روش بو دادن پسته خام در منزل


روش بو دادن پسته خام در منزل

پسته از انواع آجیل‌های بسیار مقوی و پرطرفدار است. برخی افراد ترجیح می‌دهند برای اطمینان بیشتر و دخالت دادن سلیقه خودشان، طرز بو دادن پسته خام یا پسته تازه را یاد بگیرند و آن را در منزل انجام دهند.

روش بو دادن پسته خام در منزل

طرز بو دادن پسته خام در ماکروفر مانند طرز بو دادن آجیل خام و با طعم دار کردن پسته انجام می‌شود. برای اینکه با طرز بو دادن پسته با زعفران یا مواد دلخواه و طریقه شور کردن پسته خام آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.

معمولا پسته تازه یا خام‌ را به سه روش بو می‌دهند. موادی که در هنگام بو دادن پسته خام به آن اضافه می‌کنید، به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد. همچنین برشته و شور کردن پسته می‌تواند روی شعله آرام اجاق گاز یا درون ماکروفر انجام شود. شما می‌توانید هر کدام از راه‌های زیر را برای بو دادن پسته خام به کار گیرید.

روش بو دادن پسته خام در منزل

مواد لازم

نمک: ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری

آب: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی

آبغوره/ آبلیمو یا آبغوره/ سرکه: ۱یا ۲ قاشق چای‌خوری

زعفران دم کرده: به میزان دلخواه

طرز بو دادن پسته خام و طریقه شور کردن پسته خام

روش اول

۱- برای بو دادن پسته خام، آن را از شب قبل خیس کنید. به اندازه ۱یا ۲ قاشق غذاخوری نمک را در یک لیوان حل کنید.

۲- پسته‌ها را آبکش کنید و درون ماهیتابه یا قابلمه ترجیحا تفلون بریزید. سعی کنید از ظرفی استفاده کنید که دیواره‌ بلندی داشته باشد. محلول آب و نمک را به پسته‌ها اضافه کنید.

۳- حرارت زیر ظرف را بسیار ملایم انتخاب کنید و پسته‌ها را به طور مرتب تفت دهید تا آب نمک خشک شود.

۴- برای خوش‌طعم و خوش‌رنگ شدن پسته‌ها، آبلیمو و سرکه را به زعفران اضافه کنید و روی پسته‌ها بریزید. کمی آن را به هم بزنید و سپس اجاق گاز را خاموش کنید.

۵-پسته‌ها را در سینی بریزید و اجازه دهید خشک شوند.

روش بو دادن پسته خام در منزل

روش دوم

۱-در طرز بو دادن پسته به طریقه شور کردن پسته خام نیازی به خیساندن پسته‌ها از شب قبل نیست. پسته‌ها را درون ماهیتابه بریزید و بعد از اینکه پوست پسته رنگ خود را تغیییر داد و مایل به قهوه‌ای شد، روی آن آب نمک بریزید.

۲- می‌توانید مانند روش اول، محلول سرکه و آبلیمو یا آبغوره و زعفران را هم به آن اضافه کنید.

۳- اگر پسته‌های درون ماهیتابه هنوز رطوبت دارند، نگران نباشید، اجازه دهید پسته‌ها در فضای باز خشک شوند.

روش بو دادن پسته خام در منزل

روش سوم

۱- در طرز بو دادن پسته خام به روش سوم یعنی در ماکروفر کافی است اول پسته ها را بشویید و در یک ظرف بریزید.

۲- مثل روش اول، محلول طعم‌ دار کننده پسته را تهیه کنید. یک لیوان آب و نمک و آبلیمو یا آبغوره یا سرکه را به همراه زعفران دم کرده به پسته اضافه کنید. بگذارید پسته‌ها یک شب در این محلول بمانند.

۳- روز بعد، پسته ها را در صافی بریزید. درجه فر را روی ۱۴۰ درجه و زمان را روی ۲۰ دقیقه تنظیم کنید.

۴- پسته‌ها را در سینی فر بگذارید و چند بار هم بزنید. تا با حرارت ملایم فر، خشک شوند.

۵- مانند دو روش گفته شده در بالا، اگر پسته هنوز رطوبت داشت، آن را در فضای باز بگذارید تا خشک شود.

فوت و فن‌ های بو دادن و طریقه شور کردن پسته خام

پسته را می‌توانید با روغن هم بو بدهید. اگر می‌خواهید علاوه بر موادی که آورده شد از روغن هم استفاده کنید، از روغنی استفاده کنید که مقاومت حرارتی بالایی دارند. روغن نارگیل برای این روش توصیه می‌شود.

روش بو دادن پسته خام در منزل

پسته خام یا بو داده؟

*پسته خام و بو داده، هر کدام خواص و ویژگی‌های خود را دارند و خوردن هر دو نوع برای سلامتی توصیه می‌شود.

*در مورد پسته خام این احتمال وجود دارد که در آن باکتری‌های مضر وجود داشته باشد که البته در این صورت باز هم احتمال بیماری‌زا بودن باکتری‌ها، بسیار کم است.

*از طرفی پسته ‌بو داده آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌های کمتری دارد. در هنگام بو دادن پسته خام، برخی از چربی‌های مفید پسته آسیب می‌بیند که البته باز هم خطرناک نیست. همچنین طی برشته ‌و شور کردن پسته، طعم پسته تغییر می‌کند و علاوه بر آلودگی‌ها، آنزیم‌های مخرب نیز از بین می‌روند.

منبع: مجله کوروش

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فال حافظ روزانه جمعه 10 فروردین 1403 با معنی و تفسیر دقیق