سفیر ایران: دمکراسی را به عنوان حکومت مردم‌سالاری تعریف می‌کنیم


سفیر ایران: دمکراسی را به عنوان حکومت مردم‌سالاری تعریف می‌کنیم

 بلگراد- ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در صربستان گفت: دمکراسی از نظر ما حاکمیت مردم است اما به گونه‌ای که نه‌تنها ارزش‌های اسلام را به خطر نیاندازد، بلکه بر آنها نیز تاکید کند. بنابر این، ما دمکراسی را به عنوان حکومت مردم‌سالاری تعریف می‌کنیم.

به گزارش ایرنا، «رشید حسن‌پور» روز جمعه در گفت وگو با نشریه هفتگی «پچات» چاپ بلگراد با اشاره به پیامدهای جمهوری اسلامی ایران به عنوان پیامد مستقیم انقلاب اسلامی، افزود: این نتیجه اراده مردم است که در همه پرسی بیان شده است. این نظام با میراث فرهنگی مردم ما مطابقت دارد.

وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی صرفاً به معنای احترام به خواست مردم اما بر اساس اصول اسلامی است. این همان نظامی است که بیش از ۹۸ درصد مردم ما آن را انتخاب کرده‌اند و این پشتیبانی هنوز هم وجود دارد. مردم حکومت می‌کنند، اما این حکومت بر اساس اصول اسلامی بوده و به مردم تحمیل نشده است.

سفیر کشورمان در پاسخ به سؤال خبرنگار نشریه «پچات» در مورد موافقت نامه راهبردی چین و ایران و انتقادی هایی در این پیوند، گفت: این موضوع هنوز در سطح کارشناسی در حال مذاکره است. ما البته می‌خواهیم همکاری کنیم. آمریکا که نمی‌خواهد با ما همکاری کند، خواهان همکاری دیگران نیز با ما نیست. ما خواستار همکاری با همه بر اساس احترام متقابل هستیم.

حسن پور در مورد فعالیت های ایران برای تولید واکسن کرونا اظهار کرد: به دلیل محدودیت های اعمال شده، مجبور شدیم به تولید واکسن داخلی روی آوریم. ما کاملاً امکانات لازم برای آن را در اختیار داریم. ما افراد نابغه زیادی داریم و به همین دلیل تمرکز ما بر تولید واکسن‌های ملی است. اکنون تولید در مرحله آزمایش انسانی است. در عین حال، ما درها را برای واردات هیچ واکسنی که مطابق با استانداردهای ما باشد، نبسته‌ایم.

«قبل از هر چیز، منظور ما واکسن‌های ساخت چین، کره جنوبی و روسیه است. ما شاهدیم که غرب نیز نمی‌تواند از متحدان خود محافظت کند. بهتر است هم واکسن داخلی و هم واکسن تأیید شده وارداتی در دسترس باشد. یکی از بهترین نتیجه‌گیری‌های همه ما از این وضع، دقیقاً این درس است که باید به منابع خود اتکا کنیم.»

سفیر ایران در بلگراد در مورد سؤال دیگر نشریه «پچات» مبنی بر اعمال تحریم علیه کشورمان گفت: دقیقاً ما تحریم‌ها را به یک فرصت برای توسعه کشور در حوزه های مختلف از جمله اقتصادی و فناوری تبدیل کردیم. اما ما به هیچ وجه از تحریم‌ها استقبال نمی‌کنیم.

حسن پور در مورد این سؤال که صربستان و ایران به طور مشترک در یک پروژه بزرگ که توسط چین آغاز شده شرکت می کنند، یعنی پروژه «یک کمربند و یک جاده» و اینکه از نظر توازن روابط قدرت‌های جهانی، این ابتکار چگونه ارزیابی می شود، گفت: هدف ایران کمک به ایجاد جهانی چندقطبی از هر لحاظ است و ما امروز شاهد این روند هستیم. ما یک جهان تک‌قطبی داشتیم، اما اکنون قدرت‌های جدید جهانی و منطقه‌ای در حال ظهور هستند. چین یک قدرت جهانی و ایران یک قدرت منطقه ای است. هر گامی به سوی تحقق جهانی چند قطبی، فضای بهتری را برای توسعه کشورها ایجاد می‌کند.

پروژه «یک کمربند و یک راه» یک پروژه راهبردی است که برندگان آن همه افرادی هستند که در اجرای آن مشارکت دارند. مسلم است که چین بزرگترین برنده است. اما اتحادیه اروپا نیز موافقت‌نامه جامعی را با چین امضا کرده است. ممکن است آمریکا از این امر ناراضی باشد، اما این پروژه برای همه کسانی که آماده مشارکت در اجرای آن هستند، بسیار مهم خواهد بود.

سفیر ایران در صربستان در پایان به سطح همکاری کنونی ایران و صربستان اشاره کرد و گفت: صربستان مهمترین وارث یوگسلاوی سابق است و این، نقطه شروع خوبی برای ما بود. حتی رهبران کشورهایی که در نتیجه فروپاشی یوگسلاوی ایجاد شده‌اند به روابط یوگسلاوی و ایران استناد می‌کنند. پس از تجزیه یوگسلاوی، در روابط دوجانبه ما وقفه‌ای ایجاد شد.

روابط ما اکنون به رغم محدودیت‌های عینی در سطح رضایت‌ بخشی تجدید شده است. در ابتدا مساله فاصله جغرافیایی بین دو کشور وجود دارد. دوم، باید در نظر داشته باشیم که صربستان در مسیر پیوستن به اتحادیه اروپا قرار دارد و مجبور است برخی تعهدات را در سیاست خارجی بپذیرد. اما رهبران کشورهای ما سعی می‌کنند روابط خوبی داشته باشند. به طور ساده، باید برای ایجاد تعادل در روابط بین‌الملل تلاش کنیم و در این مسیر تلاش داریم که روابط خوبی با همه نقاط جهان داشته باشیم.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه بین‌الملل

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دیکته شب | دیکته کلاس اول دبستان