ضرورت کسب امتیازات و معافیت‌ها در جهت کاهش آسیب‌های وارده به گردشگری


ضرورت کسب امتیازات و معافیت‌ها در جهت کاهش آسیب‌های وارده به گردشگری

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: فعالان اقتصادی باید به جای اصرار بر دریافت تسهیلات کم‌بهره، بر اخذ بعضی حمایت‌ها، امتیازات و تسهیلگری‌ها تاکید کنند تا بتوان از این مسیر، آسیب‌های وارده به صنعت گردشگری در بحران کرونا را کاهش داد.

علی‌اکبر علیزاده قناد، در نخستین جلسه این کمیسیون در سال جدید اظهار کرد: اخذ معافیت‌های مالیاتی، استمهال در بدهی‌های بانکی، ایجاد ظرفیت‌هایی برای تامین سرمایه در گردش و... می‌تواند به مطالبات بخش خصوصی و فعالان صنعت گردشگری بدل شود و ظرفیت حمایتی موثرتر را فراهم آورد. این موضوعات را می‌توان از طریق نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اتاق ایران پیگیری نمود. توامان از شهرداری نیز درخواست داریم تا برای مدتی اخذ عوارض‌های مربوطه را لغو کند.

وی ادامه داد: کمیسیون گردشگری باید از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دعوت به عمل آورد تا پیشنهادات به طور خاص در مجلس مطرح شود؛ چراکه پیشنهاداتی همچون معافیت‌های مالیاتی قابلیت اجرای بیشتری دارد.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: براساس آمار موجود، حدود ۵۰ درصد اقتصاد مشهد مربوط به حوزه خدمات و گردشگری است که ظاهرا این صنعت در شرایط شیوع کرونا صددرصد متوقف شده است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون چندین جلسه به صورت آنلاین با فعالان حوزه گردشگری برگزار شده است و نظرات و پیشنهاداتشان را اتخاذ کردیم، خاطرنشان کرد: کمیسیون گردشگری اتاق باید مشکلات و مسائل فعالان این حوزه را به صورت مدون تا شنبه هفته آتی به مسئولان ذی‌ربط ارسال کند تا این مسائل در شورای گفت‌وگوی بخش دولتی و خصوصی استان مطرح شود و این مشکلات حل و فصل گردد.

علیزاده قناد یادآور شد: متاسفانه بیمه بیکاری پرسنل صنعت گردشگری با چالش‌هایی مواجه بوده و با وجود ثبت نام آنان در سامانه مربوطه هنوز شاهد اتفاق خاصی نیستیم و مسئولان ذی‌ربط به دلیل فقدان بودجه وعده‌های واهی می‌دهند.

بازگشایی مقاصد گردشگری بدون تدوین تقویم سفر اشتباه بزرگی خواهد بود

در ادامه مژگان ثابت تیموری، نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: در ایام نوروز از فعالان حوزه گردشگری تقاضا کردیم تا خسارت‌های وارده را ارزیابی کنند و به استناد موارد جمع‌آوری شده، در حال حاضر مشغول تجمیع و تدوین این اطلاعات هستیم تا این مسائل به صورت گزارش رسمی مستند و به مجموعه‌های مرتبط ارسال شود. برای این منظور پیگیری‌های لازم باید از سوی اتاق بازرگانی ایران و دستگاه‌های متولی دولتی صورت بگیرد.

وی عنوان کرد: در خصوص برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه پرسنل مجموعه‌های گردشگری، به دنبال اخذ مجوزات لازم هستیم تا فعالیت مجازی به طور رسمی در اتاق آغاز شود، چنان که تاکنون یک دوره آموزش مدیریت دوران کرونا و پساکرونا برگزار کرده‌ایم.

ثابت تیموری یادآور شد: پس از اتمام این بحران و عادی شدن امور، شاهد موجی از سفرها به مقاصد مختلف و به ویژه کانون‌های گردشگری خواهیم بود، لذا پیشنهاد کردیم تا تقویم سفر تدوین شود و حجم سفرها در طول سال مدیریت و توزیع گردد. معتقدیم بازگشایی مقاصد گردشگری بدون تدوین تقویم سفر اشتباه بزرگی خواهد بود؛ چون احتمال دارد حجم سنگین سفرها در بازه‌های مشخص، خدمات‌رسانی گردشگری را با چالش مواجه سازد.

