تست تخصصی صفحه نمایش گوشی هواوی Nova 5T


تست تخصصی صفحه نمایش گوشی هواوی Nova 5T

در ادامه سری تست‌های تخصصی صفحه‌نمایش بر آن شدیم تا پس از بررسی گوشی HUAWEI Nova 5T، نگاهی دقیق‌تر و عمیق‌تر به بخش نمایشگر و عملکرد آن در این گوشی بیاندازیم. با شهر سخت افزار و بررسی تخصصی صفحه نمایش نوا 5T هواوی همراه باشید.

در ادامه سری تست‌های تخصصی صفحه‌نمایش بر آن شدیم تا پس از بررسی گوشی HUAWEI Nova 5T، نگاهی دقیق‌تر و عمیق‌تر به بخش نمایشگر و عملکرد آن در این گوشی بیاندازیم. با شهر سخت افزار و بررسی تخصصی صفحه نمایش نوا 5T هواوی همراه باشید.

در ادامه سری تست‌های تخصصی صفحه‌نمایش بر آن شدیم تا پس از بررسی گوشی HUAWEI Nova 5T، نگاهی دقیق‌تر و عمیق‌تر به بخش نمایشگر و عملکرد آن در این گوشی بیاندازیم. با شهر سخت افزار و بررسی تخصصی صفحه نمایش نوا 5T هواوی همراه باشید.

مقدمه

مقدمه
بازار محصولات میان‌رده پرمیوم که رنج قیمتی در حدود 5 تا 8 میلیون دارند، خالی از گزینه‌های قدرتمند و انتخاب‌های جذاب است. با این حال هواوی تلاش کرده تا با عرضه نوا 5T خلا موجود در این بخش را تا حدی پر کند.

تست تخصصی صفحه نمایش گوشی هواوی Nova 5T

در این بررسی به تست و تحلیل تخصصی صفحه نمایش HUAWEI Nova 5T، یکی از جدیدترین محصولات هواوی در بازار کشورمان می‌پردازیم. شایان ذکر است که هواوی نوا 5 تی پیش از این در شهر سخت افزار بررسی شده و ‌ در این نوشتار صرفاً تست تخصصی صفحه نمایش آن می پردازیم. با این حال می توانید برای مشاهده ریویو کامل این محصول به صفحه اختصاصی بررسی هواوی Nova 5T مراجعه کنید.

نحوه امتیازدهی

نحوه امتیازدهی
قبل از اینکه وارد بخش‌های مختلف بررسی شویم، لازم به ذکر است نتیجه تست‌ها را در هر بخش با امتیازدهی به شکل زیر بیان می‌کنیم:

عالی = A++ خیلی خوب = A+ خوب = A متوسط الی خوب = B+ متوسط = B متوسط الی ضعیف = C+ ضعیف = C خیلی بد = D

باید در نظر داشته باشید امتیازدهی شهرسخت‌افزار بر اساس قیمت و رده‌ بازار کالا است. در واقع شهر‌سخت‌افزار صفحه‌نمایش هر محصولی را متناسب با رقبای موجود در آن رنج‌ قیمتی بررسی و امتیازدهی می‌کند.

طراحی و مشخصات نمایشگر

طراحی و مشخصات نمایشگر
هواوی Nova 5T از یک نمایشگر 6.26 اینچی تخت استفاده می‌کند. به لطف حذف بریدگی‌‌های (ناچ) رایج و استفاده هواوی از تنها یک حفره برای سنسور دوربین سلفی، و ‌حاشیه‌های ناچیز شاهد به کارگیری نمایشگری نسبتاً بزرگ درون جثه متوسط دستگاه هستیم که نسبت مساحت نمایشگر به بدنه رویی را به عدد 84.2% رسانده است. استفاده از ابعاد متوسط برای دستگاه

