طرز تهیه پدفته، نان سنتی کرمانی ها
پدفته در واقع نوعی نان سنتی استان کرمان است ، نام دیگر این نان روغن جوشی است که هم می توان آن را صورت نان شیرمال یک تکه تهیه کرد و یا به صورت تک نفره و گرد آن را سرخ کرد.
شبیه این نان در یزد و مشهد نیز پخته می شود که اسمهایشان در هر شهری متفاوت است.این نان معمولا در ایام عزاداری و برای خیرات پخته می شود که برای مجالس کوچک سبیه نان تافتون یا شیرمال تهیه شده و برای مراسم بزرگ آن را کوچک کرده و استفاده می کنند.
جالب است بدانید که در تهیه این نان از انواع تخم های گیاهی مانند سیاه دانه ، گل خشت ،گل زرد استفاده می کنند.
مواد لازم
تخم مرغ: ۳ عدد
خمیر نانوایی ورآمده: ۱ چانه
ماست: نصف لیوان
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
سیاه دانه: به مقدار لازم
گل خشت (گل زرد): به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
خمیر نانوایی ورآمده: ۱ چانه
ماست: نصف لیوان
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
سیاه دانه: به مقدار لازم
گل خشت (گل زرد): به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
مراحل پخت
مرحله ۱
ابتدا تخم مرغها و ماست را روی خمیر ورآمده ریخته، کمی نمک، سیاه دانه و گل خشت به آن اضافه و خوب مخلوط میکنیم تا مایهای صاف و یکدست به دست آید.
مرحله ۲
سپس در آن را گذاشته حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر میکنیم.
مرحله ۳
سپس روغن را در ظرف گودی ریخته پس از داغ شدن روغن، با قاشق غذاخوری یا مرباخوری از مایه بر میداریم و در روغن داغ ریخته سرخ میکنیم.
ابتدا تخم مرغها و ماست را روی خمیر ورآمده ریخته، کمی نمک، سیاه دانه و گل خشت به آن اضافه و خوب مخلوط میکنیم تا مایهای صاف و یکدست به دست آید.
مرحله ۲
سپس در آن را گذاشته حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر میکنیم.
مرحله ۳
سپس روغن را در ظرف گودی ریخته پس از داغ شدن روغن، با قاشق غذاخوری یا مرباخوری از مایه بر میداریم و در روغن داغ ریخته سرخ میکنیم.
منبع: غذالند