پروژه توانمندسازی باغ‌ابریشم کرمانشاه کلید خورد


پروژه توانمندسازی  باغ‌ابریشم  کرمانشاه کلید خورد

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه از شروع طرح توانمندسازی منطقه باغ ابریشم کرمانشاه توسط این دانشگاه خبر داد.

دکتر محمد ابراهیم اعلمی آل آقا در نشست هم اندیشی بررسی راهکارهای توانمندسازی منطقه باغ ابرایشم که با حضور معاونین و مدیران دانشگاه برگزار شد، با تاکید براینکه دانشگاه رازی باید نقطه قوتی برای منطقه مجاور خود باشد، اظهارکرد: در راستای ایفای رسالت اجتماعی خود با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود، متعهد به ارائه خدماتی به مردم منطقه باغ‌ابریشم هستیم.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه رازی، اعلمی آل آقا همه دستگاه‌های اجرایی استان را برای اجرای طرح توانمندسازی منطقه باغ‌ابریشم به مشارکت طلبید و افزود: دانشگاه به تنهایی نمی‌تواند مجری طرح توانمندسازی منطقه باغ‌ابریشم باشد، اما می‌تواند به نمایندگی از مردم این منطقه و از طریق مکاتبات، برگزاری جلسات و ارتباط با دستگاه‌های اجرایی و متولیان ذیربط، پیگیر مطالبات، مسائل، نیازها و مشکلات آنها باشد.

وی در ادامه گفت: دستگاهی همچون کمیته امداد می تواند از طریق تامین بودجه و امکانات مورد نیاز زمینه ایجاد اشتغال برای اقشار نیازمند این منطقه را فراهم کند، همچنین می توانیم با بنیاد برکت وارد مذاکره شده و امتیازاتی را برای مردم محله باغ ابریشم بگیریم و در نهایت به عنوان نهادی که دغدغه رشد و اعتلای منطقه مجاور خود را دارد، در حد توان نقش‌آفرینی کنیم.

رئیس دانشگاه رازی تصریح کرد: تاکنون جلسات بسیاری برای رسیدگی به مسائل منطقه باغ‌ابریشم تشکیل شده اما نتیجه‌ای در بر نداشته، لذا دانشگاه برای ایفای رسالت اجتماعی خود از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های درونی‌اش استفاده می کند که یکی از این ظرفیت‌ها وجود دو دبیرستان وابسته به دانشگاه است که در این راستا برگزاری کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان و کلاس‌های توانمندسازی با هدف کارآفرینی را برای دانش آموزان این منطقه برگزار کرد.

وی با بیان اینکه عمده فعالیت‌ها و برنامه‌های در نظر گرفته شده برای این منطقه حول محور کار اجتماعی است، گفت: باید شناسایی دقیقی از وضعیت این منطقه و مسائل آن داشته باشیم.

اعلمی آل آقا تاکید کرد: همجواری دانشگاه رازی با منطقه باغ‌ابریشم باید به رشد و توسعه اجتماعی و اقتصادی این منطقه کمک کند. همچنین شهرداری باید نسبت به وضعیت زیرساختی و عمرانی این منطقه توجه جدی داشته باشد و از این نظر میان منطقه باغ‌ابریشم و محلات برخوردار تبعیض قائل نگردد.

وی اضافه کرد: در میان‌مدت به دنبال ایجاد بافت دانش‌بنیان در این محدوده هستیم، مذاکراتی با مدیران استانداری کرمانشاه نیز انجام شده تا از طریق تغییرات ساختاری جدی، یک منطقه دانش‌بنیان، فناوری و گردشگری را نیز در محدوده مجاور دانشگاه داشته باشیم.

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: دانشگاه رازی باید نسبت به مسائل منطقه باغ‌ابریشم حساس باشد و از این نظر می‌خواهیم تسهیلگر رشد و توسعه و وکیل مدافع مردم باغ‌ابریشم باشیم و مطالبات مردم این منطقه را به گوش مسئولین ذیربط برسانیم تا در تخصیص اعتبارات، منابع و امکانات استان به مردم این منطقه تبعیضی صورت نگیرد.