اینکه ناچ قطره‌ای بهتر است یا حفره، کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد؛ چرا که از لحاظ اعداد و ارقام، نسبت مساحت نمایشگر به بدنه رویی در این گوشی به نسبت گوشی‌های موجود با ناچ قطره‌ای تفاوت چندانی نداشته و جدای از مورد کارکردی که در ادامه بیان می‌کنیم، بحث سلیقه و علاقه است. در این انتخاب هر کدام مزایا و معایبی از لحاظ کارکردی دارند؛ برای مثال ناچ سنتی به بدنه بالایی گوشی متصل بوده و فضایی از نمایشگر در بالای آن نیست. بنابراین زمانی که به هر علتی نخواستید از ناچ در برنامه‌ای استفاده کنید، با حذف آن فضای زیادی از دست نخواهید داد. اما در رابطه با حفره، چون بالای آن فضایی باریک از نمایشگر است، در صورت تمایل به حذف حفره، باید بخش بزرگتری از نمایشگر را بی‌خیال شوید.

تست تخصصی صفحه نمایش گوشی هواوی Nova 5T

حفره دوربین نوا 5 تی در قسمت سمت چپ بالای نمایشگر این دستگاه قرار دارد. هواوی نخستین بار این ترکیب را در گوشی نوا 4 به کار گرفت و آن را FullView Punch-Hole Display نامید. حفره در نظر گرفته شده برای دوربین حاشیه‌های ناچیزی دارد از طرف دیگر قرار گرفتن آن در گوشه نمایشگر سبب شده هنگام تماشای فیلم یا بازی، مزاحمت خاصی را برای کاربر ایجاد نکند.

صفحه نمایش هواوی Nova 5T نسبت مدرن طول به عرض برابر 19.5:9 (بخوانید 19.5 به 9) دارد که باعث تجربه و حس بهتر در زمان مرور صفحات وب، اینستاگرام و تلگرام می‌شود. اگرچه استفاده از چنین نسبت طول به عرضی سبب شده نمایشگر دستگاه در مقایسه با گوشی‌های قدیمی‌ کمی کشیده‌تر شود اما با توجه به ابعاد متوسط دستگاه، دسترسی به بالای صفحه‌نمایش در هنگام استفاده از یک دست، کار چندان دشواری نیست.

صفحه نمایش نوا 5 تی با رزولوشن 2340 در 1080 پیکسل (+FHD) و اندازه 6.26 اینچی ذکر شده، تراکم خوب 412 پیکسل در هر اینچ را به ارمغان آورده که تصویری شارپ و نمایشی خوب را در صفحات وب ایجاد کرده است. این تراکم پیکسل برای یک گوشی میان‌رده مطلوب بوده و در استفاده روزمره هیچ مشکلی را مشاهده نکردیم.

محصولات هم‌رده برندهای رقیب، معمولاً مجهز به Gorilla Glass 3 به عنوان پوشش محافظ نمایشگر هستند. اما هواوی به جای استفاده از شیشه‌های ساخت کمپانی آمریکایی Corning، ترجیح داده تا روی کمپانی هم‌وطن خود سرمایه‌گذاری و از تولیدات داخلی و نیمه اختصاصی استفاده کند.

تامین‌کننده فعلی محافظ نمایشگر گوشی‌های هوشمند کمپانی چینی Lansi Technology است. هواوی با صرف هزینه‌ای سنگین در بخش تحقیق و توسعه این کمپانی توانسته از این تامین‌کننده به عنوان جایگزینی شایسته برای شرکت آمریکایی Corning استفاده کند به نحوی که حتی در پرچمداران جدید این شرکت نظیر سری P40 نیز شاهد استفاده از شیشه‌های محافظ کمپانی Lansi Technology هستیم.

پوشش محافظ نمایشگر نوا 5 تی نمونه‌ای از جنس آلومینوسیلیکات که اگرچه در برابر پوشش‌های جدید و به روز نظیر گوریلا گلس 5 و 6 مورد استفاده در محصولات رده‌بالا مقاومت کمتری در برابر ضربه دارد اما در مقایسه با نسل سوم گوریلاگلس که در دیگر محصولات هم‌رده و با قیمت مشابه (به عنوان مثال گلکسی A70) شاهد هستیم تفاوت چندانی ندارد.

