امام خمینی (ره) دستور داد قوه امر به معروف و نهی از منکر تاسیس شود/ ناهی از منکر یک مجاهد غریب و تنهاست


امام خمینی (ره) دستور داد قوه امر به معروف و نهی از منکر تاسیس شود/ ناهی از منکر یک مجاهد غریب و تنهاست

رحیم پور ازغدی با بیان اینکه امام خمینی (ره) دستور داد قوه امر به معروف و نهی از منکر تاسیس شود، گفت: ناهی از منکر یک مجاهد غریب و تنهاست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر، افتتاحیه چهارمین نشست فصلی معاونین ستادهای امر به معروف و نهی از منکر سراسر کشور، با حضور حسن رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام میرزایی قائم مقام دبیر و قائم مقام ستاد امر به معروف و نهی از منکر و سردار افراسیابی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی در مشهد مقدس برگزار شد.

«حسن رحیم پور ازغدی» عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در افتتاحیه نشست اظهار داشت: این جمع بسیار جمع مهمی است و امر به معروف و نهی از منکر بسیار سرنوشت ساز است. در قرآن و سنت داریم که فلسفه دین همین امر به معروف و نهی از منکر است. فلسفه بعثت انبیا و فلسفه سیاسی اجتماعی شدن حرکت اهل بیت هم همین است. شیعه مذهبی است که همه رهبرانش شهسد شدند و هر جا شهادت است یعنی امر به معروف و نهی از منکر در کار بوده است.

وی افزود: هر کس دین منهای نهی از منکر و اعتراض و انتقاد را طرح کند کسی او را نمی کشد. از ابراهیم علیه السلام تا قیام حضرت ولی عصر (عج) درگیری بر سر نهی از منکر است. اگر چنانچه حضرت ابراهیم علیه السلام هم فقط موعظه های کلی اخلاقی می کرد و به تعبیر امام خمینی (ره) فقط مسئله می گفت، کسی او را در آتش نمی انداخت. حضرت با کسانی درگیر شد که منافعشان در شرک و کفر و ظلم بود و همه انبیای دیگر هم همین وضع را داشتند.

رحیم پور ادامه داد: هزینه نهی از منکر شهادت یازده امام ما بود و امام دوازدهم هم که به اذن الله کلید نجات بشر در دست اوست دیگر نمی توانست علنا نهی از منکر کند، چه ایشان هم اگر شهید می شد منکر برای همیشه بر عالم حکومت می کرد. تا قبل از ظهور حضرت هم همه نهی از منکر ها نسبی است و نهی مطلق که منجر به پیروزی مطلق خواهد شد در آن زمان است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امر به معروف از پیشنهاد شروع می شود اما به پیشنهاد ختم نمی شود، بلکه باید امر کرد و به هر کسی هم اجازه دادند و بلکه تکلیف کردند که باید امر کنید. همه شهروندان را تکلیف کرده اند که صاحبان قدرت و ثروت و حکومت و همه جامعه را ابتدا پیشنهاد و درخواست برای عمل به معروف کنند و اگر نشد بایستد و دستور دهد. خداوند در قرآن فرموده است که همه زنان و مردان مومن ولایت دارند که امر به معروف و نهی از منکر کنند.

وی افزود: مسئولان ستاد امر به معروف به من گفته اند که اگر کسی نهاد دولتی و حکومتی را نهی از منکر کند و آن نهاد بخواهد او را تحت تعقیب قرار دهد ستاد از او حمایت می کند و برای او وکیل مدافع رایگان می گیرد؛ این کمال خوشوقتی است. اینکه اعلام شود هر کس در حکومت اسلامی هرجا فساد، منکر، بی عدالتی، دزدی، تضییع بیت المال را مستند و بدون تهمت افشا کرد ما تمام قد می ایستیم و از او دفاع می کنیم، این واقعا اقدام در جهت تحقق امر به معروف و نهی از منکر است.

رحیم پور ادامه داد: همه رژیم های فاسد در جهان امر به معروف و نهی از منکر را به زبان خودشان قبول دارند، امر به معروف و نهی از منکر یعنی نظارت عمومی و انتقاد و پیشنهاد و هیچ کس هم در دنیا نیست که بگوید این بد است، اما یک حکومت هم در دنیا نیست که به اینها درست عمل کند. چون درگیر شدن با فساد و بی عدالتی منافع کسانی که معمولا قدرت، ثروت و رسانه دارند را به خطر می اندازد و آنها جلوی این می ایستند. ناهی از منکر یک مجاهد غریب و تنها است و ستاد امر به معروف و نهی از منکر باید کنار اینها بایستد.

وی همچنین گفت: امام قبل از انقلاب در پاریس یا نجف مصاحبه کرد و گفت که ما دایره یا اداره امر به معروف و نهی از منکر را راه می اندازیم. بعد از انقلاب هم ظاهرا امام یک بار تعبیر وزارت و یک بار هم تعبیر قوه را برای امر به معروف و نهی از منکر به کار برده است؛ یعنی امام گفته است که چهار قوه باشد نه سه قوه؛ یعنی سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه و یک قوه امر به معروف و نهی از منکر که مستقل از آنها باشد و بر هر سه قوه نظارت کند. دستور این کار را هم امام (ره) صادر کرد و جالب است که همان وقت لیبرال های مذهبی مخالفت کردند و گفتند که این باعث می شود که مردم به جان حکومت و سرمایه دارها بیفتند و هرج و مرج می شود. شبیه این استدلال را در سالهای اخیر هم برخی طیف های فکری مطرح کردند که امر به معروف و نهی از منکر یعنی فضولی و شورش عمومی و با این وصف همه همه کاره می شوند. مگر حریم عمومی حریم خصوصی است که فضولی در آن معنا داشته باشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: باید امر به معروف و نهی از منکر را آموزش بدهیم و ادب و اخلاق انتقاد را گسترش دهیم. نهی از منکر یعنی آزادی بیان اما بیان در چارچوب منطق، اخلاق و آزادی. آزادی باشد اما منطق نباشد هر کسی هر حرفی می زند، اگر آزادی و منطق باشد اما اخلاق نباشد فضا غیر اخلاقی می شود و اعتماد از بین می رود. هر جا در دنیا می خواهند آزادی بیان را محدود کنند می گویند که امنیت به خطر می افتد و تفرقه اجتماعی ایجاد می شود.

وی افزود: بالاخره امر به معروف و نهی از منکر نه قوه شد، نه وزارت شد و آخرش شد ستاد که همین خوب و غنیمت است. ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر باید همه موانع نهی از منکر را شناسایی کرده و بردارد. امر به معروف و نهی از منکر برخی موانع اخلاقی دارد؛ در روایات داریم که امر به معروف خود باید معروف باشد؛ یعنی خود امر باید جزء معروفات باشد نه منکرات. روش امر به معروف و نهی از منکر مهم است، برای اینکه باب تهمت، دو رویی، شایعه پراکنی و مبالغه و گسترش یاس اجتماعی باز نشود. اما برخی هم بهانه می آورند که آبروی مردم را نبرید. مگر آبروی همه افراد محترم است؟ آبروی همه محترم است به جز خائنین. این قاعده «تشهیر» یعنی اینکه یعنی اینکه خائن را مشهور کنید و آبرویش را ببرید. خائن نباید از حق کرامت اجتماعی برخوردار باشد چون به کرامت جامعه حمله کرده است. تمام احکام شریعت دفاع از انسان است.

پایان پیام/47

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه قرآن و معارف

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود کتاب کار دیکته شب اول ابتدایی - کتاب گاج