فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست: کرونا شکار غیرمجاز را کاهش داد 


فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست: کرونا شکار غیرمجاز را کاهش داد 

بجنورد- ایرنا- فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست گفت: شیوع کرونا و کاهش افراد در عرصه‌های طبیعی سبب شد تا امسال شکارهای غیرمجاز کاهش یابد.

سرهنگ جمشید محبت خانی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شمار شکار غیرمجاز پستانداران در ۱۱ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۵ درصد کاهش داشته است، در این مدت شکار پرندگان ۱۴ درصد، صید آبزیان ۱۷ درصد، زنده گیری پرندگان ۳۹ درصد و زنده گیری پستاندان ۳۲ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش دارد.

وی در پاسخ به این سوال ایرنا که شمار اسلحه دارای مجوز در دست مردم چه میزان است گفت: امسال میزان کشف اسلحه غیرمجاز نسبت به پارسال تفاوتی نداشته است و بر اساس برآوردهای انجام شده اکنون سه میلیون قبضه سلاح در دست مردم است.

وی اظهار داشت: وضعیت معیشت مردم، گرانی ها و وضعیت اقتصادی در گرایش مردم به شکار حیوانات در طبیعت تاثیر گذار است، یکی دیگر از علت های گرایش مردم به شکار، ذائقه برای تیراندازی است، در این زمینه پیشنهاد می شود که برای پاسخ به این ذائقه، سالن های تیراندازی در سطح کشور توسعه یابد.

کمبود محیط بان

سرهنگ محبت خانی درباره کمبود محیط بان در کشور گفت: اکنون سه هزار و ۶۰۰ نفر محیط بان کار حفاظت از عرصه های تحت مدیریت این سازمان را بر عهده دارند که این رقم دست کم باید به هشت هزار نفر برسد.

وی با بیان اینکه اکنون با ۵۰ درصد از چارت سازمانی محیط بانی مشغول به خدمات رسانی هستیم افزود: در سطح کشور بیش از ۶۰۰ پاسگاه محیط بانی وجود دارد که ۱۰۰ پاسگاه از این تعداد به علت کمبود نیرو غیرفعال است، البته هیچ کدام از مناطق تحت مدیریت این سازمان خالی از محیط بان نیست و با ظرفیت موجود از تمامی عرصه ها حفاظت و صیانت می شود.

وی خاطرنشان کرد: مجوز برای استخدام محیط بان گرفته شده است و هر سال قرار است ۲۵۰ نفر محیط بان جذب شود، امسال قرار است ۳۰۰ نفر نیروی محیط بان جذب شود که ۵۰ نفر از این تعداد محیط بانان دریایی هستند.

خرید جلیقه های ضدگلوله

فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست درباره خرید جلیقه های ضدگلوله برای محیط بانان گفت: ۲ سال گذشته، هزار و ۵۰۰ جلیقه ضدگلوله در استان های کشور توزیع شده اما اکنون نیاز است تا جلیقه ها نوسازی شود، در این زمینه پیگیر هستیم تا این تجهیزات خریداری شود.

وی گفت: سنگین بودن جلیقه ها سبب گلایه محیط بانان بود که تلاش داریم در خرید جدید، جلیقه های سبک تامین و توزیع شود.

سرهنگ محبت خانی در بخش دیگر سخنان خود در پاسخ به سوال ایرنا در زمینه آتش سوزی های عمدی گفت: حدود هفت درصد از آتش سوزی ها در عرصه های طبیعی، عمدی بوده و عامل انسانی داشته است.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه شماری از افراد شناسایی و دستگیر شده است و شماری هم هنوز دستگیر نشده اند البته پرونده باز است و شناسایی افراد در دست پیگیری است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست افزود: افراد متخلف برای رسیدگی، به دستگاه قضا معرفی شده اند.

برخورد با شکار پرندگان شکاری

سرهنگ محبت خانی در باره زنده گیری پرندگان شکاری گفت: یکی از مشکلات در کشور، زنده گیری پرندگان شکاری است، متخلفان از استان های جنوبی در استان های مختلف کشور حضور یافته و پرندگان شکاری را زنده گیری کرده و می فروشند.

وی با بیان اینکه با متخلفان در این زمینه بشدت برخورد می شود خاطرنشان کرد: مشتریان پرندگان شکاری، کشورهای عربی هستند و این پرندگان را با قیمت بالایی خریداری می کنند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست افزود: متخلفان بدانند عرصه های طبیعی تحت نظارت است و با متخلفان به قطع برخورد می شود.

فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست در سفر ۲ روزه به خراسان شمالی از مناطق تحت مدیریت این سازمان در این استان بازید و وضعیت آن را مورد بررسی قرار داد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه محیط زیست

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


کشف جسد 2 کودک بعد از 3 کشف شد + عکس