قرص دی سیکلومین و آنچه باید درباره آن بدانید


قرص دی سیکلومین (Dicyclomine) همانگونه که گفتیم برای برطرف کردن درد های شکمی، کاهش درد های دوران قاعدگی، تسکین دردهای روده ای، و درمان کولیک نوزادان مورد استفاده قرار می گیرد، از این دارو در برخی مواقع برای درمان مشکلاتی نظیر سرطان روده، و همچنین درمان سندروم روده تحریک پذیر هم استفاده می شود. آشنایی با قرص دی سیکلومین و موارد کاربرد آن این...

قرص دی سیکلومین (Dicyclomine) همانگونه که گفتیم برای برطرف کردن درد های شکمی، کاهش درد های دوران قاعدگی، تسکین دردهای روده ای، و درمان کولیک نوزادان مورد استفاده قرار می گیرد، از این دارو در برخی مواقع برای درمان مشکلاتی نظیر سرطان روده، و همچنین درمان سندروم روده تحریک پذیر هم استفاده می شود.

قرص دی سیکلومین و آنچه باید درباره آن بدانید

آشنایی با قرص دی سیکلومین و موارد کاربرد آن

این دارو در اشکال مختلف قرص، آمپول و شربت وجود دارد که نحوه مصرف آن توسط پزشک مشخص می شود، این دارو در زمان هایی استفاده می شود که شما دچار مشکلی مانند دلپیچه های شدید هستید و نیازی به استفاده مدام از این دارو نیست، اگر شروع به استفاده از این دارو کرده اید بهتر است با نکاتی که در مورد این دارو وجود دارد آشنا شوید.

قرص دی سیکلومین و آنچه باید درباره آن بدانید
قرص دی سیکلومین و آنچه باید درباره آن بدانید

مکانیسم اثر:

شربت و قرص دی سیکلومین اثرات ضد اسپاسمی دارد که قادر است به صورت مستقیم بر روی عضلات صاف روده تاثیر گذاری کند، در واقع این دارو با مهار کردن گیرنده های استیل کولین قادر به رفع انقباضات عضلاتی که در جداره های روده وجود دارد می شود.

موارد منع مصرف:

مصرف آن در زنان باردار و شیرده به دلیل اینکه دارو قادر است به طور مستقیم وارد شیر مادر شود و همچنین ممکن است باعث کاهش شیردهی مادران شود. استفاده از قرص دی سیکلومین برای کسانی که دچار مشکل انسداد مجاری ادراری هستند ممنوع می باشد. کسانی که دچار بیماری و مشکلات دستگاه گوارشی هستند استفاده از این دارو ممنوعیت دارد. افرادی که داری مشکل انسداد روده دارند نباید از این دارو استفاده کنند. مصرف شربت این دارو برای شیرخواران که سنشان زیر ۶ ماه است نباید به هیچ عنوان استفاده شود. کسانی که دچار مشکل پرکاری تیروئید هستند نباید به استفاده از این دارو بپردازند. ممنوعیت استفاده برای افرادی که دچار مشکلاتی از قبیل آریتمی قلبی، نارسایی قلبی، شریان کونر قلبی هستند. بیمارانی که دچار مشکل کبدی و کلیوی هستند. افرادی که سابقه هر گونه حساسیت دارویی دارند. کسانی که تشنج می کنند.

قرص دی سیکلومین و آنچه باید درباره آن بدانید

مقدار و نحوه مصرف دی سیکلومین:

میزان مصرف و نحوه آن توسط پزشک مشخص می شود و به هیچ عنوان نباید به صورت خودسرانه به مصرف آن پرداخت. اما رایج ترین نوع مصرف قرص دی سیکلومین برای بزرگسالان بین ۱۰ تا ۲۰ میلی گرم در طول روز می باشد یعنی روزانه بین ۱ تا ۴ عدد قرص. اما مصرف این دارو برای کودکان بین ۶ ماه تا ۲سال که از نوع شربت آن استفاده می کنند باید بین ۵ تا ۱۰ میلی گرم باشد یعنی ۴ قاشق مربا خوری در طول روز.

اگر از نوع شربت این دارو استفاده می کنید می توانید آن را با آب رقیق کرده و سپس مصرف نمایید. همچنین بهترین زمان برای مصرف قرص دی سیکلومین نیم ساعت قبل از غذا همراه با مایعات و آب زیاد می باشد.

نکته: بعد از استفاده از این دارو از کار کردن با هر وسیله ای که نیازمند هوشیاری است خودداری کنید و دارو را دور از تابش نور خورشید و رطوبت بالا نگهداری نمایید.

قرص دی سیکلومین و آنچه باید درباره آن بدانید

نکات مهم پیش از مصرف :

مردانی که دچار مشکل پروستان هستند قبل از شروع به مصرف حتما پزشک خود را در جریان این موضوع بگذارند. اگر در دوران بارداری به سر می برید و یا برای بارداری اقدام کرده اید پزشک را در جریان بگذارید. اگر دچار هر گونه بیماری گوارشی مانند یبوست، اسهال، زخم معده. بیمازی ها و مشکلات چشمی، آسیب های عصبی، حمله قلبی، نامنظم بودن ضربان قلب هستید حتما قبل از استفاده از این قرص پزشک خود را آگاه کنید. کسانی که دچار بیماری سندروم داون و میاستنی گراویس هستند باید کاملا با احتیاط به مصرف این دارو بپردازند. مصرف این دارو همزمان با دیگر دارو ها می تواند اختلالاتی را در بدن به وجود آورد، از این رو لیستی از تمامی داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشکتان قرار دهید به خصوص اگر در حال استفاده از دارو های ضد اسید معده، ضد اسهال، ضد افسردگی و ضد حساسیت هستید. مصرف این دارو باید برای گروه های سنی زیر ۱۸ سال و بالای ۶۵ سال باید با احتیاط کامل مصرف شود. برای کودکان بالای ۶ ماه باید تا جای ممکن باید با احتیاط زیادی مصرف شود زیرا می تواند باعث بروز تشنج در کودک شود.

قرص دی سیکلومین و آنچه باید درباره آن بدانید

مصرف قرص دی سیکلومین در بارداری:

این دارو در رده بندی بارداری گروه B جای دارد، و تا جای ممکن بهتر است با احتیاط فراوان مورد استفاده قرار گیرد، اما برای مادران شیرده استفاده از این دارو ممنوع می باشد چرا که قادر به وارد شدن به شیر مادر می باشد.

عوارض جانبی:

از جمله عوارض قرص دی سیکلومین می توان به مواردی از قبیله:

تپش قلب کهیر و فقدان عرق بی خوابی و خواب آلودگی سردرد و سرگیجه فراموشی و ضعف در سیستم اعصاب خشک شدن دهان اسهال، استفراغ، یبوست نفخ، سوزش سردل ناتوانی جنسی تاری چشم، و گشاد شدن مردمک چشم

قرص دی سیکلومین و آنچه باید درباره آن بدانید

تداخلات دارویی:

این دارو هم مانند هر داروی دیگر تداخلاتی را ایجاد می کند این تداخلات دارویی شامل:

آنتی هیستامین ها داروهای مضعف CNS داروهای ضدافسردگی سه حلقه ای ضد جنون ها کتوکونازول داروهای دوپامینرژیک تراوپراست لتینوپروست استازولامید و تیمولول

جهت کسب اطلاعات دارویی بیشتر می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


اندازه گیری اندام کودک در متد مولر