آخرین فرصت تبلیغات کاندیداها در کردستان بی رمق گذشت


آخرین فرصت تبلیغات کاندیداها در کردستان بی رمق گذشت

سنندج - ایرنا - برخلاف دوره‌های قبل که کاندیداها و هواداران شان آخرین روز و شب فرصت تبلیغات انتخابات را غنیمت می‌شمردند و از هر طریقی اقدام به تبلیغ می‌کردند، اما در پایان مهلت انتخابات یازدهم مجلس گویا، رمقی برای ایشان نمانده بود و تبلیغات شب آخری خیلی محسوس و چشمگیر نبود.

همه میتینگ‌ها و سخنرانی‌های کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه سنندج، کامیاران و دیواندره در روزهای قبل برگزار شده و گویا تنها دو کاندیدا این آخرین روز را هم به سخنرانی ادامه دادند البته یکی نیز سخنرانی خود را بدلیل نامعلومی لغو کرد.

در دوره‌های گذشته انتخاباتی بسیاری از کاندیداها در آخرین روز حتی تا پاسی از بامداد به تبلیغات می‌پرداختند و همه توان و داشته‌های خود را بویژه در زمینه توزیع تراکت، پوستر و بنر به منصه ظهور می‌رساندند به شکلی که صبح روزی که مردم به خیابان می‌آمدند با حجم زیادی از کاغذ بر در و دیوار و یا ریخته شده بر روی زمین مواجه می‌شدند.

امسال هزینه‌های کمتر در زمینه چاپ بنر و تراکت به شکلی بود که حتی برخی از کاندیداها ترجیح دادند یک برگه هم چاپ نکنند و حتی در جایگاه‌هایی که شهرداری برای تبلیغات مشخص کرده بود تعدادی از کاندیداها یک برگه هم الصاق نکردند.

به غیر از معدود کاندیداها که تبلیغات بیشتری به شکل بنر و تراکت داشتند، بالا رفتن هزینه‌های چاپ و سخت‌گیری‌های ناظرین انتخابات در رابطه با منبع تامین هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی شاید برخی از دلایل کاهش چاپ تراکت و بنرهای تبلیغاتی توسط اکثریت قریب به اتفاق کاندیداها بود.

یکی از آنها که استاد دانشگاه است ترجیح داد به جای صرف هزینه و گرفتن تالار و سالن از فضای باز و عمومی مقابل ستاد خود بهره بگیرد و از همان جا و مستقیم با مردم صحبت کند که دایره حاضرین هم فراتر از هوادارانش برود و مردم رهگذر را هم کنجکاو کرده و برنامه هایش را به گوش آنها برساند.

این کاندیدا که اقتصاد را در سخنان خود برجسته کرده بود بر توسعه صنایع مختلف بویژه کشاورزی در کردستان تاکید کرد، اهمیت کشاورزی و تولید غذا را برشمرد و آمریکا را مثال زد که چندین برابر نیاز خود محصولات کشاورزی تولید می‌کند و استانی همچون کردستان هم قابلیت‌های بالایی برای توسعه کشاورزی دارد که مغفول مانده است.

هواداران یا مسوولان تبلیغات این کاندیدا اما در جایگاه‌های تبلیغ مشخص شده در شهر مرتکب تخلف شده و علاوه بر محل تبلیغ خود بر روی جایگاه دیگر کاندیداها که تراکتی نچسبانده بودند، تراکت فرد مورد نظر خود را چسباندند.

آخرین فرصت تبلیغات کاندیداها در کردستان بی رمق گذشت

در آخرین روز اما همین جایگاه‌های تبلیغات در سطح شهر مورد حمله مخالفین انتخابات هم قرار گرفت و کاملا مشخص بود افرادی ناشناس با جسم تیز و برنده قسمتی از جایگاه تعیین شده برای تبلیغات را پاره کرده بودند و در روزی که سرعت وزش باد هم زیاد بود برای رهگذران هم مزاحمت ایجاد کرده بود.

این مخالفین انتخابات که البته انگشت شمارند اما ترجیح دادند مخالفت خود را به جای شیوه کلامی و گفتاری با تخریب و ضایع کردن حق تبلیغ کاندیداها و زشت کردن چهره شهر نشان دهند.

نفی دیگران به جای تایید خود

دیگر کاندیدایی که چهارشنبه شب سخنرانی و میتینگ داشت به جای تایید خود به نفی دیگران پرداخت و بیشتر سخنانش را حمله به دولت‌ها و نمایندگان ادوار پیشین اختصاص داد و آنها را اهل لابی‌گری برای پیشرفت خود و اطرافیان شان متهم کرد.

او که خود از نمایندگان ادوار مجلس است، وقتی برای تشریح فعالیت‌هایش در زمان نمایندگی اختصاص نداد و تنها به این اکتفا کرد که بگوید کردستانی‌های زیادی را مشغول به کار کرده و وامدار هیچ دولت و فردی نبوده، کولبری و دست فروشی در کردستان را به شدت مورد انتقاد قرار داد و صدور کارت کولبری به جای رفع آن را ننگ‌آور دانست.

این کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی بدون اینکه مرجعی برای آمار خود ارائه کند استان کردستان را از لحاظ بیکاری، فساد اداری، طلاق، خودکشی و کشف مواد مخدر در رتبه اول کشور قرار داد تا بگوید در بخش جذب سرمایه نیز در رتبه آخر قرار دارد به عبارتی بعد از حمله به دولت‌ها و نمایندگان مجلس این بار استان فرهنگی کردستان را هم بی نصیب از انتقاد نگذاشت.

جذب چهره‌ها تاکتیک نامزد انتخابات

یکی از کاندیداها که از نمایندگان کنونی است، تمرکز تبلیغات خود را بر جذب چهره‌های مختلف فرهنگی و ورزشی شهر گذاشته بود او همچنین برخی از نمایندگانی را که انصراف داده‌اند به سمت خود کشیده است و یا برخی از آنها را متقاعد کرده به نفع او انصراف دهند.

هر چند در سنندج مرکز استان تجمعات و تبلیغات به همراه شیوه‌های خاص کمتر بود اما در شهری همچون سقز خبر از بهره‌گیری از موسیقی و رقص کُردی هم توسط هواداران برخی کاندیداها رسیده است.

همچنین در همین شهر روز گذشته میان طرفداران ۲ کاندیدای مختلف تنش محدودی هم رخ داد و حاضرین در سخنرانی یکی از کاندیداها که در فضای باز برگزار شده بود به او گلوله برفی پرتاب کردند.

بهره‌گیری از لباس کُردی و شعارهایی به زبان کُردی از جمله مواردی بود که بسیاری از کاندیداهای این دوره در کردستان از آن بهره بردند. استفاده یکی از آنها از کامیونت‌های یخچالدار و مزین کردن آن به تصاویر بزرگ این فرد و حرکت شان در خیابان ها از ابتکارات جدید تبلیغاتی در کردستان بود که تنها در انتخابات کشورهای غربی دیده می‌شود.

یکی دیگر از کاندیداها از مینی‌بوس‌ برای تبلیغات بهره گرفته بود و این خودروها را که مزین به تصاویر کاندیدای مذکور بودند را می‌شد در همه جای شهر بارها در حال چرخش و نمایش دید.

هرچند در دوره فعلی از تعداد ستادهای انتخاباتی در شهر کاسته شده بود اما شیوه‌های جدید تبلیغات همچون بهره‌گیری از کامیونت و مینی‌بوس و استفاده از فضای مجازی هم مورد توجه زیادی قرار گرفته بود.

امسال ۱۰۲ داوطلب در این استان برای تصاحب ۶ کرسی نمایندگی با هم رقابت می کنند.

تعداد داوطلبان در حوزه انتخابیه سنندج، دیواندره و کامیاران ۳۱ نفر، در حوزه انتخابیه بیجار ۲۷ نفر، حوزه انتخابیه سقز و بانه ۱۲ نفر، حوزه مریوان و سروآباد ۱۶ نفر و حوزه قروه و دهگلان ۱۶ نفر است.

استان کردستان بر اساس آخرین سرشماری نفوس مسکن سال ۱۳۹۵ دارای یک میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۱ نفر جمعیت است که بر اساس اعلام مرکز آمار ایران در ۱۰ شهرستان، ۳۲ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان، حدود یک هزار و ۷۰۰ روستا ساکن هستند که ترکیب جمعیتی آن شامل ۲۹ درصد ساکنان روستایی و ۷۱ درصد ساکنان شهری است.

طبق اعلام ستاد انتخابات استان کردستان در این استان کمتر از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد ۵۸ هزار و ۲۴۰ نفر رای اولی هستند، دست‌اندرکاران انتخابات برای جمع آوری آرای مردم این استان یک هزار و ۲۴۵ شعبه پیش بینی کرده‌اند.

استان کردستان دارای پنج حوزه انتخابیه و ۶ نماینده در مجلس شورای اسلامی است، (حوزه انتخابیه سنندج شامل شهرستان‌های سنندج، کامیاران و دیواندره ۲ نماینده، حوزه انتخابیه بیجار یک نماینده، حوزه انتخابیه قروه شامل شهرستان‌های قروه و دهگلان یک نماینده، حوزه انتخابیه سقز شامل شهرستان‌های سقز و بانه یک نماینده و حوزه انتخابیه مریوان شامل شهرستان‌های مرویان و سروآباد یک نماینده) است.

جمعه دوم اسفند ماه مردم استان کردستان همزمان با سراسر کشور با حضور در پای صندوق‌های رای نماینده خود برای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را انتخاب خواهند کرد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کردستان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


بازیگر ایرانی زیباترین پسر جهان شد ! / این پسربچه بعد 14 سال جذابترین شد + عکس های مدلی...