سنندج رکورددار آمار حاشیه نشینی در کشور


سنندج رکورددار آمار حاشیه نشینی در کشور

شهردار سنندج گفت: سنندج جزو شهرهایی است که در بحث بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی، نواحی منفصل شهری و ناکار آمد آمار بسیار بالایی دارد.

حشمت اله صیدی امروز چهارشنبه (29 بهمن ماه) در وبینار تاب آوری شهری که در جهاددانشگاهی استان کردستان برگزار شد، اظهار کرد: در تاب آوری، مدیریت شهر باید به گونه ای باشد که شهر با بهترین عملکرد و بیشترین سرعت توانایی برگشت به حالت قبلی را داشته باشد و این امر دشواری است.

وی با بیان اینکه در تاب آوری شهری، شهرها در مواقع بحران و در مقابله با مشکلات باید بتوانند پایدار عمل کرده و قوام داشته باشند افزود: شناسایی و آزمودن نقاط ضعف شهری در شرایط عادی و تبدیل آنها به نقاط قوتی که بتوانند با انطباق پذیری در شرایط بحران شهر را مدیریت کنند، مهمترین وظیفه شهرداری ها در راستای تاب آوری شهری است.

شهردار سنندج با اشاره به اینکه امروزه توجه به کالبد شهرها امری بسیار مهم است عنوان کرد: متاسفانه در استان های کمتر توسعه یافته همچون کردستان و بسیاری از شهرهای کشور، موضوع حاشیه نشینی و سکونت گاه های غیر رسمی بسیار جدی است.

وی با بیان اینکه سنندج جزو شهرهایی است که در بحث بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی، نواحی منفصل شهری و ناکار آمد آمار بسیار بالایی دارد ادامه داد: این نواحی ویژگی های خاصی از جمله عرض کم، دسترسی سخت، ساخت و سازهای غیر ایمن و ناپایدار، خدمات رسانی سخت در مواقع بحران دارد.

به گفته صیدی، منابع مالی، انسانی و اطلاعاتی می تواند به مدیریت شهری در مواقع بحران کمک کند.

وی افزود: امروزه در دنیا، توجه به مباحث اکولوژیکی زمین و دخالت های انسان در زمین خیلی جدی شده است و سمن ها تلاش می کنند مدیریت شهری را به سمت زیست پذیری و کمترین پیامدهای زیستی هدایت کنند.

شهردار سنندج گفت: در شهر سنندج ساخت و سازهای غیر مجاز، حاشیه نشینی، ریزدانگی، شبکه معابر نامناسب، تپه ماهور بودن که در عین حال می تواند مزیت نسبی بالایی باشد، گسل ها، ساخت و ساز در حریم رودخانه ها وجود دارد که براساس مطالعات اخیر در پهنه بندی شهر سنندج به این معضلات توجه ویژه ای شده است.

وی عنوان کرد: مدیریت این دوره از شهرداری توانسته است با اعتمادسازی و جلب مشارکت مردم اقدامات مناسبی را در سنندج اجرا کند که از جمله می توان به ساخت کمربندی آبیدر، کمربندی اسلام آباد، بلوار ساحلی، اصلاح هندسی ها در هسته مرکزی، احداث بلوار کردستان و اتصال آن به بلوار حسینی، مطالعات طرح جامع پدافند غیر عاملی شهر سنندج، مطالعات قنات و چشمه ها، توسعه فضای سبز نزدیک به 2 متر مربع و احداث پارک بوستان کوچ رش و ساخت سایت دوچرخه در آبیدر اشاره کرد.

صیدی انجام فعالیت های فرهنگی را علمی موثر در تاب آوری و مدیریت شهری ذکر و بیان کرد: در اینراستا شهرداری سنندج در دو عید قبل از کرونا توانست مردم را در ایام تحویل سال در استادیوم 22 گولان بدون تنش اسکان دهد.

وی از احداث مجتمع فرهنگی بسیار مناسبی در شهر خلاق موسیقی جهان خبر داد و یادآور شد: جذب سرمایه گذار خارجی برای جابه جایی تاناکورا، ارائه خدمات برای دسترسی آسان نواحی منفصل شهری، اضافه کردن 12 دستگاه به ناوگان آتشنشانی، توجه ویژه به محیط زیست و دفن روزانه زباله در سنندج و ساماندهی شیرابه و فاضلاب سنندج نیز از دیگر اقدامات موثر شهرداری برای فایق آمدن بر مشکلات شهری بوده است.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کردستان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


پروفایل اردیبهشت | 50 عکس نوشته اردیبهشت ماهی + خصوصیات متولدین اردیبهشت