شرکت‌های سازنده تلویزیون از سیستم عامل‌های اختصاصی خود نا امید شده‌اند؛ کوچ به سمت Android TV


شرکت‌های سازنده تلویزیون از سیستم عامل‌های اختصاصی خود نا امید شده‌اند؛ کوچ به سمت Android TV

سیستم عامل‌های «اندروید تی وی» و «تایزن» از جمله محبوب و پُر استفاده ترین سیستم عامل‌های تلویزیونی در جهان هستند که احتمالاً بسیاری از شما هم از آنها استفاده می‌کنید. چندی پیش به محبوب‌ترین سیستم عامل تلویزیونی اشاره کرده و در این مطلب به سراغ گرایش شرکت‌ها به سیستم عامل‌های مطرح خواهیم رفت. ظاهراً سیستم عامل‌های برخی از سازندگان تلویزیون به مذاق...

سیستم عامل‌های «اندروید تی وی» و «تایزن» از جمله محبوب و پُر استفاده ترین سیستم عامل‌های تلویزیونی در جهان هستند که احتمالاً بسیاری از شما هم از آنها استفاده می‌کنید. چندی پیش به محبوب‌ترین سیستم عامل تلویزیونی اشاره کرده و در این مطلب به سراغ گرایش شرکت‌ها به سیستم عامل‌های مطرح خواهیم رفت. ظاهراً سیستم عامل‌های برخی از سازندگان تلویزیون به مذاق کاربران خوش نیامده و آنها به سرعت به دنبال راه حل هستند.

سازندگان بسیار از جمله شارپ، تی سی آل، سونی، فیلیپس، سامسونگ و آل جی، سیستم عامل اختصاصی خود را در تلویزیون‌های هوشمند آزمایش کرده‌اند. به عنوان مثال شرکت سامسونگ که در سال‌های گذشته چند رابط کاربری را آزمایش کرده بود، به سیستم عامل Tizen رسیده و حالا این سیستم عامل از جمله پر فروش و محبوب‌ترین OSهای تلویزیونی در جهان است.

شرکت LG نیز با خرید امتیاز سیستم عامل WEB OS به توسعه آن پرداخته و تلویزیون‌های بسیاری را به آن مجهز کرد. اما گوگل که نه سازنده تلویزیون و نه تراشه‌های پردازشی آنها است، به دنبال تولید یک سیستم عامل تلویزیونی رفته و Android TV را در سال‌های اخیر معرفی کرده است. آیا سیستم عامل اندروید تی وی هم می‌تواند مانند اندروید گوشی‌های هوشمند موفق عمل کند؟

شرکت‌های سازنده تلویزیون از سیستم عامل‌های اختصاصی خود نا امید شده‌اند؛ کوچ به سمت Android TV

اندروید از سال ۲۰۱۱ پرکاربردترین سیستم‌عامل موبایل و از سال ۲۰۱۳ پرکاربردترین سیستم‌عامل برای تبلت‌ها بوده است. از سال ۲۰۱۷ نیز بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال ماهانه داشته است. سیستم عامل اندروید تی وی برای اولین بار در ژوئن سال 2014 رونمایی شد. همچنین نسخه ویژه‌ای به نام Android TV Operator Tier از این سیستم عامل موجود است که به اپراتورهای خدماتی ارائه می‌شود. در این نسخه اپراتورها می‌توانند صفحات و برنامه‌ها را برای مشترکین خود مدیریت کنند.

اندروید تی وی برای نخستین بار در یک دستگاه Nexus Player، ساخت ایسوس به خدمت گرفته شد. از ویژگی‌های اندروید تی وی می‌توان به امکان جستجو و دستورات صوتی، سازگاری Chromecast، جستجوی‌های چند گانه سریع، ارتباط با دیگر تجهیزات اندرویدی، اتصال به گوگل پلی و دسترسی به بازی و برنامه‌های اندروید، پشتیبانی از ارتباط بلوتوث و Wi-Fi، پشتیبانی از کیت‌های توسعه و امکان نصب برنامه‌ها از مسیرهای دیگر از جمله USB و سهولت نصبی در استفاده اشاره کرد.

اگرچه همه برنامه‌های Google Play با Android TV سازگار نیستند، اما گوگل در حال توسعه این برنامه‌ها است. با این وجود دو مشکل بزرگ بر سر راه اندروید تی وی قرار دارد؛ نخست استفاده از سخت افزارهای متفاوت توسط سازندگان تلویزیون است. به این علت اجرای برخی برنامه و بازی‌ها در سیستم عامل اندروید تی وی با مشکلاتی روبرو است. همچنین مشکل دیگر اندروید تی وی که در کشورهایی نظیر ایران بیشتر مشاهده می‌شود، عدم وجود برنامه‌های اختصاصی برای آن کشور است.

شرکت‌های سازنده تلویزیون از سیستم عامل‌های اختصاصی خود نا امید شده‌اند؛ کوچ به سمت Android TV

به عنوان مثال می‌توان به برنامه‌هایی با زبان پارسی اشاره کرد که به صورت اختصاصی برای تلویزیون‌های اندرویدی طراحی می‌شوند. تعداد این برنامه‌ها از اپلیکیشن های سیستم عاملی مانند تایزن کمتر است. دومین نقطه ضعف آن باز هم به سازندگان تلویزیون باز می‌گردد؛ زمانی که گوگل یک به‌روزرسانی و یا نسخه جدید را معرفی می‌کند، زمانی زیادی طول می‌کشد تا شرکت‌هایی نظیر سونی آن را برای تلویزیون‌های خود منتشر کنند.

سومین و آخرین ایرادی که می‌توان از اندروید تی وی گرفت، عدم ارتقاء کلی آن به نسبت سیستم عامل پیشین است. اندروید تی وی 10 که به تازگی منتشر شده است، تفاوت چندانی با اندروید تی وی 9 ندارد. با این وجود شرکت‌های بسیاری در حال کوچ به سمت اندروید تی وی هستند. افزون بر سازندگان باکس‌های سرگرمی نظیر انویدیا، سازندگانی مانند سونی، هایسنس، تی سی آل، فیلیپس و حتی هواوی و شیائومی نیز از اندروید تی وی در تلویزیون‌های خود استفاده می‌کنند. اینک نوبت به شارپ رسیده است تا به سمت این سیستم عامل کوچ کند.

تمام شرکت‌های نام برده زمانی از سیستم عامل اختصاصی خود برای تلویزیون‌های تولیدی استفاده کرده و حالا متوجه شده‌اند که سیستم عامل‌های آنها شانسی در برابر بزرگان این حوزه ندارد. کمپانی Sharp با معرفی تلویزیون BL2 به سمت اندروید شتافت. این شرکت‌ها ترجیح می‌دهند که به جای هزینه برای توسعه یک سیستم عامل اختصاصی که آینده نامعلومی هم دارد، از یک اکوسیستم نرم افزاری عمومی استفاده کنند که توسعه آن توسط یک تیم قدرتمند انجام می‌شود.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فناوری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


گیتی آذرپی درگذشت