رسانه باید با عملکرد خود در سبد نیازهای خانواده بنشیند


رسانه باید با عملکرد خود در سبد نیازهای خانواده بنشیند

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رسانه باید نگاه‌های مختلف را در کنار هم بگذارد و در سبد نیازهای خانواده و جامعه بنشیند، ارتباط دوسویه بین دستگاه‌ها و مردم برقرار کند، ناگفته‌های مسئولان را به مردم برساند.

محمد خدادی، امروز شنبه ۶ دی در آیین رونمایی از پوستر نخستین جشنواره منطقه‌ای مطبوعات شرق کشور که به صورت ویدئوکنفرانس در بیرجند برگزار شد، با اشاره به شرایط و محدودیت‌های کرونایی، اظهار کرد: مراسم سیزده بدر و روز عاشورا که همه مردم به بیرون از خانه می‌روند را با اطلاعیه و بدون جریمه برگزار کردیم.

به گزارش ایسنا، وی با قدردانی از تلاشی که تمامی رسانه‌های کشور در اطلاع‌رسانی در خصوص مواجهه با کرونا داشتند، اظهار کرد: رسانه‌های کشور با ظرفیت و قدرت رسانه‌ای خود که می‌توانند اجماع‌سازی کنند به خدمت همه اقشار جامعه می‌آیند.

وی تصریح کرد: خبرنگاران در صف مقدم تمامی حوادث و بلایا، بحران‌ها و خطرات در کنار تمام نیروهای امدادی هستند و پا به پای آنها برای خدمت به مردم تلاش می‌کنند.

خدادی با بیان اینکه شتاب جریان رسانه امروز بیش از هر جریان دیگری در همه ابعاد بروز و ظهور داشته است، اظهار کرد: جشنواره منطقه‌ای پروفسور معتمدنژاد فرصت بسیار مغتنمی است تا به این بهانه فرصت واکاوی کارکرد رسانه را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در فرایندی قرار گرفته‌ایم که سرعت جریان تحولات بگونه‌ای است اگر قبلا هر چهار سال یک بار یا ۲ سال یک بار بود امروز به روز یا ساعت اتفاق می‌افتد، افزود: جشنواره منطقه‌ای مطبوعات شرق کشور باید جشنواره آسیب‌شناسی کارکرد رسانه در فضای امروز باشد.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه امروز تحولات و تغییرات بومی شده است، بیان کرد: در دنیای جدید با گسترش کمی رسانه روبه رو بودیم و امروز داشتن رسانه دیگر قدرت نیست در حالیکه در گذشته صاحبان قدرت و ثروت امکان استفاده از رسانه را داشتند.

خدادی اظهار کرد: ما همچنان در گذشته زندگی می‌کنیم و فکر می‌کنیم با داشتن تعداد رسانه، روزنامه، سایت، خبرگزاری، کانال و سایر، ۵۰ درصد راه را طی کرده‌ایم در حالیکه به نظر من پنج درصد کار هم نیست و با توجه به تغییرات پیش آمده باید رسانه‌ها در سبد تقاضای مردم قرار بگیرند.

وی با بیان اینکه آسیب‌شناسی جشنواره رسانه‌ای باید به آسیب‌شناسی کارکرد امروز رسانه و میزان اثر، نقش و سهم آن در زندگی مردم باشد، افزود: در جریان رسانه امروز بحران نرم‌افزاری و سخت‌افزاری نداریم و اکنون به جرات می‌توان گفت در دورترین نقاط کشور نیز بهترین تکنولوژی‌ها و نرم افزارها استفاده می‌شود و آنچه مشکل امروز ما است محتواهایی است که در لین فضا تبادل می‌شود.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: انتظار دارم در جشنواره منطقه‌ای پرفسور معتمدنژاد، خلاءها، نقص‌ها، حباب‌ها، حفره‌های کار کردن رسانه را بررسی شود و فراموش نکنیم بیشتر از آنکه نام رسانه مهم باشد محتوای رسانه مهمتر است.

خدادی ادامه داد: رسانه‌های بین‌المللی نیز وقتی هواپیما سقوط می‌کند عکس و فیلم لحظه خبر را از حاضران می‌خرند، اما برای بعد از خبر اکیپ می‌فرستد لذا رسانه باید آنچه دیده نمی‌شود را ببیند.

وی با بیان اینکه رسانه باید ابهامات، شبهات، القائات، سوالات و شایعات را پاسخ بدهد و این وظیفه اصلی رسانه است وقتی در یک جامعه زندگی می‌کند، اظهار کرد: رسانه باید نگاه‌های مختلف را در کنار هم بگذارد و در سبد نیازهای خانواده و جامعه بنشیند، ارتباط دوسویه بین دستگاه‌ها و مردم برقرار کند، ناگفته‌های مسئولان را به مردم برساند.

خدادی ادامه داد: رسانه باید بیشتر از آنکه به دنبال بحث‌های ملی باشد به دنبال مسائل محلی برود، لذا روا نیست روزنامه محلی دغدغه ملی داشته باشد اما گسترده آن محلی باشد چراکه انتظار از یک رسانه باید متناسب با محتوای آن رسانه باشد.

ناصر نبی زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به همیاری اصحاب رسانه برای کنترل ویروس کرونا در استان، اظهار کرد: زادگاه پروفسور معتمدنژاد مانند بسیاری از دانشمندان و اندیشمندان، خاک خراسان جنوبی بوده و این باعث افتخار ما است که زمینه را فراهم کرد تا نخستین جشنواره منطقه‌ای مطبوعات شرق کشور را در استان برنامه‌ریزی و تعریف کنیم.

وی با بیان اینکه پروفسور کاظم معتمدنژاد پدر علم ارتباطات ایران نقش بی‌بدیلی در بستر اطلاع‌رسانی و گسترش حوزه‌های مطبوعات داشت، تصریح کرد: امید است با حمایت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این جشنواره، سال‌های آینده شاهد برگزاری ملی این جشنواره باشیم و جایزه پروفسور معتمدنژاد را بتوانیم با راهنمایی‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پایه‌گذاری کنیم و در سطح مطبوعات کشور این مسیر را نیز ادامه دهیم.

عباسعلی بهاری، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی نیز گفت: انتظار داریم جشنواره منطقه‌ای مطبوعات شرق کشور پایدار شده و استمرار پیدا کند؛ جشنواره منطقه‌ای مطبوعات شرق کشور باید از سال‌ها قبل برگزار می‌شد.

وی افزود: خراسان جنوبی سرزمین مردان بزرگی است که پایه‌گذار علوم مختلف هستند؛ همانطور که پروفسور معتمدنژاد در حوزه علوم ارتباطات نوین فرزند این استان هست باید اطلاعات این بزرگ‌مرد را در حوزه بینش، دانش و علوم ارتباطات گسترش و ارتقا داد.

بهاری با بیان اینکه استانداری خراسان جنوبی آمادگی کامل دارد تا با تمام توان همکاری لازم را با این جشنواره داشته باشد شد، یادآور شد: اگر در سال‌های آینده جشنواره پایدار باشد اعتباری برای این منظور در نظر خواهیم گرفت.

در این جلسه که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های شرق کشور حضور داشتند.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه خراسان جنوبی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


ورود سرمربی برزیلی-فرانسوی تیم ملی والیبال به ایران + عکس