برنامه انتخاباتی سعید جلیلی چیست؟


برنامه انتخاباتی سعید جلیلی چیست؟

گروه سیاسی سایت فردا – انتخابات ریاست جمهوری نزدیک است، اما برنامه انتخاباتی برخی از چهره‌های سیاسی...

گروه سیاسی سایت فردا – انتخابات ریاست جمهوری نزدیک است، اما برنامه انتخاباتی برخی از چهره‌های سیاسی هنوز معلوم نیست. یکی از این افراد که انگار برنامه مشخصی ندارد، ترجیح می‌دهد برنامه خود را نگفته و چراغ خاموش حرکت کنند و یا شاید منتظر تصمیم نهایی برخی از رقبای درون و برون جریانی خود هستند؛ سعید جلیلی است.
برخی از احتمال ورود او به کارزار ۱۴۰۰ گفته و برخی دیگر نیز معتقدند که در انتخابات میان‌دوره‌ای خود را به بهارستان خواهد رساند. مثلا همین دیروز بود که منصور حقیقت‌پور، فعال سیاسی اصولگرا در گفت‌وگویی با «اعتماد آنلاین» گفت: «جبهه پایداری در صورت رییس‌جمهور شدن قالیباف، مقدمات رییس مجلس شدن سعید جلیلی را فراهم خواهند کرد.»
آنچه حقیقت‌پور می‌گوید، موجب تقویت گمانه‌ای است که چندی قبل «نامه نیوز» مطرح کرد. این سایت اصولگرا در گزارشی با عنوان «سعید جلیلی آماده ورود به مجلس می‌شود» نوشت که او مایل است در انتخابات میان‌دوره‌ای به مجلس رفته و در انتخابات هیات رئیسه کاندیدا شود. (نقل به مضمون) فرض اصلی در گزارش مذکور، اما این بود که محمدباقر قالیباف رئیس مجلس وارد رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری شده و از رئیس ماندن در مجلس صرف نظر می‌کند. این در حالی است که قالیباف تا کنون هیچ اظهار نظر رسمی در این باره نکرده و از تمایل خود به ترک مجلس نگفته است.
با این وجود برخی گمانه‌زنی‌ها و مصاحبه‌ها سبب شده که برخی از رسانه‌ها به این موضوع بپردازند. مثلا روزنامه جهان صنعت امروز در گزارشی جلیلی را مجهول در معادلات انتخاباتی می‌خواند و می‌نویسد: «جلیلی آن کاندیدایی نیست که اصولگرایان بتوانند روی پیروزی او در انتخابات ریاست‌جمهوری حساب کنند، اما عملکرد او در این انتخابات می‌تواند معادلات سیاسی در این جریان را زیر و رو کند. برای درک این مهم کافی است در نظر داشته باشیم که او حاضر به رقابت با رییسی در انتخابات ۱۴۰۰ نیست و اگر به مجلس برود رقیب قالیباف خواهد شد.»
در ادامه این گزارش آمده است: «بدیهی است که پایداری نمی‌خواهد گزینه اصلح خود را در شرایطی که هنوز معلوم نیست رییسی کاندیدا شود یا نشود، به مجلس فرستاده و تبدیل به یک نماینده ساده کند. رییس شدن او نیز به این سادگی‌ها نیست و متغیر‌های مختلفی در تحقق این هدف نقش دارد. بر این اساس باید منتظر ماند و دید که سعید جلیلی ریسک رفتن به مجلس و رییس نشدن را می‌پذیرد یا خیر؟ هرچه باشد محمدباقر قالیباف هنوز به صورت رسمی اعلام کاندیداتوری نکرده و این طور که معلوم است، حتی تصمیم قطعی هم ندارد. به نظر نمی‌رسد آقای رییس مجلس در صورت کاندیدا شدن رییسی در انتخابات ریاست‌جمهوری بخواهد کرسی نقد ریاست قوه مقننه را به کرسی نسیه ریاست‌جمهوری بفروشد و وارد رقابت با گزینه‌ای شود که می‌داند مورد اجماع اصولگرایان است. ضمن اینکه هنوز کاندیدا شدن ابراهیم رییسی قطعی نیست بنابراین جلیلی در یک دوراهی سخت قرار دارد و ممکن است بعد از ورود به مجلس و مشاهده کاندیدا نشدن رییسی به این نتیجه برسد که بیخودی خود را از حضور در رقابت‌های انتخاباتی ۱۴۰۰ محروم و این کرسی را مفت تقدیم قالیباف کرده است. مساله، اما به همین‌جا ختم نمی‌شود. فرض کنیم که جلیلی به مجلس رفته و قالیباف نیز از این نهاد خارج شود. حال باید دید نتیجه رقابت او با سایر مدعیان کرسی ریاست چه خواهد شد. آیا او چهره‌هایی مثل زاکانی و میرسلیم که از مدعیان کرسی ریاست بوده و پیش‌تر نیز در این رابطه با قالیباف رقابت کرده‌اند را می‌برد؟»

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه انتخابات

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تغییر فوق العاده زیبای خانم بازیگر سریال در پناه تو بعد 29 سال ! / انگار قالی کرمانه !