درختان برای همیشه زنده نمی‌مانند


درختان برای همیشه زنده نمی‌مانند

تهران- ایرنا- نتایج یک مطالعه جدید  نشان می‌دهد؛ درختان برای همیشه زنده نمی‌مانند و حتی قدیمی‌ترین درختان جهان نیز در نهایت خواهند مرد.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، محققان دانشگاه «بارسلونا» در اسپانیا در این تحقیق جدید متوجه شدند که درختان جاودانه نیستند.

بررسی برخی از قدیمی ترین درختان روی زمین شواهدی از پیری و سالخوردگی را در این درختان که چند قرن از عمر آنها می گذرد ، نشان نداده اند. محققان می گویند، قابل مشاهده نبودن علائم پیری درختان برای انسانها به این معنی نیست که آنها نمی میرند و یا اینکه عمر جاودان دارند.

«مونه بوش» از دانشگاه بارسلونا در اسپانیا و نویسنده این مطالعه در یک بیانیه خبری گفت: زمانی که این ارگانیسم ها را مطالعه می کنیم از اینکه عمر خیلی طولانی دارند، شگفت زده می شویم، اما این موضوع به این معنی نیست که درختان حیات جاودان دارند.

از آنجا درختان باستانی بسیار نادر هستند، مطالعه آنها دشوار است. در این میان یافتن درختی که بر اثر پیری در حال مرگ باشد نیز پدیده ای بس نادرتر است، زیرا درختان احتمالاً از علل دیگر - از جمله باد، بیماری، آتش سوزی و توسط انسان ها - از بین می روند.

بر اساس نتایج این مطالعه اخیر، از آنجا که طول عمر درختانی که بیشترین طول عمر را در جهان دارند بسیار زیاد است، پیدا شدن شواهدی از پیری در آنها بسیار طولانی تر از طول عمر محققان است.

مونه بوش می گوید، حتی اگر درختان جاویدان نباشند، مطالعه راهکارهای آنها برای به تاخیر انداختن و مدیریت رویه های پیری حائز اهمیت است.

ما مطالب زیادی از مطالعه درختان می آموزیم. برای مثال جنبه هایی از پزشکی ترمیمی بر اساس مکانیسم هایی هستند که از پیش در درختان تکامل یافته اند. باوجود اینکه پیری یک فرایند جهانی نیست، اما دانستن اینکه حتی پیرترین گونه ها نمی توانند برای همیشه زنده بمانند به این معنی است که شاید ما آن قدر که فکر می کنیم متفاوت نیستیم.

نتایج این مطالعه در مجله Trends in Plant Science منتشر شده است.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه محیط زیست

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لخته خون گوشتی شبیه جگر در پریودی چیست و چه علتی دارد‌؟ +‌روش درمان