البته هواوی تا حد زیادی خیال شما را با قراردادن یک گِلَس کارخانه‌ای روی نمایشگر نوا 5 تی راحت کرده که از کیفیت متوسطی برخورد بوده و صرفاً به منظور حفاظت از نمایشگر گوشی در برابر خط و خش‌های ناشی از استفاده روزمره است. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم در اولین فرصت یک گِلَس یا پوشش محافظ بهتر از بازار تهیه کرده و با آن تعویض نمایید.

در نهایت هواوی از پوشش Oleophobic (چربی گریز) به منظور کاهش ماندن اثر انگشت روی صفحه‌نمایش استفاده کرده است؛ بنابراین هواوی Nova 5T بدون گِلَس را با الکل تمیز نکنید که با از بین رفتن این پوشش، گوشی به شدت جاذب لکه‌های اثرانگشت خواهد شد.

نمایشگر HUAWEI Nova 5T از نوع مدرن TFT LCD LTPS بوده که نسبت به TFT LCD های قدیمی‌تر استفاده شده در گوشی‌هایی نظیر LG G3، حرارت و مصرف انرژی کمتری داشته و باعث می‌شود در عین کار با رزولوشن و روشنایی (Brightness) بالا، حرارت کمی تولید شده و مصرف باتری بهینه باشد. هرچند که هزینه ساخت این صفحه‌نمایش نسبت به انواع قدیمی ‌TFT LCDها، بالاتر است.

همچنین تکنولوژی پنل صفحه‌نمایش این گوشی از نوع IPS بوده که زاویه‌دید بهتری را نسبت به پنل‌های TN ایجاد می‌کند. در کل باید گفت تکنولوژی LTPS نسبت به تکنولوژی‌های a-Si یا حتی IGZO شرکت شارپ، رزولوشن بالاتر را در عین حرارت و مصرف باتری بهتر فراهم می‌کند و بهترین ترکیب حال حاضر برای TFT LCD هاست که ترکیب آن با تکنولوژی IPS، یک صفحه‌نمایش مدرن و کارا را برای Nova 5T فراهم کرده است.

ساب پیکسل‌ها
اما چرا باید نحوه چیدمان ساب‌پیکسل‌ها در یک نمایشگر اهمیت زیادی داشته باشد؟ در حقیقت تصویری که شما از یک نمایشگر با فاصله مشاهده می‌کنید چیزی است که به وسیله انبوهی از همین ساب‌پیکسل‌ها ساخته می‌شود. سه ساب‌پیکسل به رنگ‌های قرمز (RED)، سبز (GREEN) و آبی (Blue) در کنار یکدیگر در نقش یک پیکسل واحد که توانایی نمایش میلیون‌ها رنگ را دارد، ظاهر می‌شوند. به زبان ساده‌تر رنگ‌هایی به جز این سه رنگ که در یک نمایشگر مشاهده می‌کنید، بطور مجزا تولید نشده‌اند و ترکیبی از همین سه رنگ اصلی RGB بوده؛ برای مثال رنگ سفید ترکیب برابر هر سه رنگ ذکر شده است.

تست تخصصی صفحه نمایش گوشی هواوی Nova 5T

از سوی دیگر تولید رنگ تنها نکته‌ای نیست که باید در مورد ساب‌پیکسل‌ها به آن بپردازیم، موارد دیگری نظیر نحوه چینش این سه ساب‌پیکسل، فاصله بین هر سه ساب‌پیکسل و فرم هندسی آنها نیز اهمیت دارد. معمولاً در نمایشگرهای LCD هر سه ساب‌پیکسل را بطور خطی و به ترتیب رنگ در کنار هم قرار می‌دهند (چیدمان‌های RGB رایج) اما در نمایشگرهای OLED داستان متفاوت است. در این نمایشگرها اگر تراکم پیکسلی صفحه از تقریباً 250-300 پیکسل در هر اینچ بیشتر شود، از طول عمر پیکسل‌های آبی و قرمز کاسته می‌شود. علت این امر راندمان درخشندگی پایین‌تر پیکسل‌های آبی و سپس قرمز در نمایشگرهای OLED نسبت به سبزی بوده که چشم انسان بیشترین حساسیت را نسبت به آن داراست. بنابراین برای ایجاد روشنایی مشخصی پیکسل‌های آبی و قرمز باید با جریان بیشتری نسبت به پیکسل‌های سبز کار کنند که نتیجه آن طول عمر کمتر و مصرف باتری بیشتر است.

