همه چیز درباره قرص متوکاربامول و کاربردهای آن


قرص متوکاربامول جزء پر مصرف ترین قرص هایی است که مردم از آن برای تسکین درد های خود استفاده می کنند چرا که مصرف این دارو بر روی سیستم عصبی اثر می گذارد که همین امر موجب شل شدن و رهایی از سفتی و انقباضات عضلات می شود.  قرص متوکاربامول و آشنایی با کاربرد های آن نام انگلیسی: Methocarbamo نام های تجاری:Robaxin – Robaxin-750 – Skelex – Carbacot...

قرص متوکاربامول جزء پر مصرف ترین قرص هایی است که مردم از آن برای تسکین درد های خود استفاده می کنند چرا که مصرف این دارو بر روی سیستم عصبی اثر می گذارد که همین امر موجب شل شدن و رهایی از سفتی و انقباضات عضلات می شود.

همه چیز درباره قرص متوکاربامول و کاربردهای آن

قرص متوکاربامول و آشنایی با کاربرد های آن

نام انگلیسی: Methocarbamo

همه چیز درباره قرص متوکاربامول و کاربردهای آن
همه چیز درباره قرص متوکاربامول و کاربردهای آن

نام های تجاری:Robaxin – Robaxin-750 – Skelex – Carbacot

رده درمانی: شل کننده عضلات و جلوگیری از انقباضات ماهچه ای

اشکال دارویی: قرص و آمپول

رده درمانی بارداری: گروه C

مصرف قرص متوکاربامول به طور معمول همراه با دیگر روش های درمانی مانند استراحت کردن و فیزیوتراپی توسط پزشک تجویز می شود، که شکل دارویی قرص آن در دوز های ۵۰۰ و ۱۰۰۰ وجود دارد، این دارو به سرعت از طریق دستگاه گوارش جذب می شود و با گذشت حدود نیم ساعت از زمان مصرف آن شروع به تاثیر گذاری خواهد کرد که مکانیزم کلی این دارو شل کننده عضلات می باشد این شل کنندگی باعث می شود تا از شدت درد کاسته شود.

همه چیز درباره قرص متوکاربامول و کاربردهای آن

موارد مصرف متوکاربامول

درمان کزاز درمان کمر درد درمان اختلالات حاد عضلانی و اسکلتی

نکات مهم پیش از مصرف

برای شروع به مصرف قرص متوکاربامول باید به نکات زیر توجه داشته باشید. اگر به هرگونه دارو حساسیت دارید پزشک خود را آگاه نمایید. اگر باردار هستید و یا اگر قصد باردار شدن را دارید حتما پزشک خود را در جریان بگذارید. اگر در دوران شیر دهی هستید به پزشک خود اطلاع دهید. لیست تمام دارو هایی که استفاده می کنید را بنویسید و در اختیار پزشک قرار دهید. در صورتی که دچار بیماری هایی مانند صرع، تشنج و مشکلات کبدی و کلیوی و همچنین عضلانی دچار هستید حتما پزشکتان را در جریان بگذارید. به هیچ عنوان در زمان استفاده از این قرص از مشروبات الکلی استفاده نکنید.

همه چیز درباره قرص متوکاربامول و کاربردهای آن

نحوه و مقدار مصرف متوکاربامول

باید گفت که میزان مصرف قرص متوکاربامول برای هر فردی با توجه به سن و شدت بیماری که دارد دوز مصرفی آن متفاوت می باشد، اما به طور معمول در مصرف شکل دارویی قرص برای درمان گرفتگی ها در بزرگسالان هر ۸ ساعت ۵۰۰ میلی گرم می باشد یعنی به طور معمول ۳ عدد قرص در طول روز می باشد که نباید از این حد فراتر برود. اگر مصرف یک نوبت را فراموش کرده اید به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید، به هیچ عنوان اقدام به دوبرابر کردن دوز مصرفی نکنید. شما می توانید این دارو را همراه با آب و در کنار مصرف وعده های غذایی خود استفاده کنید مصرف این دارو برای یک دوره طولانی مدت نمی باشد بلکه فقط برای ۲ تا ۳ روز تجویز می شود. بعد از گذشت نیم ساعت تاثیر گذار آن بر روی تمام بدن شروع می شود. میزان مصرف این دارو برای کودکان در اشکال تزریقی می باشد که حتما باید طبق دستور پزشک انجام شود.

همه چیز درباره قرص متوکاربامول و کاربردهای آن

تداخلات دارویی

دیازپام نارکوتیک ها و مخدرها آلپرازولام مصرف الکل زولپیدم مورفین دیفن هیدرامین کدئین ستریزین آنتی هیستامین شل کننده های عضلانی

نکته: در زمان مصرف این دارو توجه کنید که در صورت مصرف همزمان آن با مخدر ها، نوشیدنی های الکلی، دارو های ضد افسردگی، دارو های سه حلقه ای، دارو های ضد اضطراب، دارو های ضد سایکوز ممکن است باعث تغییرات اثر شوند پس به هیچ عنوان از این دارو ها به صورت همزمان استفاده نکنید.

همه چیز درباره قرص متوکاربامول و کاربردهای آن

عوارض جانبی

به طور مجزا عوارض جانبی این دارو بر روی بدن می تواند بدین شرح باشد.

قلبی و عروقی⇐ کاهش فشارخون و برادیکاری. اعصاب مرکزی⇐ سرگیجه، سنکوپ، حمله تشنجی، سردرد، منگی، عدم تعادل، خواب آلودگی. بینی و چشم⇐ احتقان بینی، نیگتاگموس، دوبینی، تار شدن دید و التهاب ملتحمه. دستگاه گوارش⇐ بی اشتهایی، حس کردن طعمی شبیه به فلز در دهان، حالت تهوع، انسداد روده. دیگر عوارض⇐ کهیر، خارش پوست، بر افروختگی، تب و واکنش های آلرژی. عوارض مصرف از طریق وریدی⇐ بالا رفتن میزان هموگلوبین، پوسته پوسته شدن محل تزریق، درد فراوان در محل تزریق، همولیز، ترومیوفلییت، آنفیلاکسی.

در صورتی که بعد از مصرف این دارو نشانه های بالا در فرد پدیدار شد حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

همه چیز درباره قرص متوکاربامول و کاربردهای آن

مصرف متوکاربامول در کودکان، سالمندان و دوران شیردهی

شیردهی: این دارو می تواند در حجم کمی وارد شیر مادر شود از این مصرف آن در دوران شیردهی توصیه نمی شود.

سالمندان: به دلیل اینکه افراد سالمند نسبت به دارو ها حساس تر می باشند باید در مقادیر بسیار کمی به مصرف این دارو بپردازند.

کودکان: مصرف متوکاربامول برای کودکان زیر ۱۲ سال فقط برای درمان بیماری کزاز مورد استفاده قرار می گیرد.

اطلاعات ایمنی:

مصرف این دارو می تواند منجر به بروز سرگیجه، سیبک شدن سر، تار شدن دید و همچنین خواب آلودگی شود، زمانی که شما در همین حین به مصرف دیگر دارو های مسکن و مشروبات الکلی بپردازید این عوارض دوچندان خواهند شد. در زمان مصرف این دارو از کار هایی که نیازمند به دقت بالایی می باشد خودداری نمایید. در زمان مصرف قرص متوکاربامول ممکن است رنگ ادرار شما تغییر کند و بی رنگ شود پس جای نگرانی نیست. مصرف این دارو هم برای کودکان و هم برای سالمندان باید بسیار با احتیاط باشد.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اطلاعات دارویی بر روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا