پتی بزه نون مازندران


پتی بزه نون، یکی از نانهای پرخاصیت مازندران می باشد . این نوع نان سرشار از مواد پروتئینی و به دلیل استفاده از خرمندی دشو حاوی مقادیر زیادی ویتامین است . استفاده از این نوع نان خوشمزه ، به کودکان فعال و پرتحرک توصیه می شود. مواد لازم: برنج 200 گرم رب خرمالوی جنگلی 100 […] نوشته پتی بزه نون مازندران اولین بار در جامع ترین پایگاه معرفی جاهای دیدنی...

پتی بزه نون، یکی از نانهای پرخاصیت مازندران می باشد . این نوع نان سرشار از مواد پروتئینی و به دلیل استفاده از خرمندی دشو حاوی مقادیر زیادی ویتامین است . استفاده از این نوع نان خوشمزه ، به کودکان فعال و پرتحرک توصیه می شود.
مواد لازم:
برنج ۲۰۰ گرم
رب خرمالوی جنگلی ۱۰۰ گرم
شکر ۲۵۰ گرم
روغن ۲۰ گرم
مایه خمیر ۱۵ گرم
نمک به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم

پتی بزه نون مازندران

طرز تهیه :
۱ – برنج را خوب می شویند .
۲ – چهار برابر حجم برنج ، آب ، جوش می آورند .
۳ – نمک و زردچوبه به آب اضافه می کنند .
۴ – برنج را در آب در حال جوش اضافه می کنند .
۵ – هنگامی که برنج از سختی و سفتی خود خارج شد یا به اصطلاح بند آن باز شد ، زمان آبکشی آن است .
۶ – برنج را آب کش کرده به مدت دو ساعت صبر می کنند تا آب آن خشک شود . روی برنج را با پارچه ای تمیز پوشانده برای گرم نگه داشتنش به دور آن پارچه می پیچند .
۷ – برنج را برای له کردن ، مرحله به مرحله به دوری duri (سینی ) اضافه می کنند . له کردن برنج با کف دست انجام می شود . از کترا ketra (قاشق بزرگ و بلند ) نیز برای نرم کردن برنج استفاده می شود .
۸ – دشو (شیره خرمالو ) را با شکر مخلوط کرده آن قدر آن را به هم می زنند تا رنگ سیاه دشو ، به رنگ قهوه ای در بیاید ، رنگ دشو حتما باید تغییر کند . زیرا در غیر این صورت پتی بزه نون سیاه رنگ خواهد شد .
۹ – دشوی آماده شده را مرحله به مرحله با خمیر مخلوط کرده و خوب آن را هم می زنند .
۱۰ – روغن را سوته sute (داغ ) می کنند .
۱۱ – روغن سوته شده را کم کم به خمیر در حال بنه وار (گرد کردن ) اضافه می کنند .
۱۲ – خمیر را بنه وار یا شکل توپ می کنند .
۱۳ – توئه tua (سنگ پهن ) را روی آتش یا شعله اجاق می گذارند تا کاملا داغ شود .
۱۴ – توئه را با مقداری روغن چرب می کنند .
۱۵ – خمیرهای بنه وار شده را روی سینی با وردنه صاف و پهن می کنند تا اندازه آن از کف دست بزرگتر شود .
۱۶ – سطح توئه را از خمیرهای آماده شده پر می کنند .
۱۷ – در صورت پختن ، آن را پشت و رو می کنند تا طرف دیگر آن نیز پخته شود .
۱۸ – هر یک از این نان ها باید جداگانه روی پارچه ای تمیز ، خنک شود ، زیرا در صورت تماس به یکدیگر می چسبند .

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گردشگری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


ببینید | تصاویر تازه از رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در منطقه نخجوان