برای ارتفاعات جنوبی از همه طرف کتک می‌خوریم


برای ارتفاعات جنوبی از همه طرف کتک می‌خوریم

شهردار مشهد گفت: نمی‌دانم چرا انقدر برای ارتفاعات جنوب از همه طرف کتک می‌خوریم؛ حتی فکرش را هم  نمی‌کردم شورا تا این حد فشار بیاورد. تصور ما این بود که سمن‌ها حمایت می‌کنند اما مخالفت کردند.

محمدرضا کلائی دیروز، اول تیر ماه، در نشست پرسش و پاسخ اعضای قرارگاه دانشجویی صیانت از ارتفاعات جنوبی مشهد با شهردار که در ساختمان بسیج اساتید دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: با اصرار شورای شهر کنونی مشهد و با استناد به اسناد بالادستی، ادامه ساخت طرح کمربند جنوبی در آبان ٩٦ توسط شهردار قبلی، آقای تقی‌زاده خامسی، آغاز شد اما با مخالفت و فشار سازمان‌های مردم نهاد زیست محیطی در اسفند ٩٦ این پروژه متوقف شد و پس از توقف، موضوع در ستاد تدبیر استان برای تعیین تکلیف مطرح گردید.

وی افزود: شورای کنونی شهر مشهد هم اصرار داشت که طرح باید اجرا شود؛ از طرفی سازمان بازرسی نیز ٢٠ نکته در خصوص این پروژه مطرح کرده بود. در نهایت در ستاد تدبیر جمع‌بندی شد که ادله‌ این طرح توسط دانشگاه فردوسی بررسی تا در خصوص ادامه آن تصمیم‌گیری شود.

شهردار مشهد با بیان اینکه در ستاد تدبیر استان به این نتیجه رسیدند که با رعایت نکاتی می‌توان طرح کمربند جنوبی را اجرا کرد، تصریح کرد: در شهریور ٩٨ با یکی از شاخص‌ترین افراد فعال در حوزه محیط ‌زیست مشورت کردم که این طرح به رغم تخریب‌ها باید اجرا شود یا خیر. نظر او هم منفی بود و اعلام کردم که طرح کمربند جنوبی را اجرا نمی‌کنم.

کلائی عنوان کرد: کاربری‌های مختلفی را به ستاد تدبیر در دی‌ ماه بردم. در این کاربری‌ها از پیست موتورسواری تا سافاری آمده بود، در آن‌جا یکی از گزینه‌ها مطرح و پررنگ شد که پارکینگ بود و اکثریت افراد با آن موافقت کردند، با توجه به اقداماتی که در ارتفاعات انجام شده بود، حدود ۱۲۰۰ هکتار درخت در این منطقه کاشته شد. بر همین اساس مطرح شد که حیف است مردم به چنین جایی دسترسی نداشته باشند. چندبار هم در شورای تأمین در خصوص ورود پارکینگ به پارک خورشید پیشنهاداتی شده بود تا مشکل ترافیکی که در روزهای تعطیل به‌ وجود می‌آید، حل شود.

وی ادامه داد: اجرای این طرح کمک می‌کرد تا مردم به ارتفاعات جنوب دسترسی پیدا کنند اما در آخر برخی گفتند که خود این اکوپارک پیوست زیست‌محیطی ندارد. با تمام موضوعات مطرح شده، قرارداد کوه‌پارک بسته شد و اگر اجرای این قرارداد عملی نشود، یک سال دیگر عملی خواهد شد و یک سال دیگر هم من شهردار مشهد نیستم. شهردار جدید اگر صلاح دانست، اجرا می‌کند و اگر صلاح ندانست اجرا نخواهد کرد.

کلائی با اشاره به اینکه ستاد تدبیر راهی جز مشورت ندارد، گفت: پیرو دغدغه‌ها، ۳ مساله پیش روی ما بود. در بخش‌هایی این طرح را اجرا کردیم و قرار بر این شد تا اگر اراضی، مالکیت خصوصی نداشته باشد، طرح را اجرا کنیم. تمام این موارد هم مستلزم این بود که اجرای طرح موجب تخریب نباشد؛ بر همین اساس مکان را انتخاب کردیم.

