روزهای سرد و کم‌فروغ غار قوری قلعه


روزهای سرد و کم‌فروغ غار قوری قلعه

حدود نیم‌قرن از روزی که گروهی از غارشناسان فرانسوی غاری شگفت‌انگیز و پر رمز و راز را در دامنه‌های کوه شاهو در روانسر کشف کردند می‌گذرد. غاری که بعدها نامش را از روستایی که در همسایگی‌اش بود گرفت و با کاوش‌هایی که در آن انجام شد، عمرش را 65 میلیون سال تخمین زدند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، غار باستانی قوری قلعه با همه زیبایی‌های حیرت‌انگیز و دالان‌های عجیب‌وغریبش در طول دهه‌های گذشته روزهای خوب و بد زیادی را پشت سرگذاشته است.

هفتمین اثر طبیعی ثبت ملی شده ایران، تا همین یک دهه قبل و در اوج روزگاران خوشش میزبان مسافران و گردشگران زیادی بود. محوط این گنجینه طبیعی در روزهای آخر هفته مملو می‌شد از جمعیتی که برای دیدن قندیل‌های آویزان، تونل برزخ، تالار مریم و کوهان شتر و... می‌آمدند و خنکای دلنشین فضای این جاذبه سحرانگیز را تا مدت‌ها در خاطرشان نگه می‌داشتند.

حالا چندسالی می‌شود که بزرگ‌ترین غار آبی آسیا دیگر آن رونق گذشته‌اش را ندارد و حال و روزش خوب نیست. گردشگران مشتاق زیادی به‌مانند گذشته برای دیدنش نمی‌روند و در نابسامانی بسر می‌برد.

اینکه چرا مجموعه گردشگری قوری قلعه از آن روزهای پرشکوه دیروز به‌روزهای سرد و کم‌فروغ امروز رسیده، پرسشی است که یک کارشناس مدیریت گردشگری و فعال گردشگری اورامانات به برخی دلایل آن پاسخ می‌دهد.

ابراهیم خرمی، یکی از دلایل رکورد گردشگری مجموعه تفریحی توریستی قوری قلعه را در سال‌های اخیر واگذاری آن به شرکت خصولتی توسعه گردشگری دانست و اظهار کرد: از زمانی که این مجموعه را به شرکت توسعه واگذار کردند، تاکنون طرح جدیدی به آن اضافه نشده تا برای گردشگران جاذب باشد، هرچند طی این سال‌ها وعده‌ها و طرح‌هایی دادند، اما هیچ‌کدام محقق نشد.

وی گفت: این شرکت تنها به فکر درآمدزایی از مجموعه قوری قلعه است، باوجوداینکه شرکت توسعه خودش اجاره‌نشین مجموعه قوری قلعه است، اما تمامی غرفه‌ها و پارکینگ و ... را اجاره داده تا از آن‌ها درآمدزایی داشته باشد، بدون اینکه طرح جدیدی برای مجموعه اجرایی کند.

این فعال گردشگری در منطقه اورامانات استان کرمانشاه تصریح کرد: البته همه درآمد بازدید از غار هم مستقیم به خزانه دولت می‌رود و حتی یک ریال آن‌هم به شهرستان روانسر برگشت نمی‌خورد.

وی گفت: مجموعه غار قوری قلعه با روستای پلکانی و هدف گردشگری که در کنارش وجود دارد، درگذشته یکی از مناطق مهم گردشگرپذیر استان بود، اما اکنون با بی‌توجهی به این سرمایه‌ها این قطب بودن را ازدست‌داده است.

خرمی عدم انجام تبلیغات گسترده را از دیگر عوامل مهم وضعیت این روزهای مجموعه تفریحی توریستی قوری قلعه دانست و گفت: با وجود اینکه قوری قلعه جذابیت بسیار بالایی برای گردشگران دارد، اما ازآنجایی‌که در سال‌های گذشته چندان روی بُعد تبلیغاتی آن کار نشده، حضور بالای گردشگران را در آن نداریم.

وی اظهار کرد: از دیگر مسائلی که در سال‌های اخیر شرایط کنونی را برای مجموعه قوری قلعه رقم‌زده، بی‌تفاوتی مردم محلی نسبت به آن است. مردم منطقه چندان در قبال این مجموعه احساس مسئولیت نمی‌کنند و ترجیح می‌دهند خودشان را درگیر چرایی وضعیت کنونی آن نکنند.

این کارشناس مدیریت گردشگری افزود: اگر مردم محلی ازنظر اقتصادی از حضور بالای گردشگران در قوری قلعه منتفع شوند، قطعا نسبت به آن حساس‌تر خواهند شد و پیگیر شرایطش می‌شوند، اما در چندسال اخیر این اتفاق نیفتاده است.

وی با یادآوری روزهای پررونق مجموعه قوری قلعه در سال‌های گذشته، اظهار کرد: باید با انجام تبلیغات بالا برای مردم خاطره سازی کنیم تا دوباره به قوری قلعه برگردند.

خرمی گفت: همچنین به نظر می‌رسد برای خروج مجموعه قوری قلعه از رکود کنونی باید مدیریت آن به میراث فرهنگی استان واگذار شود و مدیریت بهتری را در آن داشته باشیم.

کد خبر 525012

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


سرخآبی‌ها رسماً واگذار شدند