از طرف دیگر هزینه ساخت پنل‌های OLED گران‌تر از پنل‌های رایج LCD است. بیشتر به خاطر همین سه علت اصلی یعنی مصرف کمتر باتری، طول عمر بیشتر و هزینه کمتر، شرکت‌های سازنده پنل‌های OLED (مثل AMOLED) به جای استفاده از چیدمان خطی RGB از چیدمان‌های Pentile بهره می‌برند در آن‌ها تعداد پیکسل‌های قرمز و آبی نصف شده و دو پیکسل سبز به ازای یک جفت پیکسل آبی و قرمز موجود است. معمولاً اندازه پیکسل‌های سبز در این چیدمان نصف اندازه پیکسل‌های آبی و قرمز است.

تست تخصصی صفحه نمایش گوشی هواوی Nova 5T

در این ترکیب معمولاً پیکسل‌های آبی و قرمز بزرگتر از سبز هستند تا با پوشاندن سطح بیشتری از صفحه با وجود کمتر بودن تعداد (پیکسل‌های بزرگتر راندمان درخشندگی بیشتری را به ازای یک جریان ثابت دارند) و با توجه به اینکه چشم انسان حساسیت کمتری به روشنایی پیکسل آبی و قرمز (و به خصوص آبی) نسبت به سبز دارد و همچنین استفاده از تکنیک‌های مختلف رندرینگ ساب‌پیکسل‌ها، شما متوجه کمبود تعداد پیکسل‌های آبی و قرمز در استفاده روزمره نشوید. بنابراین با وجود تبلیغات بسیار گسترده شرکت‌های مختلف به خصوص سامسونگ که صاحب و توسعه‌دهنده اصلی چیدمان پیکسلی Pentile در دنیا است، شما یک صفحه‌نمایش با رزولوشن کمتر را به اسم رزولوشن بالاتر خریداری می‌کنید.

البته این موضوع سراسر سیاست یا مارکتینگ نیست و کاربر عادی در استفاده روزانه در فاصله معمول از گوشی، به خصوص در نمایشگرهایی با تراکم پیکسل بالاتر از 300-350 پیکسل در هر اینچ، متوجه کیفیت پایین‌تر و پترن‌های ایجاد شده توسط چیدمان Pentile نمی شود. همچنین هرچه فاصله بین ساب‌پیکسل‌ها کمتر باشد، هم امکان دست‌ یافتن به تراکم‌های بالاتر میسر می‌شود و هم نمایشگر روشن‌‌تر به نظر می‌رسد.

در نهایت با جمع‌بندی این نکته که چیدمان ساب‌پیکسلی RGB به خاطر تراکم پیکسلی بهتر (به علت آنچه در بالاتر ذکر شد)، در یک رزولوشن مشابه با صفحات OLED که از چیدمان Pentile استفاده می‌کنند، کیفیت نمایش متون شارپ‌تر و بهتری دارند. حال نگاهی به ساب‌پیکسل‌های گوشی Nova 5T خواهیم داشت:

تست تخصصی صفحه نمایش گوشی هواوی Nova 5T

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، نمایشگر Nova 5T نیز همانند دیگر میان‌رده‌های هواوی که اخیراً به بررسی آن‌ها پرداخته‌ایم از چیدمان RGB استفاده می‌کند. استفاده از چیدمان برای ساب‌پیکسل‌ها سبب شده این گوشی علی‌رغم داشتن رزولوشن یکسان در مقایسه با نمونه‌هایی با فناوری OLED (به عنوان مثال نمایشگرهای SuperAMOLED) از نظر خوانایی متون کمی بهتر باشد.