پیش‌بینی زیان ۲۲۰ میلیاردی شرکت رجا تا پایان خردادماه

در بخش دیگری از این نشست، علیرضا هاشمی؛ مدیر شرکت حمل و نقل ریلی رجا در خراسان عنوان کرد: متاسفانه از ابتدای اسفندماه ۹۸، بیش از ۸۵ درصد سفرهای شرکت رجا به مقصد مشهد و بالعکس کنسل شده است و این رقم در اواخر اسفندماه تقریبا به صد درصد رسید و عملا سفری صورت نمی‌گرفت و حتی بعضا به صورت حاکمیتی دستور رفت و برگشت قطارها صادر می‌شد.

وی ادامه داد: خسارت‌های وارده به شرکت رجا به شدت نجومی است، چنان که فقط ۵۰ میلیارد تومان هزینه بلیت به مردم عودت داده شد؛ البته بخشی را هنوز به آژانس همچنان بدهکار هستیم. با این حال قریب به ۸۵ درصد هزینه بلیت به مردم عودت داده شده است.

هاشمی یادآور شد: تاکنون ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بابت برگشت هزینه بلیت به مسافران، به شرکت رجا خسارت وارد آمده است. طی روزهای اخیر که طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را مطرح کردند، در هر کوپه قطار تعداد کمی مسافر بایستی حضور داشته باشند که این مساله نیز مزید بر علت شده است و هزینه‌هایی را به شرکت‌های ریلی وارد می‌کند.

مدیر شرکت حمل و نقل ریلی رجا در خراسان با بیان اینکه در ایام ماه مبارک رمضان طبق روال سال‌های گذشته سفرها به شدت کاهش پیدا کرده و این مساله بر خسارت‌ها افزوده است، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود شرکت رجا تا پایان خردادماه، صرفا از محل درآمدهای خود حدود ۲۲۰ میلیارد تومان زیان را تجربه خواهد کرد. علاوه بر درآمد از دست رفته شرکت، از محل صورت وضعیت شارژ پیمانکاران نیز آسیب‌های وارده به شرکت افزایش خواهد یافت. در حال حاضر شرکت رجا باید هزینه حقوق و مزایای ۴۸۰۰ نفر پرسنل خود را تامین و پرداخت کند.

بسیاری از ایرلاین‌های خارجی از وضعیت شیوع کرونا سوء استفاده کردند

در ادامه محمدسعید ولی‌زاده؛ رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی عنوان کرد: از اسفندماه دفاتر خدمات مسافرتی نیز با تعطیلی و بحران مواجه شده‌اند و بسیاری از آن‌ها ناگزیر از تعطیلی کامل بوده‌اند.

وی با بیان اینکه بیش از ۴۵۰ آژانس مسافرتی در خراسان رضوی فعال هستند، افزود: با توجه به وضعیت فعلی، بسیاری از ایرلاین‌های خارجی از این وضعیت سوء استفاده کرده و از استرداد هزینه بلیت مسافران و پرداخت پول آژانس‌ها سر باز می‌زنند و ما را با مشکلات جدی مواجه کرده‌اند.

ولی‌زاده ادامه داد: هزینه بلیت‌ها باید به آژانس‌های داخلی عودت داده شود تا بتوانند مطالبات افرادی که سفرشان به واسطه این بحران کنسل شد را بپردازند. تاکنون چندین میلیارد تومان پول آژانس‌های داخلی در خارج از کشور بلوکه شده و خارجی‌ها از این شرایط سوء استفاده می‌کنند.

