طرز تهیه توپک خرما و سویق، میان وعده برای کودکان
اگر از آن مادرانی هستید که به دنبال یک میان وعده مقوی برای کودکان دلبند خود هستید تهیه ی این میان وعده ی ساده را به شما پیشنهاد میکنم.
توپک خرما و سویق مناسب برای سنین رشد و تقویت کودک و نیز خود سویق به عنوان دارو برای بسیاری از بیماری ها استفاده می شود.
توپک خرما و سویق سرشار از انواع ویتامین ها، املاح معدنی و فیبر های طبیعی است و زمان مجاز برای مصرف خرما از نه ماهگی آغاز می شود.
زمان مصرف سویق برای کودکان از شش ماهگی شروع می شود و شما می توانید سویق را با شیر گرم یا فرنی مخلوط کنید و به کودک بدهید.
سویق همان آرد تفت داده است که برای تهیه ی حلوا استفاده می شود. خودتان نیز می توانید سویق را در خانه درست کنید. به این صورت که یا اول دانه را آسیاب کرده و سپس تفت داده یا ابتدا دانه را تفت دهید و بعد از آن آسیاب کنید. البته برای دانه های سبوس دار مثل گندم و جو نمی توانید با وجود سبوس ها دانه ها را تفت دهید و به همین دلیل باید سبوس جدا شود و سپس سبوس و دانه جداگانه تفت داده شوند و آسیاب بشوند.
مواد لازم
کره: ۲۰ گرم
سویق کامل (یا سنجد یا گندم یا جو): ۱/۴ پیمانه
مقداری گردو یا مغزهای خرد شده
گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
دارچین: ۱/۲ قاشق چایخوری
کمی پودر هل یا زنجفیل (اختیاری)
پودر نارگیل، پسته، گردو، کنجد، گل سرخ و... به مقدار دلخواه برای غلتاندن
مراحل پخت
سویق را درون ماهیتابه ریخته و به آن کره را اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا کره آب شود
مرحله ۲
خرمای بدون هسته را اضافه کنید و با قاشق بخوبی هم بزنید و گلاب را اضافه کنید
مرحله ۳
سپس پودر دارچین و هل را اضافه کنید
مرحله ۴
مواد را با گوشت کوب بخوبی بکوبید تا به خورد هم بروند
مرحله ۵
همچنین مغزها را به دلخواه اضافه کنید و ماهیتابه را از روی حرارت بردارید
مرحله ۶
مواد را بخوبی مخلوط کنید و اجازه دهید کمی از حرارتش کم شود (نه به اندازهای که سرد شود)
مرحله ۷
در پایان به مواد شکل داده یا در قالب بگذاریذ
مرحله ۸
سپس در پودرهای انتخاب شده بغلتانید و در ظرف بچینید.
منبع: غذالند