ارضا شدن با دست در بارداری


ارضا شدن با دست در بارداری

هفته 18 بارداری ام. آیا خودارضایی مشکلی ایجاد می کنه؟

سوال مخاطب نی‌نی‌بان: 21 ساله هستم. هفته 18 بارداری ام. فرزند اولمه. من قبل از بارداری از راه دخول ارضا نمی شدم. الانم همین طورم و این موضوع خیلی از لحاظ روحی روم فشار می آره. آیا خودارضایی مشکلی ایجاد می کنه؟
پاسخ دکتر فریبا الماسی، متخصص زنان، استاد دانشگاه و فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی:
دفعات زیاد ارگاسم چه در اثر تماس جنسی و جه در اثر خودارضایی باشد، می تواند باعث زایمان زودرس شود. اگر دفعات آن زیاد نباشد مشکلی برای بارداری ایجاد نمی کند اما بهتر است از راه های نرمال تماس جنسی و ارضا شدن استفاده کنید.

مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
در مواردی که مادر باردار دارای شرایط و مشکلات خاص بارداری باشد، خودارضایی در بارداری ممکن است باعث زایمان زودرس و یا سقط جنین شود. در این مقاله درباره علت‌های پزشکی منع خودارضایی در بارداری و موارد مربوط به آن بحث شده است.
بارداری دورانی است که شرایط خاص خود را دارد و در این دوران ممکن است زنان نیاز داشته باشند که نیازهای جنسی خود را برطرف کنند و البته زنانی هستند که در دوران بارداری از طریق استمنا یا خودارضایی، لذت می برند.
اما آیا خودارضایی در بارداری از لحاظ پزشکی خطرناک است و آیا برای مادر و جنین مشکلی ایجاد نمی‌شود؟ بسیاری از زنان از پرسیدن این سوال و سوالات مشابه خجالت زده می‌شوند ولی با خواندن این مقاله می‌توانید، پاسخ همه سوال‌های خود را پیرامون این مسئله دریابید.
برخی از پزشکان معتقدند تا زمانی که مادر باردار از لحاظ جسمی سالم است و هیچ نگرانی درباره سلامت جنین ندارد، خودارضایی مشکلی برای جنین و مادر ایجاد نمی‌کند و این ممکن است باعث تعجب بسیاری از افراد شود. اما در ادامه به حقایقی کامل درباره خودارضایی در بارداری می‌پردازیم.

ارضا شدن با دست در بارداری
چرا زنان در دوران بارداری احساس نیاز به خودارضایی می‌کنند؟
زمانی که یک زن باردار می‌شود، تغییرات ظاهری و جسمی زیادی در او ایجاد می‌شود، مثلاً شکمش بزرگتر می‌شود و ... همه این تغییرات منجر می‌شود که روابط زناشویی و پوزیشن‌های مختلف رابطه جنسی برای هر دو طرف سخت شود.
از طرفی شوهر و شریک زندگی نیز به دلیل ترس از آسیب به جنین و یا خود همسر، از داشتن رابطه جنسی امتناع می‌کند.
از طرفی به دلیل تغییرات هورمونی در بدن زنان، میل جنسی بسیاری از آنان در زمان بارداری افزایش می‌یابد. هورمون‌های استروژن و پروژسترون در بدن زنان افزایش می‌یابد و این باعث می‌شود، میل جنسی نیز افزایش یابد.
بنابراین زنان باردار در این دوران، خواستار رابطه جنسی بیشتری هستند و می‌خواهند به هر نحوی که شده نیاز جنسی خود را برطرف نمایند. برعکس این حالت هم دیده می‌شود؛ بدین صورت که میل جنسی برخی از زنان در دوران بارداری کاملاً کاهش می‌یابد.
کاهش میل جنسی این زنان به دلیل حالت‌های تهوع و استفراغ و تغییرات جسمی دیگر است؛ این نیز طبیعی است.