در نهایت باید گفت نمایشگر HUAWEI Nova 5T، از حیث طراحی و مشخصات، کاملاً برازنده‌ی محصولی میان‌رده نظیر نوا 5T است. این نمایشگر به لطف اندازه مناسب خود، هم از نظر تجربه بصری (سایز مناسب برای تماشای محتوا) و هم از نظر تجربه تعاملی (دسترسی آسان به قسمت‌های بالایی)، عملکردی درخشان را خود به جای می‌گذارد.

حداقل روشنایی APL100 cd/m2حداقل روشنایی APL0 cd/m2حداکثر روشنایی APL100 cd/m2حداکثر روشنایی APL50 cd/m2روشنایی
0.750.29558.6530.2HUAWEI Nova 5T
0.510.06530509.9HUAWEI Y9s
00739.6965Samsung Galaxy S10 Plus
1.90578.1737.9Samsung Galaxy A70
0.90.0742471444.2Huawei P30 lite
1.570625558Huawei P30 Pro
0.230.39462.7426.8Huawei Y7 Prime 2018
0.270.3528.83484.2Huawei Nova 3e
امتیاز این بخش:
روشنایی: ++A - توزیع روشنایی: +A

کنتراست ( Contrast )

کنتراست (Contrast)
به طور ساده، کنتراست نسبت تفاوت تاریکی به روشنایی تصاویر است. بدون کنتراست هیچ چیزی مشخص نیست و همه‌چیز سیاه است. برای درک بهتر تاثیر کنتراست در کیفیت تصویر، به عکس‌های زیر توجه کنید:

تست تخصصی صفحه نمایش گوشی هواوی Nova 5T

همان‌گونه که مشاهده می‌کنید، هر چه‌ کنتراست یک تصویر بیشتر باشد، افتراق روشنایی و تیرگی رنگ‌ها بیشتر نمایان شده و تصویری جذاب‌تر را مشاهده می‌کنید. برای اندازه‌گیری کنتراست باید حداکثر میزان روشنایی نمایشگر برای نمایش سفید را بر حداقل روشنایی برای سیاه در «یک» تصویر تقسیم کرد. در واقع تفاوت کنتراست با Black Level در این است که کنتراست مربوط به اختلاف روشن‌ترین و تاریک‌ترین نقاط یک تصویر بوده که طبیعتاً با روشنایی (Brightness) حداقلی صفحه‌نمایش تست نشده اما Minimum Black Level حداقل روشنایی یک صفحه تماماً سیاه با تنظیم حداقل روشنایی صفحه نمایش حاصل ‌می‌شود.

تست تخصصی صفحه نمایش گوشی هواوی Nova 5T

برخلاف OLEDها که برای نمایش رنگ سفید هر سه پیکسل آبی، قرمز و سبز روشن و برای نمایش رنگ سیاه هر سه پیکسل خاموش می‌شوند؛ در TFT LCDها به واسطه وجود بَک‌لایت (Backlight) صفحه نمایش نمی‌تواند سیاه مطلق را به نمایش بگذارد و نور حداقلی بَک‌لایت باعث سیاه روشن‌تری نسبت به سیاه مطلق آمولِد‌ها می‌شود. با این مقدمه، پس از اندازه‌گیری کنتراست در هواوی Nova 5T به اعداد 1828:1 (بخوانید 1828 به 1) برای روشنایی 50% (تنظیم روشنایی روی نصف میزان قابل تنظیم) و 2328:1 در حالت حداکثر روشنایی صفحه‌نمایش، دست یافتیم که هر دو عددی بسیار ممتاز برای یک گوشی میان‌رده با ساختار غیر AMOLED است. اما طبیعتاً نسبت به صفحات مشتق شده از تکنولوژی OLED، قابل قیاس نیست چراکه نسبت کنتراست برای این صفحات، به خاطر خاموش شدن پیکسل‌ها برای نمایش سیاه مطلق، به بی‌نهایت میل می‌کند.

