درد پهلو در بارداری نشانه چیست؟


درد پهلو در بارداری نشانه چیست؟

درد پلهو به رانم می رسد. سه شنبه سونوگرافی گرفتم. نوشته جفت بصورت خلفی فوندال و لولائینگ واقع شده.

سوال مخاطب نی نی بان: 12 هفته دارم و درد پلهو به رانم می رسد. سه شنبه سونوگرافی گرفتم .نوشته جفت بصورت خلفی فوندال و لولائینگ واقع شده. و در تخمدان راستم دو کیست ساده کوچک به دیامتر های 14 و 20 ملیمتر مشهود است. ممکن به من بگید من الان هم درد بهلو دارم به سمت رانم می کشد. این درد و این جفتم خیلی پایین هست یا نه و من علائم لکه بینی و ...ندارم.
درد پهلو در بارداری نشانه چیست؟
پاسخ دکتر الهه رنجبر، متخصص زنان، زایمان و نازایی:
درد پهلو مربوط به کلیه است اما اگر علایم ادراری دیده نشود، بیشتر مربوط به تغییرات ستون مهره ها در بارداری است که گرفتگی عضله پهلو را هم به دنبال دارد اگر به ران می زند ممکن است سیاتیک هم باشد.به طور کلی درد کمر، دل و واژن در دوران حاملگی وجود دارد. در عین حال ممکن است درد زیر دل ناشی از عفونت و ترشحات واژینال یا زایمان زودرس باشد. به غیر از آن دسته از دردهای آنی و گذرا که در دوران بارداری عادی تلقی می شوند، بقیه انواع دردها بویژه اگر مداوم و در فواصل پی در پی باشد نرمال نیست و باید مورد بررسی قرار بگیرد.
باید تحت نظر متخصص، مشخص شود که این درد ناشی از چیست.نگران نباشید معمولا جفت به مرور و با افزایش سن بارداری و بزرگ شدن رحم بالا می رود. صرفا استراحت داشته باشید و خودتان را خسته نکنید و تحت فشار قرار ندهید.

مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
درد ناحیه شکمی در دوران بارداری، درد شایعی است زیرا رحم رشد می‌کند و می‌تواند باعث ناراحتی شود. اما موقعیت‌هایی وجود دارد که درد شکمی می‌تواند تبدیل به یک وضعیت جدی شود.
اگر درد با علائم دیگر مانند تب، لکه بینی یا خونریزی، تهوع، استفراغ یا هر نوع ناراحتی هنگام ادرار همراه باشد بهتر است هرچه زودتر با پزشک تماس بگیرید. این بسیار مهم است که از اتفاق‌های غیرمعمول در طول بارداری آگاهی داشته باشید.
درد در سمت چپ شکم در دوران بارداری می‌تواند به علت بسیاری از بیماری‌ها باشد. بنابراین بهتر است این مطلب را تا انتها بخوانید.

دلایل شایع درد سمت چپ در بارداری
دلایل شایع درد سمت چپ در بارداری عبارتند از:

1. گرفتگی عضلات
گرفتگی عضلات می‌تواند علت شایع درد در سمت چپ در مدت کوتاهی بعد از تخمک گذاری باشد.
تقریبا از هفته هفتم بارداری این نوع درد باید فقط یک یا دو روز طول بکشد و شما ممکن است در این مدت دچار لکه بینی یا خونریزی شوید. زمانی که موعد دوره قاعدگی‌تان می‌رسد و دچار خونریزی نمی‌شوید باید فقط چند روز صبر کنید و بعد تست حاملگی بدهید تا ببینید باردارید یا خیر!

2. نفخ شکم
یک علت شایع درد سمت چپ در دوران بارداری گاز و نفخ است. در دوران بارداری هورمون‌هایی وجود دارند که فرایند هضم را مهار می‌کنند و بنابراین می‌توانند باعث ایجاد گاز یا نفخ شکم شوند.
در طول بارداری رحم رشد می‌کند که به نوبه خود باعث افزایش فشار روی معده و روده شما می‌شود که در طول این مدت هم نفخ بیشتر می‌شود.

3. یبوست
در طول بارداری یکی از علل دیگر درد سمت چپ می‌تواند به یبوست مربوط باشد. ویتامین‌ها و مکمل‌های آهن می‌تواند باعث یبوست این دوره شود. فشار روی روده به دلیل رشد رحم و همچنین هورمون‌هایی که در دوران بارداری ترشح می‌شوند می‌تواند در طول این مدت باعث یبوست شود.
هورمون‌هایی که در دوران بارداری ترشح می‌شوند سیستم هضم را کند می‌کند و همین به نوبه خود موجب بروز یبوست می‌شود.

