بستنی هم علاوه بر شیر گاو، از خامه نیز استفاده می‌شود که برای سلامت فرزند شما بسیار خطرناک می‌باشد.

3. احتمال وجود انواع باکتری‌ها در بستنی
همیشه در نظر داشته باشد که احتمال آلودگی بستنی به انواع باکتری‌ها وجود دارد. در واقع، مواد غذایی که از فروشگاه‌ها خریداری شده یا برای مدتی در خانه نگهداری شوند، ممکن است در معرض آلوده شدن به باکتری‌ها قرار گرفته و مصرف آن توسط کودکان، می‌تواند به علت ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن، آن‌ها را به انواع عفونت‌ها مبتلا کند.
این در حالی است که در موارد شدید، درمان این نوع عفونت‌ها نیاز به مراقبت و انجام اقدامات پزشکی فوری دارد.

4. بروز مسائل گوارشی در کودکان زیر یک سال، با مصرف بستنی
به خاطر داشته باشید که هضم شیر و سایر مواد تشکیل‌دهنده بستنی برای کودک شما امری بسیار دشوار است.
قرار دادن بستنی در برنامه غذایی کودکان می‌تواند منجر به تولید گاز در روده و معده فرزند شما شده و درد مزمنی را همراه با مسائل معده مانند کولیک، در بدن کودک زیر یک سال ایجاد نماید.

4 نکته مهم در مورد قرار دادن بستنی، در رژیم غذایی کودکان
مادران باید قبل از افزودن بستنی به برنامه غذایی کودک خود، به پزشک متخصص اطفال مراجعه نموده و با او، در این مورد مشورت کنند. اما در ادامه این مقاله، چند مورد مهم در مورد انجام این کار به والدین یادآوری شده است که به شرح زیر می‌باشند:

خوردن بستنی برای نوزاد، مجاز است؟
1- هرگز بستنی را از فروشندگان خیابانی نخرید
بیشتر بستنی‌هایی که دارای نام تجاری معتبری هستند، از شیر پاستوریزه برای تهیه محصولات خود استفاده می‌کنند؛ با این روش، تمام باکتری‌های موجود در شیر از بین می‌رود.
اما اگر این ماده غذایی از مکان نامعتبر خریداری شود، باید کاملاً مراقب باشید! بر همین اساس، هرگز بستنی را از فروشندگان دوره‌گرد خیابانی خریداری نکنید، زیرا آن‌ها هرگز نمی‌توانید این ماده غذایی را در شرایط بهداشتی، تهیه و نگهداری کنند.
بنابراین، همیشه مکان‌های مطمئن را برای خرید اغذیه، جهت تغذیه کودک خود پیدا کنید.
همچنین، جالب است بدانید که برخی از باکتری‌ها ممکن است در شرایط ذخیره‌سازی نامناسب غذاها، در داخل آن‌ها رشد کنند.
علاوه بر این مورد، آبی که برای تهیه انواع محصولات غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، باید تصفیه شده و کاملاً بهداشتی باشد.
بستنی یا هرگونه مواد غذایی که توسط خود فروشندگان و به صورت محلی تهیه می‌شود، ممکن است از کیفیت بالایی برخوردار نبوده و حاوی انواع باکتری‌ها باشد. مصرف مواد غذایی با کیفیت پایین و حاوی آب نامناسب و غیربهداشتی می‌تواند عفونت‌های دستگاه گوارشی را در بدن فرزند کوچک شما ایجاد کند.

2- قبل از خرید، درباره مواد تشکیل‌دهنده بستنی مطمئن شوید
قبل از اینکه بستنی را خریده و به فرزند خود بدهید، حتماً به لیست مواد تشکیل‌دهنده آن دقت نموده و آن‌ها را با دقت بخوانید. به کار بردن برخی مواد تشکیل‌دهنده برای تهیه بستنی می‌تواند باعث بروز واکنش‌های آلرژیکی در بدن کودکان شود.
همچنین، برخی از کارخانه‌ها در تهیه بستنی، از برخی مواد رایج مانند آجیل، بادام‌زمینی، توت‌فرنگی و رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌کنند که مصرف آن‌ها توسط کودکان زیر یک سال ناامن است.
علاوه بر این موارد، بستنی‌هایی که از شیر خام تهیه می‌شود، مناسب هیچ گروه سنی، مخصوصاً کودکان نیست، زیرا می‌توانند حامل انواع باکتری‌ها باشند.
پس، بهتر است برای مصرف کودک خود، یک بستنی ساده، بدون ترکیبات اضافی را از مراکز معتبر انتخاب و خریداری کنید.

3- با قرار دادن بستنی در برنامه روزانه کودک خود، وعده‌های اصلی غذایی او را از دست ندهید
به عنوان یک مادر، این نکته مهم را به خاطر بسپارید که معرفی زودهنگام بستنی به کودکان می‌تواند علاوه بر خطرناک بودن، آن‌ها را از مصرف وعده‌های غذایی اصلی منصرف کند.
هر کودکی، بستنی را بهتر و بیشتر از غذا خورده و لذت می‌برید.
قند موجود در بستنی هم می‌تواند برای کودک شما مضر بوده و میل خوردن غذاهای سالم و مغذی را به شدت کاهش دهد.
علاوه بر این موارد، خوردن بستنی سبب پوسیدگی دندان‌های کودکان شده و اضافه وزن را در بلندمدت، برای آن‌ها به دنبال خواهد داشت .
همه این حالات برای سلامت کودک شما، در دوره زندگی حال و آینده بسیار خطرناک است. اگر می‌خواهید به کودک خود بستنی بدهید، فقط یک عدد، آن هم یک بار در یک یا دو هفته خریداری کنید.

4- گزینه‌های سالم غذایی را جایگزین مصرف بستنی توسط کودکان بکنید
اگر کودک شما به شدت مصرف بستنی را دوست دارد، می‌توانید با قرار دادن انواع دسرهای سالم مانند کوکی‌های میوه‌ای خانگی، ماست‌های طعم‌دار، کیک میوه‌ای، میوه‌های تازه ، پوره میوه‌ای خنک، شیرینی، میوه و ژله در برنامه روزانه خانواده، ذهن فرزندتان را از خوردن بیش‌ازحد بستنی منحرف کنید.
سعی کنید شیر به کار رفته در تهیه تمام مواد غذایی ذکر شده را قبل از مصرف، به طور کامل بجوشانید و با سرد نمودن، احساس خوردن بستنی را به کودک خود هدیه دهید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت مادر و نوزاد

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


نام بیماری سخت ترانه علیدوستی اعلام شد | اعلام آخرین وضعیت روند درمان بازیگر سرشناس