کمربندجنوبی را نمی‌سازم

شهردار مشهد اظهار کرد: در اوایل اسفند ماه، آقای استاندار تماس گرفت و آقای پژمان‌فر و تعدادی از افراد به ارتفاعات جنوب رفتند. ۳ دغدغه مطرح شد؛ دغدغه اول این بود که از کجا مطمئن باشیم این مجموعه کمربند جنوبی نمی‌شود؟ یک دیوار بی‌اعتمادی وجود داشت و شهرداران قبلی در بسیاری از موارد گفته‌ بودند مسائل را رعایت می‌کنند اما رعایت نشده بود. نگاه این بود که این طرح کوتاه‌مدت است و برای استفاده مردم هم نخواهد بود اما من اطمینان دادم که کمربند جنوبی نمی‌سازم و تا آخر هم نخواهم ساخت.

وی افزود: نکته دوم این بود که چه کنیم تا این پروژه به کمربند جنوبی تبدیل نشود؟ ۵ نکته در این خصوص مطرح شد که جمع‌بندی آن، این شد که اگر راست می‌گویید چرا می‌خواهید پل هاشمیه را به صورت ۲ عرشه بسازید؟ در پاسخ گفتیم نمی‌سازیم، گفتند چرا ۲ عرشه پل فلزی انتهای لادن را می‌خواهید بسازید؟ گفتیم آن را هم نمی‌سازیم. گفتند بخش‌هایی از جاده که مستلزم تخریب است را در وضعیت موجود تغییر طراحی دهید، آن را هم قبول کردیم. گفتند در ورودی این پروژه هم تخریب است و تاکید کردند که باید ورودی کم عرض باشد، این را هم قبول کردیم. گفتند فضای حضور خانواده‌ها و امثالهم را با موضوعات تفرجی درست کنید که این مورد نیز مورد قبول واقع شد.

کدام شهردار دیوانه‌ای کمربند جنوبی را به محیطی عمومی تبدیل می‌کند؟

کلائی افزود: باید تمام این اصلاحات را انجام دهیم و از لحظه‌ای که تصمیم بگیریم و اجرا کنیم، تنها برای ۵ کیلومتر، یک سال فرصت لازم دارد. در این مدت فشارهای زیادی بر ما وارد آمده است. حرف معقولی زده نشد که لحاظ کنیم. گلایه‌ای دارم. کدام یکی از شما شهردار دیوانه‌ای را تا کنون دیده که بیاید اینجا را به یک محیط عمومی برای شهر تبدیل کند؟ فکر می‌کنید این امر کم فشار و هزینه داشته است.

اگر کوه‌های جنوبی را به روز اولش دربیاوریم، بعضی‌ها بازهم معترض‌اند

وی افزود: بسیار کار می‌شود کرد و تلقی‌ من این است که دوستان معترض، من را شهردار خودشان نمی‌دانند و اگر شهردار مورد نظرشان، یعنی آقای مرتضوی، شهردار می‎شد، با آغوشی باز و جدی از او استقبال می‌کردند. اگر کوه‌های جنوبی را به روز اولش هم دربیاوریم، بعضی‌ها باز هم معترض خواهند بود.

به کوه‌پارک دیگری فکر نمی‌کنم

کلائی خاطرنشان کرد: برای اینکه موضوعی پایدار شود، باید خدماتی را ارائه کرد. اگر کوه‌پارک تبدیل به پاتوق مردم شد، هیچ کسی نمی‌تواند آنجا را تبدیل به جاده کند. باید دوستانی که کمک نمی‌کنند، کمک کنند. آیا اقداماتی که انجام خواهد شد، در نقاط دیگر ارتفاعات به همین سمت و سو خواهد رفت؟ خیر، به کوه‌پارک دیگری فکر نمی‌کنم و همین کوه‌پارک کافی است. بسیار فشار بدی است و می‌گویند تو الی‌الابد جنایت‌کار هستی، من با هیچ‌کدام از دغدغه‌های افراد زیست‌محیطی مخالف نیستم. امروز صدمین روز پروژه کوه‌پارک تمام شده و در یک سال بعد آنقدر در آنجا رویداد برگزار می‌کنیم تا مردم بیایند.