4. درد لیگامان گرد
در طول سه ماهه دوم بارداری یکی از شایعترین شکایت‌ها درد لیگامان گرد است که می‌تواند سمت چپ را تحت تاثیر قرار دهد. لیگامان گرد یکی از چند لیگامانی است که رحم را در طول دوران بارداری احاطه و حمایت می‌کند. این لیگامان به جلوی رحم متصل است و تا ناحیه کشاله ران ادامه دارد.
لیگامان گرد انقباض و انبساط آرامی دارد اما چون رحم در طول بارداری رشد می‌کند اجازه می‌دهد این لیگامان با هر حرکت سریع، عطسه، سرفه و ... کشیده شود و درد شدید و تند یا در برخی موارد درد طولانی‌تر در قسمت پایینی شکم یا سمت چپ شکم ایجاد شود.

5. انقباض های برکستون هیکس
انقباض‌های برکستون هیکس یکی از علل شایع درد پهلوی چپ از اواسط بارداری تا هفته 37 بارداری است. این قبیل انقباضات که با عنوان زایمان کاذب هم شناخته می‌شود ناشی از سفت شدن رحم در طول دوره بارداری است.
البته این انقباض‌ها تا حدودی بدون درد هستند اما در برخی موارد می‌توانند دردی را در قسمت پایینی شکم ایجاد کنند. برخلاف انقباض‌های طبیعی، انقباض برکستون هیکس نامنظم و غیرمستقیم است در حالی که انقباض‌های طبیعی نشانه زایمان است و با کمردرد همراه است و با گذشت زمان بیشتر می‌شود.
در این موارد لازم است با متخصص زنان و زایمان تماس بگیرید و دستورالعمل‌های آنها را دنبال کنید.

بارداری خارج رحمی با درد پهلوی چپ
بارداری خارج رحم به این معناست که سلول تخم به جای رحم در لوله‌های فالوپ قرار دارد و همینطور که سلول تخم رشد میکند، فشار بر لوله و ایجاد درد آغاز میشود.
به گفته متخصصان اگر بارداری خارج رحمی در لوله فالوپ چپ رخ دهد، درد پهلوی چپ اتفاق می‌افتد که به تدریج بدتر میشود.

علامت بارداری خارج رحمی
علائمی که ممکن است همراه با درد حاملگی خارج رحمی میتواند با سرگیجه و درد در شانه‌ها باشد. درد شانه درد غیرمعمولی است و دقیقا مشخص نیست چرا این اتفاق می‌افتد اما جزو علائم بارداری خارج رحمی محسوب میشود.
به گفته وب سایت march of dreams بارداری خارج رحمی جزو موارد اورژانسی پزشکی محسوب شده و بلافاصله باید توسط پزشک اقدامات لازم انجام شود.

درد پهلو چطور اتفاق می افتد؟
براساس مطالعات گوناگون در بارداری خارج رحمی درد پهلوی چپ یا راست در پایین شکم و در یک طرف بروز میکند. این درد میتواند به یک باره یا به تدریج ایجاد شود و میتواند دائمی باشد یا رفت و برگشتی باشد.
البته درد پهلو میتوانند دلایل مختلفی داشته باشد و لزوما نشان دهنده بارداری خارج رحمی نیست. اما در صورت تداوم درد باید حتما به پزشک مراجعه شود و مراقبت‌های پزشکی لازم انجام شود.

علل جدی درد سمت چپ در بارداری
در طول بارداری اگر درد بیشتر از یک تا دو روز طول بکشید باید با پزشک تماس بگیرید. شاید فقط یک نفخ ساده یا رشد رحم باشد اما بهتر است مطمئن شوید. در ادامه دیگر علل خطرناک درد پهلوی چپ را می‌خوانید:
-بارداری خارج رحمی
-کیست تخمدان
-سقط جنین
-زایمان زودرس
-فشار خون بارداری
-عفونت ادراری
-آپاندیس
- ویروس شکمی
- مسمومیت غذایی
- سنگ کلیه
- پانکراتیت
- سنگ مثانه
- فیبروئید

