افت و خیز در دریافتی نومعلمان؛ حذف برخی بند‌ها از احکام حقوقی


افت و خیز در دریافتی نومعلمان؛ حذف برخی بند‌ها از احکام حقوقی

دانشجومعلمانی که قرار است صرفا با دغدغه تربیت معلم دوران دانشجویی بگذرانند حالا باید هر چند وقت یکبار به دنبال مطالبه‌گری حق و حقوق خود باشند.

افت و خیز در دریافتی نومعلمان؛ حذف برخی بند‌ها از احکام حقوقی

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، هنوز تکلیف دریافتی و کسر از حقوق و تاثیر افزایش پرداختی‌ها بر حقوق دانشجومعلم ها مشخص نشده است که باز هم ماجرایی دیگر را تجربه می‌کنند؛ این بار آنها و نومعلمان با حذف بند (ی) از احکام مواجه شدند.

طبق آنچه در این بنداز حکم آنها آمده است؛ افزایش حقوق گروه‌های حقوق بگیر از قبیل هیأت‌های علمی، قضات، کارکنان کشوری و لشکری و بازنشستگان آن‌ها شاغل در تمام دستگاه‌های اجرائی موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه همچنین وزارت اطلاعات و سازمان انرژی اتمی و بازنشستگان آن‌ها به نحوی که تفاوت تطبیق موضوع ماده (۷۸) قانون مدیریت خدمات کشوری و حکم حقوق، بدون تغییر باقی بماند، از ابتدای سال ۱۳۹۸ حقوق یا عناوین مشابه مشمولین این بند به میزان ماهانه چهار میلیون ریال افزایش می‌یابد.

به بیانی دیگر همان افزایش حقوقی که بسیاری از کارمندان دولت از جمله معلمان را در بر می‌گیرد برای نومعلمان یا همان فارغ التحصیلان امسال که وارد کلاس های درس شده‌اند اعمال نمی‌شود و آموزش و پرورش هم گویا تاکنون پاسخی برای این موضوع نداشته است.

صدای دانشجومعلمان به گوش آقای وزیر می‌رسد؟

همین سکوت دستگاه اداری در آموزش و پرورش و بلاتکلیفی دانشجومعلمان در دریافتی که به جرات می‌توان آن را جز حداقل حق و حقوق دانست باعث شد تا آنها دست به کار شوند و در نامه ای خطاب به محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش وپرورش خواستار بازگرداندن این بند حقوقی شوند.

در بخش‌هایی از این نام آمده است: «مطابق بند ۱ نگارش ۷-۴-۵-۱ مورخ ۱۰/۱۰/۹۸ (پیوست شماره ۱) که به مناطق خدمت ارسال شده، مقرر شد بند «ی» تبصره ۱۲ قانون بودجه ۹۸ احکام حقوقی، از حکم دانشجومعلمان مشغول به تحصیل در تاریخ ۱/۱/۹۸ حذف و مبلغ آن به بند تفاوت حداقل دریافتی اضافه شود تا حقوق دانشجومعلمان، همان یک میلیون و ۵۶۳ هزار تومان تومان باقی بماند.

نظر به این که ورودی‌های ۹۴ دانشگاه فرهنگیان در شهریور ماه ۱۳۹۸ فارغ التحصیل شده و از مهر ماه ۱۳۹۸ مشغول به خدمت در مناطق هستند و با عنایت به عدم لحاظ مجدد بند «ی» در احکام رسمی صادر شده در مهر ماه ۱۳۹۸ ورودی‌های ۹۴ دانشگاه فرهنگیان، زیرحکم این قشر فرهنگی به شدت تحت تاثیر قرار گرفته؛ به طوری که زیرحکم این گروه را با زیرحکم ورودی‌های ۹۳ که از لحاظ رتبه و طبقه شغلی یکسان بوده و تنها ۸ ماه در سنوات خدمت با یکدیگر اختلاف دارند را دچار اختلاف فاحش بیش از ۵ میلیون ریالی کرده است.

همچنین از آنجایی که حذف بند «ی» از احکام دانشجومعلمان ورودی ۹۴ دانشگاه فرهنگیان (ورودی ۹۸ محل خدمت) پس از نامه‌ اعتراضی همکاران پیمانی صورت گرفت؛ لازم به ذکر است که همکاران پیمانی ورودی مهر ماه ۹۸، در تاریخ ۱/۷/۹۸ با سابقه‌ی صفر سال و صفر ماه و صفر روز وارد منطقه شدند و در تاریخ ۱/۱/۹۸ که تفاوت بند‌ی تبصره ۱۲ ق ب سال ۹۸ و تفاوت جزء (۱) بند الف تبصره ۱۲ ق ب سال ۹۷ در احکام گنجانده شدند.

