طرز تهیه نرگسی، غذای سنتی ایرانی


طرز تهیه نرگسی، غذای سنتی ایرانی

نرگسی یکی از غذاها و یا پیش غذاهای سنتی ایران است. این غذا مخصوص شهرهای خراسان جنوبی و مازندران است که از این شهرها به سایر نقاط ایران معرفی شده است.

طرز تهیه نرگسی، غذای سنتی ایرانی

نرگسی غذایی ست که با اسفناج و تخم مرغ تهیه می شود و به دلیل ترکیب رنگ زرد و سفید و سبزی که در آن به وجود آمده که شبیه به گل نرگس می شود به همین دلیل نامش را نرگسی نامیده اند. این غذا در واقع شباهت بسیار زیادی به املت اسفناج دارد.

مواد لازم

اسفناج: ۵۰۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
پیاز متوسط: ۱ عدد
روغن: ۳ قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
دارچین یا زردچوبه: به مقدار لازم

مراحل پخت

مرحله ۱
اسفناج‌ها را پاک کرده و شسته و آن‌ها را خرد می‌کنیم.

مرحله ۲
آن‌ها را درون قابلمه می‌ریزیم و روی شعله گاز قرار می‌دهیم و در آن را می‌گذاریم تا خوب بخارپز شود؛ و آب اسفناج‌ها تمام شود.

مرحله ۳
پیاز را خرد کرده درون ماهیتابه می‌ریزیم و با روغن تفت می‌دهیم.

مرحله ۴
سپس اسفناج‌های خرد شده را به پیاز داغ و ادویه اضافه کرده و دوباره تفت می‌دهیم. (حدود ۱۵ دقیقه)

مرحله ۵
مجدد اسفناج‌ها را به طور یکنواخت داخل ماهیتابه پهن می‌کنیم و تخم مرغ‌ها را یکی یکی روی اسفناج‌ها می‌شکنیم تا با شعله ملایم پخته و سفت شود.

مرحله ۶
در نهایت برای تزئین روی تخم مرغ‌های بسته شده مقداری زعفران یا دارچین می‌پاشیم.

مرحله ۷
معمولا ۱۰ دقیقه بعد از ریختن تخم مرغ‌ها غذا آماده است.

نکات غذایی

این غذا همراه با سبزی صرف می شود.
دقت کنید که پیاز باید کاملا خرد شوند و به خوبی سرخ شده باشند تا طعم خوبی به غذا بدهند.
میتوانید تخم مرغ را در این غذا هم بزنید .(این نوع پخت سلیقه ای می باشد.)
این غذا معمولا با نان سرو می شود.
اسفناج را با چاقوی تیز خرد کنید تا ویتامین های آن حفظ شود و سعی کنید اسفناج را خیلی ریز نکنید.
هنگام تفت دادن اسفناج در ظرف را ببندید تا ویتامین های آن حفظ شود.
نمک را در آخرین مرحله پخت به غذا اضافه کنید تا ید موجود در نمک از بین نرود.
می توانید به این غذا مقداری گردو هم اضافه کنید.
این غذا به عنوان پیش غذا می تواند مناسب باشد.
در ماه رمضان غذای مناسبی برای افطار است.
برگ اسفناج منبع غنی از ویتامین های B3 ,C ,A وهمچنین آهن و پتاسیم است.
خواص اسفناجرفع یبوست ، کمک به کاهش وزن ، کمک به هضم غذا ، پیشگیری از برخی سرطان ها ، کاهش کلسترول خون و تقویت اعصاب
اسفناج به علت داشتن اگزالات برای افراد مبتلا به ورم مفاصل و سنگ کلیه و مثانه مناسب نیست.
اسفناج منبع غنی اگزالات است. بنابراین افراد مبتلا به بیماری هایی نظیر سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا با احتیاط مصرف نمایند.
اسفناج منبع غنی از بتاکاروتن(پیش ساز ویتامین A ) و اسید فولیک است و می تواند مقدار زیادی از ویتامین A مورد نیاز بدن را تامین کند.
این غذا با داشتن تخم مرغ می تواند نقش مهمی در تامین پروتیین مورد نیاز بدن داشته باشد.
مصرف روزانه تخم مرغ در افراد سالمی که منابع غنی کلسترول مانند امعا و احشا ، ذل ، جگر و قلوه مصرف نکنند اشکالی ندارد و موجب افزایش کلسترول خون نمی شود.
به منظور دریافت ویتامین ث کافی می توان از آب نارنج یا لیموی تازه و یا سبزی خوردن و سالاد همراه غذا استفاده کرد.

منبع: غذالند

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


پست عجیب یکتا ناصر پس از جشن تولد شوهرش منوچهر هادی + ع کس