اگر بخواهیم تحلیل دقیق‌تری ارائه دهیم، باید گفت HUAWEI Nova 5T در 50% روشنایی، حداقل نوری که برای مشکی می‌تواند ایجاد کند برابر 0.29 نیت بوده که عددی خوب برای صفحه نمایش میان‌رده با تکنولوژی TFT LCD است؛ همچنین حداکثر روشنایی در این حالت برابر حدوداً 530 نیت بوده که کنتراست خوبی را برای یک میان‌رده با صفحه نمایش TFT LCD به ارمغان آورده است. در حالت روشنایی 100 درصدی نیز حداقل تاریکی 0.29 نیت بوده که عددی نسبتاً خوب است؛ اما به واسطه حداکثر روشنایی خوب 558 نیتی، به کنتراست 2328 می‌رسیم.

در کل باتوجه به ساختار غیر OLED این نمایشگر، باید گفت عملکرد هواوی Nova 5T در بخش کنتراست با توجه به کلاس کاری دستگاه خوب بوده و صرفاً عمق رنگ مشکی کمی کمتر از نمونه‌های AMOLED محصولت رقیب هم‌رده است.

sRGBDCI P3درصد پوشش فضاهای رنگی
99.9%99.3%HUAWEI Nova 5T
100%98.9%HUAWEI Y9s
147%99.8%Samsung Galaxy S10 Plus
147%96.2%Samsung Galaxy A70
100%98.6%Huawei P30 lite
136%96.5%Huawei P30 Pro
89~95%70.0%Huawei Y7 Prime 2018
99.9%99.2%Huawei Nova 3e
نوا 5T در حالت Standard تنظیمات رنگی، رنگ‌های با دقت بسیار بالا را به نمایش می‌گذارد اما اگر صادقانه بخواهیم صحبت کنیم، هیچ اهمیتی ندارد! رنگ‌ها در حالت Standard یا همان دیفالت، مُرده و بی‌روح است. بنابراین هر چند سایت‌های خارجی با هدف بازاریابی دقت رنگ را برای این حالت بیشتر بررسی کرده‌اند؛ در شهر سخت افزار ما تنها حالت رنگی Vivid و آن‌هم با پرفایل دمای رنگ کالیبره شده توسط شهر سخت افزار را مورد بررسی قرار خواهیم داد که هر چند دقت پایین‌تری دارد، اما نمایش رنگ‌ها جذاب و زنده است.

با این توصیف ها، نوا 5 تی با پروفایل Vivid و دمای رنگ کالیبره شده، 99.9% فضای رنگی sRGB که محتویات روزمره ما مانند تلگرام، اینستاگرام و واتس‌اپ را شامل می‌شود، پشتیبانی کرده و از حیث پوشش فضاهای رنگی غنی‌ و گسترده‌تر (Wider Color Gamuts) که به توانایی گوشی در نمایش محتویات HDR می‌انجامد، نوا 5T با پوشش 99.3 درصدی فضای رنگی DCI-P3، عملکردی ممتاز دارد.

اگر همچنان برای شما سوال است که DCI-P3 اصلاً به چه درد می‌خورد که ما بخواهیم از پروفایل رنگی Vivid، آن‌ هم با تنظیمات دمای رنگ کالیبره شده توسط شهر سخت افزار استفاده کنیم؟ پاسخ در محتواهای HDR است؛ به خصوص فیلم و بازی و به طور کلی هر جایی که محتوا HDR موجود باشد.

امتیاز این بخش:
درصد پوشش فضای رنگ: +A

دقت نمایش رنگ
پس از نمایش توانایی نمایش تعداد رنگ‌های مختلف در فضاهای رنگی مذکور، حال نوبت به بررسی و اندازه‌گیری دقت نمایش این رنگ‌ها می‌رسد.

برای این‌‍ کار ما به سراغ سنجش دقت رنگ نمایش داده شده برای رنگ‌های پرکاربرد و اصلی رفتیم؛ رنگ‌هایی مانند رنگ‌های تعریف شده برای پوست انسان، آبی آسمان، سبز درختان، سفید، سیاه، زرد و ... .

فاصله بین رنگ نمایش داده شده با رنگی که باید نمایش داده می‌شد را با فرمولی به نام DeltaE2000 اندازه‌گیری کردیم که فرمولی استاندارد و جهانی برای این کار است. در واقع اگر فاصله عددی دو رنگ با این فرمول کمتر از 1 باشد، چشم انسان تقریباً نمی‌تواند این تفاوت را تشخیص دهد. همچنین اگر این فاصله عددی بین 1 تا 3 باشد، تنها اشخاص متخصص در زمینه رنگ قادر به تشخیص آن هستند و اگر این فاصله بین 3 تا 5 باشد، علاقه‌مندان یا کسانی که با کنجکاوی زیاد رنگ‌ها را نظاره می‌کنند نیز قادر به تشخیص این اختلاف بوده و در نهایت اگر فاصله عددی بیش از 5 باشد، تفاوت رنگ نمایش داده شده با رنگ اصلی برای همگان قابل تشخیص است.

نمایشگر نوا 5T پس از کالیبراسیون توسط دستگاه‌های پیشرفته و دقیق قادر به ثبت اعداد زیر شد و به جز گاما که باید به 2.2 نزدیک باشد، بقیه فاکتورها طبیعتاً هر چه کمتر باشند، بهتر است:

تغییر در روشناییتغییر دقت رنگ بر اساس ΔE2000دقت رنگ بر اساس ΔE2K
42%+1.2HUAWEI Nova 5T
51%-1.6HUAWEI Y9s
15%+0.8Samsung Galaxy S10 Plus
28%+1.8Samsung Galaxy A70
53%-1.4Huawei P30 lite
15%+1Huawei P30 Pro
55%+0.7Huawei Y7 Prime 2018
49%+1.1Huawei Nova 3e
در زاویه 30 درجه دقت نمایش رنگ‌ها به طور میانگین بر مبنای فرمول DeltaE2000، همان‌طور که انتظار می‌رفت کاهش یافت و با افزایش 1.2 واحدی میانگین نمایش دقت رنگ و میانگین کلی اختلاف رنگ 4.5 واحدی بر اساس DeltaE2000، باید گفت که عملکرد نوا 5T برای محصولی در کلاس کاری میان‌رده خوب است. مجدداً بیشترین اختلاف دقت رنگ مربوط به رنگ خاکستری نزدیک به سفید است اما این اختلاف تقریباً با حالت دید مستقیم تفاوت چندانی ندارد.

از حیث افت روشنایی نیز، شاهد عملکرد خوبی را از نوا 5T هستیم. نوا 5T در زاویه 30 درجه دچار تقریباً 42 درصد افت روشنایی شده که در حد و اندازه یک میان‌رده متوسط رو به بالای سال 2019 و در جایگاهی بهتر از دیگر میان‌رده‌های هواوی قرار می‌گیرد.

امتیاز این بخش:
تغییر رنگ در زاویه 30 درجه: +A
تغییر روشنایی در زاویه 30 درجه: A

خوانایی زیر نور آفتاب

خوانایی زیر نور آفتاب
میزان خوانایی صفحه نمایش یک گوشی زیر نور آفتاب، فاکتور مهمی بوده و برای همه بسیار پیش می‌آید که نیاز داشته باشیم زیر نور مستقیم و یا غیر مستقیم آفتاب اطلاعاتی را از روی گوشی ببینیم، شماره‌ای بگیریم یا کاری را انجام دهیم. در شهر سخت افزار برای اینکه این تست به دنیای واقعی شباهت بیشتری داشته باشد ما گوشی‌ها را در جای مشخص و تقریباً ثابتی در هر دو حالت زیر نور مستقیم خورشید و حالتی که تابش نور خورشید غیر مستقیم است، بررسی می‌کنیم.

ابتدا به تست خوانایی زیر نور خورشید به طور غیر مستقیم می‌پردازیم:

تست تخصصی صفحه نمایش گوشی هواوی Nova 5T

همان‌گونه که مشاهده می‌کنید، میزان خوانایی صفحه‌نمایش گوشی در زیر نور «غیرمستقیم آفتاب» نسبتاً خوب است و مشکل خاصی با آن نخواهید داشت.