حقایقی درباره خودارضایی در بارداری
در صورتی که خودارضایی در دوران بارداری منجر به ارگاسم شود، می‌تواند مفید باشد، زیرا ارگاسم منجر به کاهش استرس و تنش شده و می‌تواند تاثیر مثبتی بر سلامتی زنان داشته باشد.
در زمان‌هایی که عوارض و نگرانی‌هایی در مورد بارداری وجود دارد، خودارضایی در بارداری ممکن است نتایج خوبی به همراه نداشته باشد.
زنان مبتلا به جفت سر راهی، نباید در دوران بارداری خودارضایی داشته باشند، زیرا برای جنین و مادر خطرناک است. در برخی از موارد از خود ارضایی در دوران بارداری دیده شده است که با تحریک رحم، خطر زایمان‌های زودرس و یا سقط جنین افزایش می‌یابد.

آیا ارگاسم در طول بارداری می‌تواند مشکل ایجاد کند؟
ارگاسم عضلات رحم را متوقف می‌کند و حتی می‌تواند منجر به اسپاسم در دهانه رحم شود. زنانی که سابقه زایمان زودرس دارند، باید از کار‌هایی که منجر به تحریک رحم می‌شود، خودداری کنند. ارگاسم می‌تواند خطر زایمان‌های زودرس را افزایش دهد.
از طرفی زنانی که مشکل زایمان زودرس و مشکلات مربوط به رحم ندارند، داشتن ارگاسم در بارداری خوب است و خطری ایجاد نمی‌کند.

خودارضایی در بارداری و گرفتگی عضلانی
در زمان خودارضایی در بارداری، میزان مشخصی گرفتگی عضلانی انتظار می‌رود. در زمان خودراضایی با رسیدن به ارگاسم، ممکن است اندکی گرفتگی عضلانی ایجاد شود. گاهی ممکن است این گرفتگی‌های عضلانی مخصوصاً در نواحی رحم شدید باشد که اگر با خروج مایع مانند آب یا خون همراه بود، باید سریعاً با پزشک متخصص مشورت شود.

در چه مواردی پزشک، رابطه جنسی را در دوران بارداری منع می‌کند؟
در برخی موارد پزشک، رابطه جنسی و یا ارگاسم زن باردار را در دوران بارداری ممنوع می‌کند، از جمله:
- شما علائم زایمان زودرس و یا سابقه زایمان زودرس در حاملگی‌های قبلی را دارید.
- جفت سر راهی برای شما تشخیص داده شده است.
- علائم نقص در گردنه رحم مشاهده می‌شود.
- خونریزی داشته‌اید.

ارضا شدن با دست در بارداری
نتیجه گیری
برخی از پزشکان معتقدند که خودارضایی در بارداری یک روش برای کاهش استرس در این دوران است ولی این نکته را در نظر داشته باشید که این تنها زمانی صحیح است که مشکلات بارداری، زایمان زودرس، رحم ضعیف، جفت سر راهی و ... وجود نداشته باشد، در غیر اینصورت هم جنین و هم مادر، دچار مشکلات شدیدی خواهند شد. البته این از نظر پزشکی بررسی شده است.
این کاملا طبیعی است که میل جنسی شما در زمان بارداری افزایش یابد. شما می‌توانید در مورد این نیاز، روش‌های برطرف کردن آن و بهترین پوزیشن‌‌های رابطه جنسی در دوران بارداری با همسرتان، اطلاعات کسب کرده و یا با پزشک متخصص خود مشورت کنید و از او کمک بخواهید.
شایان ذکر است که این مقاله بررسی این موضوع از لحاظ پزشکی را مد نظر داشت و مسایل شرعی مربوط به خودارضایی در بارداری را پوشش نمی‌دهد.

ارضا شدن در بارداری، مجاز است؟
آیا ارگاسم و ارضا شدن در طول بارداری مجاز است؟ به گفته پزشکان ارضا شدن زن باردار هیچ ضرری برای جنین ندارد. البته باید از سلامت بارداری تان مطمئن شوید. ارگاسم باعث انقباض ماهیچه‌های جداره رحم می‌شود، اما سلامت جنین را به خطر نمی‌اندازد.
شاید در ماههای بالاتر فعالیت جنسی پدر و مادر باعث واکنش نشان دادن جنین و تغییر در حرکات او در شکم مادر شود، اما این موضوع علامت بدی نیست.
البته با بالا رفتن ضربان قلب مادر ممکن است جنین هم افزایش فعالیت قلب داشته باشد، اما این موضوع هم جای نگرانی ندارد و به جنین آسیبی نمی زند. یادتان نرود جنین در محیطی با مایع آمنیوتیک قرار دارد بنابراین هیچ خطری در طول رابطه جنسی او را تهدید نمی کند.
مایع آمنیوتیک جنین را در برابر ضربات و صدمات احتمالی محافظت می کند. یک پوشش مخاطی ضخیم دهانه رحم را می پوشاند که مانع از انتقال عفونت نیز می شود.

ارضا شدن در چه بارداری هایی مضر است؟
ارضا شدن و ارگاسم در دوران بارداری اگر این شرایط را داشته باشید باید حتما با مشورت و تایید پزشک انجام شود.
- باز شدن دهانه رحم
- تهدید سقط جنین
- سقط جنین در بارداری های قبلی
- لکه بینی مداوم
- انقباض جفتی
- خون ریزی یا پارگی کیسه آب جنین و یا داشتن سابقه انقباضات خودبه خودی رحمی
- درد رحم و درد در قسمت پایین شکم
به گفته متخصصان امن ترین دوره برای رابطه جنسی سه ماهه دوم بارداری است. اما ارگاسم از هفته سی و هفتم بارداری به بعد می تواند با عوارضی مثل زایمان زودرس همراه شود. اکسیتوسین، ماده ای است که در بدن در هنگام ارضا ترشح می شود، این ماده دیواره رحم را منقبض می کند.
همچنین اسپرم مرد حاوی پروستاگلاندین است که دهانه رحم را نرم می کند و باعث باز شدن آن می شود. این فرآیند در بدن باعث خطرناک شدن ارگاسم در هفته 36 تا 37 می شود. به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند در ماه آخر بارداری رابطه جنسی نداشته باشید.

ارضا شدن بدون دخول در بارداری
ارضا شدن بدون دخول یا رسیدن به ارگاسم در بارداری اگر با مشورت پزشک باشد به طور کلی ممانعتی ندارد. البته همانطور که گفته شد به شرطی که مشکوک به سقط یا زایمان زودرس نباشید و علائم خطری مثل خونریزی و لکه بینی و فشار خون بالا نداشته باشید.

روابط زناشویی و جنسی در سه ماهه اول بارداری
رابطه جنسی در سه ماهه اول شاید سخت تر از بقیه دوران حاملگی باشد. از هفته ۶ به بعد تهوع و استفراغ شروع می شود، اغلب زنان در دوران بارداری حس بویایی شان تقویت شده و هر بویی تهوع آور است.
در سه ماهه اول بارداری حساسیت سینه ها هم بیشتر می شود و ممکن است این موضوع رابطه جنسی را دردناک کند.

رابطه زناشویی در سه ماهه دوم بارداری
به گفته کارشناسان از هفته بیست به بعد که خطر سقط جنین کمتر است، می توانید رابطه جنسی امن‌تری تجربه کنید. اما باید به این نکته توجه کنید که در سه ماهه دوم بدن زن باردار ویژگی‌های حاملگی را بیشتر نشان می‌دهد و شکم نیز بزرگ‌تر می‌شود.
بنابراین باید در انتخاب پوزیشن‌ها دقت کنید و نباید فشار زیادی به سینه و شکم وارد شود. به همین دلیل باید از روش هایی که فشار کمتری روی سینه و شکم وارد می شود استفاده کرد، قرار گرفتن در وضعیت پهلو بهترین حالت برای این دوره از بارداری است.

رابطه جنسی در سه ماهه سوم بارداری
برخی از مطالعات نشان می‌دهد که در سه ماهه سوم بارداری میل جنسی کاهش پیدا می‌کند. در این دوره شکم بزرگتر از همیشه است به همین دلیل باید در انتخاب پوزیشنها دقت کنید. پزشکان توصیه می‌کنند در سه ماهه سوم بارداری علیرغم تغییراتی که در زن باردار بوجود می آید، همچنان می‌توانید رابطه جنسی داشته باشید، اما این رابطه باید با رعایت وضعیت زن باردار خیلی آرام و عاشقانه باشد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
در رابطه جنسی یا بعد از ارگاسم اگر دقایقی احساس ناراحتی کنید، طبیعی است اما اگر بعد از چند دقیقه احساس درد از بین نرفت، یا اگر بعد ازنزدیکی دچار درد یا خونریزی شده اید، با پزشک تماس بگیرید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت مادر و نوزاد

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لاوروف درباره تضمین های امنیتی در صورت مذاکرات درباره اوکراین صحبت کرد