عفونت مجاری ادرار چیست؟
با شنیدن عبارت"عفونت مجاری ادرار" یا علامت اختصاری آن (UTI) به عفونت مثانه و علائمی مشابه از قبیل تکرر ادرار و احساس سوزش هنگام ادرار کردن فکر می کنیم. اما بهتر است بدانید این ها همه چیز درباره عفونت مجاری ادرار نیست.
در حقیقت ممکن است عفونت مجاری ادرار در هر قسمتی از این اندام رخ دهد. این اندام از کلیه ها یعنی جایی که ادرار در آنها ساخته می شود آغاز شده و با لوله هایی به نام میزنای به مثانه متصل می شوند.
در واقع مثانه جایی است که تا زمان دفع، ادرار در آن جمع می شود و در نهایت به مجاری ادرار (لوله کوتاهی که ادرار را به خارج از بدن هدایت می کند.) ختم می شود.
عفونت مجاری ادرار معمولا به دلیل وجود باکتری در واژن، رکتوم یا روی پوست رخ می هد که وارد مجاری ادرار شده و به اندام های فوقانی سرایت می کند.

آیا بارداری خطر ابتلا به عفونت مجاری ادرار را افزایش می دهد؟
هنوز دلیل مشخصی مبنی بر افزایش احتمال بروز مشکل سیستیت به دلیل بارداری وجود ندارد. تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می دهد بارداری احتمال ابتلا به باکتریوری بدون علامت را افزایش نمی دهد.
در عین حال بارداری شما را بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت کلیه قرار می دهد.
علت: افزایش میزان هورمون پروژسترون باعث کاهش مقاومت و قدرت ماهیچه های لوله های میزنای ( لوله هایی که مثانه را به کلیه متصل می کند) می شود همین امر موجب اتساع و کاهش جریان ادرار می شود.
علاوه بر این همزمان با بزرگ شدن رحم به میزنای فشار وارد می شود که همین امر باعث می شود ادرار به سختی جریان یابد و مانند قبل راحت و سریع ادرار نکنید.
مثانه در دوران بارداری شل می شود همین امر خالی کردن کامل مثانه را مشکل تر می کند و شما در معرض خطر رفلکس مثانه قرار می گیرید، مشکلی که در آن مقداری از ادرار به سمت بالا و از طریق میزنای به کلیه ها برمی گردد.
با رخ دادن تغییرات بالا ادرار مدت زمان بیشتری در مجاری دفع ادرار باقی می ماند و در این حالت زمان کافی برای تکثیر باکتری ها وجود دارد و دیرتر احساس دفع ادرار می کنید.
در این شرایط عفونت از طریق باکتری آسان تر و سریع تر به کلیه ها سرایت می کند. در دوران بارداری حالت اسیدی ادرار کمتر شده و ادرار بیشتر حاوی گلوکز است، کم شدن اسید و افزایش گلوکز بهترین شرایط برای رشد باکتری ها است.

برای جلوگیری از عفونت ادراری در بارداری چه کنیم؟
با توجه و به کارگیری راههای پیشگیری از عفونت ادراری در بارداری، احتمال ابتلا به عفونت مجاری ادرار را به حداقل برسانید.
راهکار کلیدی در پیشگیری از عفونت ادراری در بارداری مصرف آب کافی است. بنابراین آب به اندازه کافی بنوشید. سعی کنید هر روز چند فنجان آب یا نوشیدنی دیگر میل کنید.
باید روزانه به اندازه ای مایعات بنوشید که ادرار رنگ روشن یا زرد روشن داشته باشد که همین از علائم آبرسانی مناسب بدن است.
به طور مرتب دفع ادرار داشته باشید. سعی کنید هنگام ادرار کردن مثانه خود را به طور کامل تخلیه کنید.
پس از دفع مدفوع، خود را از جلو به عقب بشویید با این کار از انتقال باکتری های روده به مجاری ادرار خودداری می کنید.
ناحیه تناسلی و محل دفع ادرار خود را با آب و صابون ملایم بشویید.
قبل و بعد از برقراری رابطه جنسی ناحیه تناسلی و محل دفع ادرار را به خوبی بشویید.
در جهت پیشگیری از عفونت ادراری در بارداری، از به کار بردن محصولات بهداشتی زنانه، (مانند اسپری ها و پودرها) و صابون های قوی خودداری کنید.
این محصولات می توانند تحریک پذیری مجاری ادرار و دستگاه تناسلی را افزایش دهند و زمینه را برای ایجاد و تکثیر باکتری ها فراهم کنند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت مادر و نوزاد

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تست هوش تشخیص دو خواهر : کدام پسر 2 خواهر دارد؟