با توجه به اینکه دانشجومعلمان جزو کارمندان رسمی دولت بوده و مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری هستند پس در نتیجه باید در تصمیم گیری‌ها طبق این قانون برای آن‌ها عمل شود.

لازم به یادآوری است که در اجرای نامه‌ شماره‌ ۳/۷۱۰ مورخ ۱۹/۱۲/۹۶ معاونت پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش منضم به بخشنامه ۱۱۱۶۷۷۶ مورخ ۲۲/۱/۹۶ سازمان اداری و استخدامی کشور، بنابر این بخشنامه، طبقه شغلی تمام مشاغل، ۱ طبقه افزایش یافت که دانشجومعلمان نیز همانند سایر کارمندان رسمی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری، شامل این طرح شدند.

از طرفی باید توجه داشت که عناوین پرداختی و نیز کسورات مندرج در احکام دانشجو معلمان طبق قوانین وضع شده برای کارمندان رسمی دولت و مطابق قانون مدیریت خدمات کشوری است.»

بلاتکلیفی دانشجومعلمان در حذف برخی بندهای احکام حقوقی

آنچه حالا مطالبه چالش برانگیز نومعلمان شده است و تاکنون پاسخی نگرفته اند حذف یکباره بند (ی) از احکام است و اینکه چرا این گروه در زمره کارمندان رسمی قرار نمی‌گیرند و باید از این قاعده قانونی مستثنی باشند.

وحید دلربا از دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان در این باره به خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گفت: جامعه فرهنگی کشور که متربیان این مرز و بوم در زمینه آموزش و پرورش اند،متاسفانه گاهی با مشکلاتی روبه‌رو می‌شوند که خستگی این امر خطیر را برای آنها دو چندان می‌کند.

او ادامه داد: با اصلاح احکام نومعلمان (فارغ التحصیلان ورودی ۹۴ دانشگاه فرهنگیان) به دلیل حذف بند (ی) تفاوتی در دریافتی آنان نسبت به فارغ التحصیلان سال قبل از خود (ورودی۹۳) ایجاد شد که به احتساب یک سال سابقه بیشتر منصفانه نیست؛ علاوه بر اینکه این اصلاح احکام شامل تمامی دانشجومعلمان بود و از فروردین سال ۹۸ این بند برای همه دانشجومعلمان حذف شد که کاهش طبقه شغلی در احکام را به دنبال دارد.

این دانشجومعلم بیان کرد: هرچند نه افزایش ۵۰ درصدی فصل دهم نه حذف بند (ی) تاثیری در احکام دانشجومعلمان از لحاظ دریافتی ایجاد کرد اما نگرانی حدود ۷۰ هزار دانشجومعلم، مربوط به زمان اشتغال به تدریس آنهاست که حذف این بند چه میزان دریافتی آنان را دستخوش تغییرات خواهد کرد که تا کنون پیگیری های فراوانی انجام داده ایم و منتظر پاسخ از سوی مراجع ذی ربط همچون وزارت آموزش و پرورش هستیم.

دبیر شورای صنفی مرکز علامه طباطبایی سبزوار اضافه کرد: باتوجه به ارتباطی که با ادارات کل آموزش و پرورش چند استان از جمله خراسان رضوی برقرار کردیم دریافتیم که دانشجومعلمان به دلیل نداشتن ضریب تعدیل نمی توانند بند (ی)را دریافت کنند، در واقع ضریب تعدیل را مشمول افراد شاغل توصیف کردند که شامل دانشجومعلمان نمی‌شود اما با این توصیف فارغ التحصیلان ورودی ۹۴ که مشغول به کار هستند هم باید از آن برخوردار شوند، هرچند اینکه چرا در سال های گذشته شامل دانشجومعلمان می شد اما در سال ۹۸ نمی‌شود، نیاز به شفاف سازی دارد.

البته در این مورد یارمحمد حسین‌بر مدیرکل امور اداری و تشکیلاتی وزارت آموزش و پرورش به خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گفت: برای دانشجومعلمان حداقل حقوق در نظر گرفته شده یعنی همان یک میلیون و ۵۶۳ هزار تومان لحاظ می‌شود که براساس آیتم‌های حقوقی دانشجومعلم‌ها که مدرکشان دیپلم است، دریافتی دارند و حقوق به مبلغ حداقلی نمی‌رسد و معادل یک میلیون و ۲۰۰ می‌شود، اما باید این عدد را به حقوق حداقلی می‌رساندیم، ولی با اعمال قانون فصل دهم حقوق رشد پیدا کرد در نتیجه این مبلغ از حداقل دریافتی کم شد، اما اگر این حذف خلاف این کار باشد، اصلاح می‌شود.

انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید