عوارض قرص اندانسترون در بارداری


عوارض قرص اندانسترون در بارداری

دکتر روزی یک قرص اندانسترون قبل از غذا برام تجویز کرده که حالم بهتر شده آیا اندانسترون برای جنین ایمن هستش؟

سوال مخاطب نی‌نی‌بان: ۲۹سالمه، ۳ ماهه ازدواج کردم، حاملگی اولم هستش،۶ هفته و بدلیل استفراغ شدید آمپول b6 و اندانسترون گرفتم. دکتر روزی یک قرص اندانسترون قبل از غذا برام تجویز کرده که حالم بهتر شده. آیا اندانسترون برای جنین ایمن هستش؟ چون توی یک مقاله خودم احتمال نارسایی قلب و شکاف کام را در جنین افزایش می دهد.
پاسخ دکتر مرجان قاجار، جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی:
دوست عزیز، این قرص خط آخر ما برای درمان تهوع بارداری است. اگر بتوانید با داروهای سبک تر و همچنین ایمن تر تهوع را کنترل کنید خیلی بهتر است. البته مواردی که مشکل ساز بوده خیلی نادر است. برای درمان استفراغ می توانید از قرص هایی مانند ب۶، قرص زنجبیل و یا خود زنجبیل استفاده کنید، همچنین خوردن سیرابی هم به بهبود تهوع کمک می کند.
عوارض قرص اندانسترون در بارداری
مهمترین مطالب در این باره:
در دوران بارداری تمرکز زنان ممکن است بر سلامت جنین در حال رشد معطوف شود؛ اما خود آنان نیز نیاز به مراقبت بیشتری دارند، به ویژه هنگامی که بیمار می‎شوند.

قرص اندانسترون برای چیست
قرص اندانسترون یکی از مهمترین داروهای ضد تهوع است و برای جلوگیری از تهوع و استفراغ بسیار مفید است مصرف قرص اندانسترون در بارداری فقط باید با دستور پزشک باشد و در غیر اینصورت ممکن است عوارض قرص اندانسترون در بارداری بسیار زیاد باشد حالت تهوع از حالاتی است که ناگزیر ممکن است در هر سنی و در هر شرایطی پیش آید. علت بروز این حالت در افراد می‌تواند بارداری، جراحی و یا هر چیز دیگری باشد.
بد نیست برای رفع حالت تهوع به گیاهان دارویی اعتماد کنید. مزیت استفاده از این گیاهان دارویی که در طب سنتی هم به آن سفارش شده است، کم عارضه بودن آن‌هاست. زنجبیل، نعنا و سرکه از مشهورترین داروهای گیاهی برطرف‌کننده تهوع هستند. از آنجاییکه تهوع باعث کم آبی بدن می‌شود بهتر است برای مقابله با آن تا جایی که می‌توانید آب بنوشید. با این کار می‌توانید به کاهش حالت تهوع خود کمک کنید. اگر برای رفع حالت تهوع بخواهید از درمان‌های خانگی بهره گیرید ما به شما مصرف دم‌کرده گیاه زنجبیل را پیشنهاد می‌کنیم. برخی افراد با خوردن یک ماده غذایی خاص و یا استشمام یک بوی خاص هم می‌توانند دچار این حالت شوند.
علاوه بر حالت تهوع، مشکلات گوارشی دیگر هم مثل رفلاکس معده، سوء هاضمه و… نیز شایع هستند. اگر می‌خواهید از بروز مجدد این حالت پیشگیری کنید، باید در اولین فرصت رژیم غذایی خود را تغییر دهید. حساسیت به مواد غذایی و یا مسمومیت غذایی از شایع‌ترین دلایل بروز حالت تهوع است. مصرف خوراکی‌های آماده و مصرف غذاهای چرب و سرخ‌شده هم می‌تواند علت ایجاد تهوع باشند. با جایگزین کردن غذاهای کم چرب و سالم می‌توانید تا حدی حالت تهوع را رفع کنید. البته دلایل دیگری هم وجود دارد. داشتن استرس و بارداری و همچنین مسافرت‌های طولانی با وسایل نقلیه، از دیگر مواردی هستند که می‌توانند زمینه‌ساز بروز حالت تهوع باشند. در این شرایط می‌توانید از خوراکی‌های طبیعی ضد تهوع و یا در صورت لزوم از داروهای ضد تهوع موجود در داروخانه‌ها به طور موقت استفاده کنید.
برای مصرف این قرص، اگر در دوران شیردهی هستید، حتما باید به پزشک اطلاع دهید، اگر دچار حساسیت دارویی هستید، حتما باید پزشک را در جریان قرار دهید و حتما آن را با آب زیاد باید مصرف کنید.

قرص حالت تهوع اندانسترون
کمی تغییر در رژیم غذایی می‌تواند مشکل شما را تا حد زیادی برطرف کند. به این منظور بهتر است از غذاهای شور و شیرین استفاده کنید. پرهیز از مصرف غذاهای چرب هم می‌تواند به رفع این حالت ناخوشایند کمک کند. لیموترش نیز یکی دیگر از خوراکی‌های ضد تهوع است. اگر هیچ‌کدام از راهکارهای بالا تاثیرگذار نبود می‌توانید از داروهای ضد تهوع موجود در داروخانه‌ها استفاده کنید. داروهای مختلفی مثل قرص دمیترون، قرص سیزاپراید، متوکلوپرامید و اندانسترون برای رفع حالت تهوع وجود دارند. در ادامه با مورد آخر بیشتر آشنا می‌شوید.

عوارض قرص اندانسترون در بارداری
قرص اندانسترون چیست
اندانسترون (Ondansetron) از داروهای ضد تهوع است که از بروز حالت تهوع و استفراغ در مواردی مثل شیمی درمانی، اشعه درمانی، عمل جراحی و… پیشگیری می‌کند. در واقع این دارو فعالیت‌های شیمیایی بدن که می‌تواند موجب تهوع و استفراغ شود را محدود می‌کند. معمولا یک ساعت پس از مصرف اندانسترون اثر آن آغاز می‌شود.

موارد مصرف قرص اندانسترون
این دارو به اشکال مختلفی مثل قرص، محلول خوراکی و آمپول تزریقی در دسترس است.
رفع حالت تهوع

عوارض قرص اندانسترون
سردرد، یبوست، معده درد، سوزش سر دل، نفخ معده، حالت تهوع، سرگیجه، افزایش یا کاهش ضربان قلب، تاری دید، خواب‌آلودگی، ضعف، تکرر و سوزش ادرار، قطع شدن ادرار، اضطراب و کاهش اشتها
تداخل دارویی
آپومورفین، ترامادول، متادون، پروکائین امید، پیموزاید، آمیودارون، کینیدین، سوتالول، لیپوفیکس، داروهای ضدافسردگی مثل آمی تریپتیلین، داروهای قلب و فشار خون مثل کاپتوپریل، داروهای ضد ویروس، آنتی‌بیوتیک‌هایی مثل داکسی سایکلین، آموکسی سیلین، دگزامتازون، آزیترومایسین و دیگر داروهای ضد تهوع

نحوه مصرف قرص اندانسترون
میزان دقیق مصرف این دارو حتما باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. به طور معمول برای بزرگسالان، میزان ۸ میلی‌گرم اندانسترون از راه خوراکی، دو بار در روز تجویز می‌شود. دارو باید ۳۰ دقیقه قبل از شروع شیمی درمانی و سپس ۸ ساعت بعد از دوز اول تکرار شود. پس از آن ۸ میلی گرم هر ۱۲ ساعت تا دو روز بعد از اتمام شیمی درمانی تجویز می‌شود. همچنین در صورتی که اندانسترون را جهت تهوع ناشی از عمل جراحی مصرف می‌نمایید، اولین دوز آن باید کمی پیش از شروع جراحی مصرف گردد.

عوارض قرص ضد تهوع اندانسترون در بارداری
- در صورتیکه در دوران بارداری یا شیردهی هستید به پزشک اطلاع دهید.
- هر نوع سابقه حساسیت دارویی که داشته‌اید را به پزشک اطلاع دهید.
- قبل از مصرف این دارو فهرست کلیه داروهای مصرف خود را در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها با داروی اندانسترون تداخل داشته باشند.
- اندانسترون را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف نمایید.
- طی استفاده از این دارو آب کافی بنوشید.
- طی مصرف طولانی مدت انداسترون انجام آزمایشات دوره‌ای در افراد با سابقه بیماری‌های قلب و عروق توصیه می‌شود.
- اگر با مصرف این دارو دچار یبوست شدید برای برطرف کردن آن خوراکی‌های سرشار از فیبر و مایعات مصرف کنید.
- در صورتی که مصرف یک وعده از اندانسترون را فراموش کردید، به محض یادآوری، داروی خود را مصرف کنید. اگر به زمان مصرف بعدی نزدیک هستید، دوز فراموش شده را رها کنید و به برنامه دارویی خود بازگردید.
- اگر با مصرف این دارو دچار علائمی مثل تنگی نفس همراه با درد قفسه سینه، اضطراب، تب و لرز، استفراغ، عدم کنترل ادرار شدید سریعا به اورژانس مراجعه کنید.
- طی مصرف این دارو، هنگام رانندگی یا سایر فعالیت‌ها احتیاط کنید؛ چرا که این دارو ممکن است تفکر یا واکنش شما را تحت تاثیر قرار دهد.
اندانسترون را می‌توانید همراه با غذا یا بدون آن مصرف کنید.
عوارض قرص اندانسترون در بارداری

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه سلامت مادر و نوزاد

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انواع فونت و متن بسم الله الرحمن الرحیم برای بیو اینستا