لزوم تبلیغات مناسب در جهت ایجاد اطمینان به گردشگران سلامت در پساکرونا

ناصر غفران؛ رئیس کمیته گردشگری سلامت ذیل کمیسیون نیز در سخنانی عنوان کرد: ما در کمیسیون گردشگری سلامت در جلسات قبل از سال جدید، در حال پیگیری وضعیت تورهای ورودی بودیم؛ چراکه تمامی ارگان‌هایی که در این حوزه فعالیت دارند باید نظمی را برای پذیرایی از مسافر ورودی داشته باشند. موضوع مهم این است که آیا پس از کرونا می‌توانیم این ذهنیت را در حوزه گردشگری سلامت ایجاد کنیم که وضعیت درمانی ما در وضعیت پاک به سر می‌برد و این اطمینان را به گردشگران سلامت بدهیم که مراکز پزشکی ما از لحاظ بهداشتی مشکلی ندارد. وزارت بهداشت و وزارت میراث فرهنگی بایستی تبلیغات رسانه‌ای را در این خصوص را صورت دهند.

وی با بیان اینکه برخی از شرایطی که دولت در نظر گرفته، از جمله ثبت نام بیمه بیکاری تا آخر اردیبهشت بوده است، افزود: باید دید آیا بخشنامه‌ای مبنی بر تمدید شرایط حاضر صادر شده است یا خیر.

غفران با اشاره به اینکه تاکنون هیچگونه پشتیبانی از هیچ یک از مجموعه‌های گردشگری توسط دولت صورت نگرفته است، خاطرنشان کرد: آیا وزارت امور خارجه تسهیلاتی را برای ویزای ورود به کشور آغاز کرده است تا در دوران پساکرونا گردشگران خارجی تمایل به سفر به ایران داشته باشند؟

ضرورت برنامه‌ریزی برای سفرها در دوره پساکرونا

در ادامه حسین نیکونام، رئیس انجمن حرفه‌ای گردشگری سلامت استان با بیان اینکه متاسفانه مجموعه‌های بانکی نرخ بهره بالایی را از فعالان اقتصادی دریافت می‌کنند، عنوان کرد: دولت برای کمک و حمایت از فعالان حوزه گردشگری اما و اگرهای بسیاری را تعیین کرده است. این همه در حالی است که حمایت از واحدهای فعال در این بخش باید با نگاهی به تعداد پرسنل آن‌ها انجام بگیرد و حفظ اشتغال در این بخش، در اولویت دستگاه‌های متولی باشد.

وی یادآورشد: پیگیری موضوع تعطیلی شنبه‌ها می‌تواند برای رونق مجدد گردشگری در داخل کشور کمک بزرگی کند. همچنین با توجه به اینکه ۸۰ تا ۸۵ درصد گردشگران سلامت مشهد از کشورهای عراق و افغانستان هستند، با بازگشایی مرزهای این دو کشور می‌توان مجدد این حوزه از گردشگری را فعال نمود. ضمنا اگر در حال حاضر بتوانیم دبیرخانه‌ای را برای دوران پساکرونا تشکیل دهیم و جشنواره‌هایی را با قیمت‌های بسیار مناسب و تخفیف‌های مطلوب، با همکاری تمامی بخش‌های صنعت گردشگری طراحی نماییم، این ظرفیت فراهم می‌شود تا حداقل سرمایه لازم به چرخه اقتصادی صنعت گردشگری بازگردد.

آمار سرقت از واحدهای اقامتی افزایش داشته است

در بخش دیگری از این نشست، مهدی آجیلیان، نایب رئیس اتحادیه هتل آپارتمان داران و مهمانپذیران مشهد با بیان اینکه صنعت گردشگری در کلانشهر مشهد چرخه اقتصاد کشور را به حرکت درمی‌آورد، عنوان کرد: متاسفانه شهر ما بیش از سایر شهرها از بحران شیوع کرونا متاثر شده است و زمانی با این بحران مواجه شدیم که بازه اوج سفرها بود و همین امر نیز خسارت‌های وارده به مجموعه‌های گردشگری را دوچندان نمود. متأسفانه در کنار بحران کرونا وارد بحران دیگری شده‌ایم که آن موضوع امنیت در حوزه اقامتگاه‌ها است به گونه‌ای که آمار سرقت از واحدهای اقامتی در این مدت افزایش داشته است. همچنین مشکلات معیشتی که به فعالان این حوزه تحمیل شده، شدید است.