سپس خوانایی گوشی را زیر نور مستقیم خورشید مورد آزمایش قرار دادیم؛ بخشی که معمولاً تفاوت کیفیت خوانایی زیر نور آفتاب را میان گوشی‌های مختلف رقم می‌زند:

تست تخصصی صفحه نمایش گوشی هواوی Nova 5T

همانطور که مشاهده می‌کنید، در این حالت با نمایشگری رنگ پریده رو به رو خواهید بود که می‌تواند کمی خواندن متون را دشوار کند. با این حال همچنان محتوا قابل تماشا و استفاده است.

امتیاز این بخش:
خوانایی زیر نور آفتاب: A

جمع‌بندی و امتیاز نهایی شهرسخت‌افزار

جمع‌بندی و امتیاز نهایی شهرسخت‌افزار
نوا 5T با توجه به کلاس کاری و رده عرضه شده، به طور قطع در جایگاهی بالاتر از میان‌رده‌های اقتصادی و پایین‌تر از گوشی‌های رده‌بالا و پرچمدار و قرار می‌گیرد. این مسئله در مورد عملکرد کلی نمایشگر نیز صادق است و کیفیتی ما بین محصولات میان‌رده و رده‌بالا را از این اسمارت‌فون‌ شاهد بودیم.

هواوی تلاش کرده تا با تمرکز روی همه فاکتورهای مهم در کیفیت صفحه نمایش، نمایشگری خوب را همراه با نوا 5 تی عرضه کند. در Nova 5T پوشش خوب از فضاهای رنگی، روشنایی عالی، کنتراست، دقت رنگ و زاویه دید خوبی را شاهد هستیم که سبب شده بتوان از نمایشگر این دستگاه به عنوان نمایشگری همه‌فن حریف یاد کرد.

تست تخصصی صفحه نمایش گوشی هواوی Nova 5T

اما برای امتیازدهی نهایی و اعلام سطح کیفی یا همان Grade صفحه نمایش این گوشی، بد نیست که یک دور کلیه امتیازات کسب شده توسط این گوشی در بخش‌های مختلف را باهم مرور کنیم؛ لازم به ذکر است که ما در شهر سخت افزار، هر کالا را متناسب با رنج‌قیمتی و رقبا امتیازدهی می‌کنیم:

خوانایی زیر نور آفتابتغییر روشنایی در زاویه 30 درجهتغییر رنگ در زاویه 30تصحیح گامادقت نمایش رنگپوشش فضای رنگیکنتراستتوزیع روشناییروشناییطراحیجدول نهایی
AAA+A++AA+A+A+A+A+HUAWEI Nova 5T
B+BA++B+AA+AAAA++HUAWEI Y9s
A++A++AC+B+A++A++A++A++A++Samsung Galaxy S10 Plus
A++A+AC+B+AA++A+A++A++Samsung Galaxy A70
B+BA++B+AA+AAB+A++Huawei P30 lite
A++A++AB+A+AA++AA+AHuawei P30 Pro
B+BA+A++AAAB+AB+Huawei Y7 Prime 2018
BB+A+A++AA+AAAA+Huawei Nova 3e
بدین شکل با در نظر گرفتن جمیع امتیازات در بخش‌های مختلف، صفحه‌نمایش هواوی Nova 5T موفق به کسب سطح کیفی “A+” معادل «خیلی خوب» در بازار گوشی‌های «میان‌رده پرمیوم» شد. برای اطلاع دقیق، ریز سطوح امتیازاتی را که نمایشگر این گوشی موفق به دریافت از لابراتوار شهرسخت‌افزار شده است، در زیر مشاهده می‌کنید:

HUAWEI Nova 5T

کلاس عرضه : خاص
+A
طراحی و مشخصات کلی
+A
روشنایی
+A
کنتراست
A
دقت و کیفیت رنگ ها
+A
زاویه دید
A
خوانایی زیر نور آفتاب
+A
سطح کیفی
تست تخصصی صفحه نمایش گوشی هواوی Nova 5Tتست تخصصی صفحه نمایش گوشی هواوی Nova 5T
نشان شهرسخت‌افزار
+A

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فناوری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تست هوش تشخیص دو خواهر : کدام پسر 2 خواهر دارد؟