وی با بیان اینکه اراده ما بر این است که در مسیر توانمندسازی منطقه باغ‌ابریشم حرکت کنیم، افزود: در ابتدای راه قطعا با مشکلاتی مواجه خواهیم بود، اما رسالت اجتماعی ما ایجاب می‌کند که نسبت به این موضوع و شرکت در جلسات مرتبط با آن جدی باشیم.

طرح توانمندسازی باغ ابریشم باید به صورت کلان دیده شود

در ادامه این نشست دکتر طهماسب علیپوریانی سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز اظهار کرد: آنچه که رسیدن به هدف مطلوب در خصوص طرح توانمندسازی باغ‌ابریشم را میسر می‌سازد؛ وحدت در بینش و نوع نگاه به موضوع است. ما نسبت به این منطقه و مسائل مردم احساس مسئولیت می‌کنیم.

ویبا بیان اینکه طرح توانمندسازی منطقه باغ‌ابریشم باید به صورت کلان دیده شود، افزود: در این زمینه اولین دستگاه اجرایی که می‌تواند یاریگر دانشگاه باشد، شهرداری است و اگر شهردار هم پای کار بیاید و همگرایی و مشارکت جمعی داشته باشیم، سرعت کار چند برابر می‌شود.

علیپوریانی مشکلات فرهنگی مانند اعتیاد، خرید و فروش موادمخدر، مشروبات الکلی و... را از جمله معضلات منطقه باغ‌ابریشم دانست و یادآور شد: نیروی انتظامی برای کمک به رفع این مشکلات باید پای کار بیاید و تفاهم‌نامه انعقادیافته در این زمینه با فرماندهی انتظامی استان می‌تواند به پیشبرد بهتر امور کمک ‌کند.

دانشگاه مشوق‌های حمایتی برای جوانان منطقه لحاظ کند

دکتر فرزاد ویسی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نیز اظهارکرد: منطقه باغ‌ابریشم مسائل فراوانی دارد و اهالی در بسیاری از امور ابتدایی زندگی روزمره با مشکلاتی مواجه هستند، متولی رسیدگی به مسائل این منطقه، نهادهای تخصصی از جمله شهرداری، بهزیستی، آموزش و پرورش هستند، کما اینکه در همه استان‌های کشور نهادهای تخصصی متولی کاهش آسیب‌ها و رسیدگی به امور مردم مناطق حاشیه‌ای هستند.

وی با بیان اینکه سازمان‌های اجرایی که امکانات و بودجه‌های قابل توجهی دارند تاکنون برای ساماندهی منطقه باغ‌ابریشم کار قابل توجهی انجام نداده‌اند، گفت: ورود و نحوه فعالیت دانشگاه رازی به موضوع توانمندسازی منطقه نباید به گونه‌ای باشد که منجر به توقعات بسیار بالای مردم از مجموعه دانشگاه گردد، بلکه دانشگاه رازی در حد توان می‌تواند در بخش‌های مرتبط با فعالیت‌های خود مانند مباحث آموزشی، خدماتی ارائه دهد.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه گفت: دانشگاه می‌تواند مشوق‌هایی برای ترغیب دانش‌آموزان و جوانان منطقه باغ‌ابریشم لحاظ کند، به عنوان مثال کلاس‌های تقویتی برگزار کند و برای رتبه‌های خوب کنکور و پذیرفته‌شدگان در این دانشگاه مشوق‌های حمایتی در نظر بگیرد، همچنین در عرصه ورزشی می‌توان مسابقاتی را با مشارکت تیم جوانان منطقه باغ‌ابریشم برگزار کرد و از امکانات ورزشی دانشگاه مانند زمین چمن استفاده شود.

باغ ابریشم از محلات محروم شهر کرمانشاه است که در مجاورت پردیس دانشگاه رازی قرار دارد.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کرمانشاه

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فال حافظ روزانه جمعه 31 فروردین 1403 با معنی و تفسیر دقیق