وی با ابراز نگرانی نسبت به طولانی شدن این بحران و تشدید آثار آن بر صنعت گردشگری کشور و استانمان، خاطرنشان کرد: هتل‌ها باید در حوزه آموزش پرسنل اقداماتی را در دستور کار قرار دهند. برگزاری سمینارها و نشست‌ها با مسئولان دولتی به منظور مدیریت مطلوب سفر در شرایط خاص نیز باید در کانون توجه قرار گیرد.

آجیلیان یادآور شد: باید کمیته‌ای ویژه ذیل کمیسیون گردشگری اتاق مشهد برای بحث مدیریت سفرها در ایام پساکرونا تشکیل شود و دیدگاه‌ها و پیشنهادات کارشناسی را مود بررسی قرار دهد.

انتقاد از عملکردهای جزیره‌ای در بحران کرونا

در این جلسه امیر سزاوار، رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران خراسان رضوی عنوان کرد: نباید به گلایه کردن بسنده شود. آنچه باعث می‌شود در میانه این بحران، بخش خصوصی نتواند نتایج مطلوب را در اخذ حمایت‌های کافی و موثر کسب کند، عملکرد جزیره‌ای در این حوزه است. حتی دستگاه‌های متولی نیز دچار این عارضه هستند. تا به امروز شاهد برگزاری جلساتی در اتاق بازرگانی، اصناف، استانداری و... بودیم اما همچنان دغدغه‌های بخش خصوصی به قوت خود باقی است.

وی ادامه داد: برای حصول نتیجه، نیازمند همگرایی جدی هستیم و یک ساختار باید راهبری امور را در دست بگیرد و مطالبات بخش خصوصی را پیگیری نماید.

سزاوار یادآور شد: تسهیلات بانکی با سود ۱۲درصد، چه گرهی را از مشکلات فعالان حوزه گردشگری خواهد گشود؟ مگر مجموعه‌های گردشگری در این شرایط ۱۲ درصد سود دارند تا بتوانند این نرخ بهره را بازگردانند؟ امیدواریم با پیگیری‌های اتاق بازرگانی، شاهد حصول نتایجی مثبت به نفع بخش گردشگری باشیم.

۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به راهنمایان گردشگری خسارت وارد شده است

در بخش دیگری از این نشست، حمیده روح بخش، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان تصریح کرد: انجمن راهنمایان حدود ۱۱۵ نفر راهنمای عضو دارد. براساس ارزیابی‌های انجام گرفته تاکنون ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان خسارت وارده به جامعه راهنمایان بوده است. ما به میراث فرهنگی عنوان کردیم که تعداد راهنمایان گردشگری بیش از این تعداد است که عضو این انجمن نیستند و درخواست کردیم تا توجه لازم را نسبت به این گروه نیز مبذول دارند.

براساس گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه فعالیت راهنمایان گردشگری فصلی است و تقریبا فعالان این حوزه ۳ الی ۴ ماه در سال حضور دارند، لذا حفظ کردن این افراد در بازار نیازمند تلاش بیشتری است. همچنین بیمه نبودن راهنمایان گردشگری و عدم امکان استفاده از مزایای بیمه بیکاری موضوعی است که در این ایام بیشتر به چشم آمده است و بایستی تصمیمی جدی در خصوص بهره‌مندی فعالان این حوزه از بیمه گرفته شود.

همچنین ابراهیم محرابی؛ مدیریت خانه مسافرهای خراسان رضوی نیز در سخنانی تصریح کرد: عوارض‌های سنگین شهرداری که در سال جاری چندین برابر شده است، باید کاهش پیدا کند. لذا اگر فعالان حوزه گردشگری به سمت اخذ بعضی از معافیت‌های خاص حرکت کنند، نتایج بهتری حاصل خواهد آمد و کارآمدتر از بعضی تسهیلات و وام‌ها خواهد بود.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه خراسان رضوی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


جوک،متن و اس ام اس بی ادبی و زناشویی شب جمعه (18+)