از بنیاد چهارطبقه گلایه دارم

شهردار مشهد عنوان کرد: از بنیاد چهارطبقه گلایه سنگینی دارم، گلایه‌ام این است که این بنیاد بر مبنای آرمان‌هایی تشکیل شده که با ۹۸ درصد آن‌ها موافق هستم اما برخی چیزهای‌شان را نمی‌فهمم. طرح آخر بلوار وکیل‌آباد را از روز اولی که شروع به عریض کردن شد، زدند. درک نمی‌کنم چرا با این اتفاق مخالفت صورت گرفت. واقعا نمی‌فهمم که چه دلیلی دارد که با ۴ اصلاح هندسی، برای اینکه ترافیک روان‌تری داشته باشیم، مخالفت صورت می‌گیرد. نمی‌دانم دوستانی که دغدغه‌هایشان را می‌فهمم چرا به این موضوعات وارد می‌شوند.

هیچ شهرداری در ۳۰ سال گذشته دلش نمی‌خواست طرح تفصیلی داشته باشد

وی در خصوص طرح تفصیلی مشهد گفت: یکی از اتهاماتی که با آن مواجه هستم، علاقه‌مند نبودن شهرداران مناطق برای تهیه طرح تفصیلی است برای اینکه بتوانند تراکم فروشی کنند. نمی‌توان تدوین و تصویب طرح تفصیلی را معطل گذاشت. هیچ شهرداری در ۳۰ سال گذشته مایل نبود طرح تفصیلی داشته باشد و طولانی شدن روند طرح تفصیلی کار دشواری است. ساخت و ساز در جنوب بلوار نماز و روی گسل‌ها باید در کمیسیون ماده ۵ بررسی شود. این موضوع دستور کار شهرسازی خوبی است که پیگیر آن خواهیم بود.

نمی‌توانم به آینده فکر کنم

کلائی خاطرنشان کرد: یکی از بدبختی‌های من این است که نمی‌توانم به آینده فکر کنم؛ تنها کاری که می‌توانم انجام دهم، این است که به حال حاضر بیاندیشم، سمن‌ها از طریق جنجال و بی‌اعتمادی کار را پیش بردند، چکار باید کنیم که اعتماد سمن‌ها جلب شود؟ چرا از اول گفتید که این‌ها دروغ می‌گویند و قابل اعتماد نیستند.

شهردار مشهد در خصوص پادگان لشگر ۷۷ اظهار کرد: انتظار من این بود که دوستان زیست‌محیطی در موضوع پادگان کمک کنند؛ در ابتدای خیابان بهار تا انتهای جنوب نماز، پارکی چند هکتاری وجود دارد. این فضا، منطقه‌ای است که باید در اختیار مردم قرار گیرد. یک پارک ۳۰ هکتاری عالی با درخت‌هایی ۵۰ ساله که نزدیک بود خشک شود. این فضا در مرکز شهر مشهد است و خواهش من از دوستان این است، تا این موضوع را پیگیری کنند. در اینجا یک پارک نسبتا آماده با سوله‌های تاریخی داریم.

وی ادامه داد: این محدوده فرهنگی و فصای سبز عمومی خواهد شد و از لحاظ تاریخی مربوط به اواخر قاجار و اوایل پهلوی است. این مکان قابلیت احیا دارد و یکی از آرزوهای قبل از مرگم این است که این فضا در چارچوب باغ‌های هم‌پیوند در اختیار شهروندان قرار گیرد. موضوع آب‌های خاکستری را نیز خودمان پیش می‌بریم و جداسازی آب شرب از آب خام را پیگیریم.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه خراسان رضوی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عکس | قابی دیدنی از بازیگر زن پُرحاشیه در حرم امام رضا(ع)