وزیر فرهنگ: پژوهش با نقد به کمال می‌رسد 


وزیر فرهنگ: پژوهش با نقد به کمال می‌رسد 

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه پژوهش نباید کلی گو، مبهم و جزیی باشد، گفت: براین باورم پژوهش با نقد آغاز، زنده و به کمال می‌رسد.

سیدعباس صالحی، در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش در حسینیه الزهرا (س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به اهمیت پژوهش و آثار آن در فعالیت‌ها و اقدامات اشاره کرد و گفت: پژوهش به ویژه در حوزه فرهنگ و بطور خاص دیپلماسی فرهنگی در توسعه و تعاملات بیشتر با سایر کشورها نقش مهم و بی‌بدیلی را ایفا می‌کند که بر هیچکس پوشیده نیست.

به گفته وی حوزه پژوهش مهم و با اهمیت است تا جایی که نقطه کانونی اتفاقات اصلی است که می‌تواند در عرصه سیاست ورزی ما را و استفاده شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با اشاره به موضوع قدرت نرم، گفت: فرهنگ کانون قدرت نرم است از این رو حوزه صنایع خلاق فرهنگ و هنر روز به روز جایگاه خود را در توسعه روابط بین الملل افزایش داده و فعال است.

صالحی در عین حال تصریح کرد: حوزه فرهنگ اگر نگوئیم اهمیتش بیشتر از حوزه سیاست خارجی است کمتر از آن هم نیست و به اندازه کافی قدرت تاثیر گذاری و نفوذ پذیری را همرا دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با تأکید بر مشارکت‌های فراملی در حوزه دیپلماسی فرهنگی، گفت: فعالیت‌های پژوهشی در حوزه دیپلماسی فرهنگی و روابط خارجی نیازمند تقویت است.

صالحی، در ادامه به سه مؤلفه سیاست، امنیت و اقتصاد در حوزه سیاست‌ورزی خارجی و مطالعات در سیاست خارجی اشاره کرد و اظهار داشت: در حوزه سیاست‌ورزی خارجی و مطالعات در سیاست خارجی این سه مؤلفه مهم است اما در سال‌های اخیر، حوزه فرهنگ در کنار این سه مؤلفه قرار گرفته و در برخی از موارد، استفاده از دیپلماسی فرهنگی مهم‌تر از بقیه مؤلفه‌ها است.

عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: تحلیل‌هایی که راجع به مفهوم قدرت پدید آمد، شامل دو شاخه قدرت سخت و نرم است و قدرت نرم به عنوان قدرت مؤثرتر و پایدارتر مورد توجه قرار گرفت که طبعاً فرهنگ کانون قدرت نرم است.

صالحی اظهار داشت: انقلاب‌های ارتباطی و فناوری اطلاعاتی که روز به روز دامنه و گستره آن وسیع تر می‌شود حوزه فرهنگ را جدی تر کرده است و حوزه صنایع خلاق فرهنگی روز به روز اهمیت خود را در جایگاه اقتصادی و مراودات ملل افزایش دادند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: این مهم موجب شده که امروزه ضلع چهارم سیاست‌ورزی خارجی و مطالعات در سیاست خارجی که فرهنگ باشد، کم اهمیت‌تر از سیاست نیست.

صالحی همچنین، گفت: اگر سیاست خارجی دانش و مهارت مدیریت تعامل با جهان است، حتما پژوهش رُکن اصلی و پایگاه آن دانش و مهارت مدیریت تعامل با جهان است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال اظهار داشت: به طورکلی، در حوزه فرهنگ پژوهش است که می‌تواند افق‌های دیپلماسی ما را مؤثرتر و پایدارتر کند.

صالحی تأکید کرد: فرارسیدن هفته پژوهش و برگزاری مراسم امروز و رونمایی از جایزه ملی پژوهش با همکاری مشترک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت امور خارجه، این همکاری و هم‌افزایی را به فال نیک می‌گیرم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: از کارهای پژوهشی‌ که در سیاست خارجی باید به آن پرداخت، حوزه نظریه‌پردازی است. ما در حوزه مطالعات کلان روابط خارجی و در مطالعات فرهنگی روابط خارجی گاهی مطالعات‌مان دارای تناقض‌های نظری است.

صالحی ادامه داد: تمدن‌سازی نوین اسلامی نیازمند تقویت دیپلماسی فرهنگی و توسعه روابط خارجی است. جریان پژوهش در روابط خارجی و دیپلماسی فرهنگی باید از ترکیب روش‌های مختلف استفاده کند.

وی خاطرنشان کرد: نتایج پژوهش‌ها نباید تکراری باشد و باید فضای پژوهش‌های دیپلماسی فرهنگی به سوی آینده‌نگری سوق پیدا کند. مشارکت‌های فراملی در حوزه دیپلماسی فرهنگی باید به طور جدی دنبال شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه پژوهش‌های بنیادین بیش از ۴۰ درصد پژوهش‌های ما فراملی بوده و پژوهشگران ایرانی در کنار پژوهشگران غیر ایرانی‌ کارهای مؤثری انجام داده‌اند. اهمیت نقد یکی دیگر از بایدهای پژوهشی است که در حوزه دیپلماسی فرهنگی انتظار می‌رود که دنبال شود.

رونمایی از کتب جدیدالانتشار و الگوی جایزه ملی پژوهش، افتتاح نمایشگاه کتاب، رونمایی از تاره‌های نشر، تقدیر از پژوهشگران برتر و تقدیر از نمایندگی‌های فرهنگی برتر ایران در حوزه پژوهشی از دیگر برنامه‌های این مراسم است.

علی اکبر ولایتی مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین الملل، آیت الله محمد علی تسخیری مشاور رهبری در امور جهان اسلام و سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله مقامات و شخصیت های حاضر همراه با مسئولانی از وزارت خارجه و فرهیختگان و پژوهشگران و شماری از رایزنان فرهنگی نیز از جمله حاضران در این مراسم هستند.

هفته پژوهش و فناوری سال جاری از ۲۳ تا ۲۹ آذر با شعار پژوهش اثربخش، فناوری ارزش آفرین و رونق تولید همراه با برنامه‌های مختلفی؛ از جمله تجلیل از پژوهشگران، کارفرمایان و ایده‌های برتر، نشست های تخصصی مرتبط، برپایی نمایشگاه های فناوری در دانشگاه های گوناگون و برپایی بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در محل نمایشگاه بین المللی برگزار شد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سیاست خارجی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ خاص و بی نظیر اجتماعی سارینا از شاهین نجفی