طرز تهیه هلی کتنی (دشکن) به روش شمالی ها با عکس + مواد لازم


طرز تهیه هلی کتنی (دشکن) به روش شمالی ها با عکس + مواد لازم هلی کتنی, یا گوجه سبز کوبیده, دشکنه شمالی, دسر خاص و محبوب این روزهای مازندرانی های عزیز است که اکنون در سراسر این طرفدار پیدا کرده، با توجه به فصل بهار و آمدن این میوه خوشمزه و آبدار ترش، با ما […] نوشته طرز تهیه هلی کتنی (دشکن) به روش شمالی ها با عکس + مواد لازم اولین بار در مجله...

طرز تهیه هلی کتنی (دشکن) به روش شمالی ها با عکس + مواد لازم

هلی کتنی, یا گوجه سبز کوبیده, دشکنه شمالی, دسر خاص و محبوب این روزهای مازندرانی های عزیز است که اکنون در سراسر این طرفدار پیدا کرده، با توجه به فصل بهار و آمدن این میوه خوشمزه و آبدار ترش، با ما همراه باشید تا طرز تهیه آن را آموزش دهیم و از این دسر خوشمزه استفاده کنید. با ما در مجله حرف تازه همراه باشید.

طرز تهیه هلی کتنی (دشکن) به روش شمالی ها با عکس + مواد لازم

فصل بهار است و خانم های کدبانوی عزیز دست بکار شوید تا دسر هلی کتنی یا هلی کوتنی را برای خانواده خود درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

گوجه سبز و آلوچه میوه ایی است که علاقمندان زیادی دارد و کمتر کسی هست که با شنیدن نام آن و حتی دیدن عکسش دهنش آب نیافتد.

هلی کتنی چیست؟

نام این میوه سبز رنگ در مازندران، هَلی می باشد که میوه پر طرفدار فصل بهار به ویژه اردیبهشت ماه است.

گوجه سبز یا هلی را که به دلیل ترش مزه بودن و کمی سفت بودن هضم آن کمی سخت است و ممکن است مصرف زیاد آن موجب درد معده شود ٬ مازندرانی ها آن را با سبزی های معطر و کمی نمک روی تخته با سنگ می کوبند و به صورت “کوتنی” مصرف می شود.

طرز تهیه هلی کتنی (دشکن) به روش شمالی ها با عکس + مواد لازم

برای درست شدن هلی کوتنی باید مقداری نعنا و “سرسم” که شبیه نعنا اما با برگ های سبز تر و دراز تر است با کمی نمک و با سنگ روی تخته ایی صاف می سابند و آلوچه٬ گو‌جه سبز یا هلی را دانه دانه روی آن گذاشته و با سنگ می کوبند و می خورند.

این میوه در مازندران نیز به دلیل دارا بودن آب و هوای معتدل و مرطوب بیشتر کشت می شود و در جنگل های مازندران نیز به صورت خود رو می روید و میوه آن ریز تر و ترش تر است و میوه رسیده قرمز رنگ آن به صورت رب آلوچه “هلی ترشی “تهیه و مصرف می شود .

طرز تهیه هلی کتنی مازندرانی

گوجه سبز یا به قول شمالی ها آلوچه رو ابتدا با یه گوشت کوب یا یه تکه سنگ میکوبیم درحدی که له بشه ولی نه به صورتی که هسته وسطش بشکنه، بعد بهش نمک و پونه خرد شده اضافه میکنیم و بعد نوش جان

نکته مهم: ۱۵ دقیقه فرصت دهید تا جا بیفتد و بعد نوش جان کنید

اسم های دیگه این خوراکی شمالی دشکنه و یا خولی دشکن هست و اون را با دَلار یا ترکیب پونه وحشی و نعناع تهیه می کنن. می تونید اون رو با گلپر هم امتحان کنید

طرز تهیه هلی کتنی (دشکن) به روش شمالی ها با عکس + مواد لازم

مواد لازم ۳ تا ۴ نفر

• ۵۰۰ گرم گوجه سبز
• ۱_۲ قاشق غذاخوری پونه چرخ شده
• یا نعناع ۲۵۰ گرم
• سیر ۲ حبه
• نمک به میزان لازم

طرز تهیه هلی کتنی (دشکن) به روش شمالی ها با عکس + مواد لازم

طرز تهیه:

• گوجه سبزها و سبزی ها را پاک کنید و بشویید.
• اگر سبزی پونه وحشی که نام محلی آن اوجی است دارید، به نسبت ۲ به ۱ اون رو با نعناع ترکیب کنید.
• اگر این سبزی ها را ندارید، از نعناع خشک استفاده کنید.
• سیر را پوست گرفته و ریز خرد کنید. اگه سیر دوست ندارید، می تونید حذف کنید
• گوجه سبزها رو در کاسه ای بزرگ بریزید و با گوشت کوب بکوبید. گوجه ها رو در حدی بکوبید که ترک بخورن ولی له نشن.
• سبزی رو به همراه سیر و نمک بکوبید و با گوجه سبزها ترکیب کنید.
• می تونید این خوراکی رو تازه میل کنید و یا در یخچال بذارید تا خنک و مزه دار بشه.
• بجای پونه تازه میشه از ترکیب گشنیز، سوسنبر و نعنا هم استفاده کرد

امیدواریم از آموزش امروز لذت برده باشید و اگر شما هم به روش دیگری این دسر خوشمزه و میان وعده شمالی را درست میکنید با ما به اشتراک بگذارید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


پست عجیب یکتا ناصر پس از جشن تولد شوهرش منوچهر هادی + ع کس