رازهای خوشمزه تر شدن سالاد الویه


یکی از خوراکهایی که بسیار مناسب مهمانی ها و جشن ها و سفره های نذری ، پیک نیک و… می باشد سالاد الویه است که ریشه و اصالت این سالاد روسی است و تقریبا همه شما طرز تهیه آن را بلد هستید . اما رازهای خوشمزه تر شدن سالاد الویه را در این مطلب جمع […]

یکی از خوراکهایی که بسیار مناسب مهمانی ها و جشن ها و سفره های نذری ، پیک نیک و… می باشد سالاد الویه است که ریشه و اصالت این سالاد روسی است و تقریبا همه شما طرز تهیه آن را بلد هستید . اما رازهای خوشمزه تر شدن سالاد الویه را در این مطلب جمع آوری کرده ایم که با استفاده از این فوت و فن ها می توانید یک سالاد الویه خونگی بسیار خوشمزه داشته باشید .حتما می‌دانید که سالاد الویه مجلسی معمولا با مرغ درست می‌شود اما می‌توانید آن را بدون مرغ و با انواع ژامبون هم درست کنید. رازهای خوشمزه شدن الویه هم اصلا عجیب و غریب نیستند. از طرفی به‌خاطر اینکه این غذای فینگر فودی پرطرفدار حسابی در جشن‌های تولد و دورهمی‌ها محبوب است، می‌توانید با به کار بستن آنها، یک سالاد الویه خانگی خوشمزه درست کنید.

رازهای خوشمزه تر شدن سالاد الویه

اولین راز : سس الویه مناسب

سس مایونز به عنوان سس الویه به کار می‌رود ،شما می توانید خودتان آن را به شیوه سالم خانگی و خوشمزه درست کنید ولی وقتی پای استفاده از این سس محبوب در سالاد الویه خانگی به میان می‌آید، اندکی تغییر و ترکیب آن با دیگر مواد معجزه خواهد کرد.

یکی از رازهای خوشمزه شدن الویه این است که مقداری خامه صبحانه به سس مایونز اضافه کنید. این کار طعم الویه را بسیار لذیذ و خوشمزه می‌کند. البته باید بدانید که کالری سالاد الویه در این روش بسیار بالاست.

می‌توانید برای سس الویه، نیمی سس مایونز و نیمی دیگر ماست چکیده یا ماست خامه‌ای استفاده کنید. در این صورت یک سالاد الویه رژیمی خواهید داشت.

دومین راز : مواد لازم و ترکیب آنها در الویه

چند ماده غذایی به عنوان پایه‌ اصلی سالاد الویه به حساب می‌آیند: تخم مرغ، سیب زمینی، مرغ (ژامبون)، خیار شور، نمک، فلفل سیاه، آبلیمو و سس مایونز.

اما در کنار این مواد، به دلخواه مواد دیگری هم به این فینگرفود مجلسی می‌توان اضافه کرد مثل: نخود فرنگی، ذرت، هویج، ماست و فلفل دلمه‌ای.

انتخاب هر یک از این مواد به سلیقه شما بستگی دارد ولی استفاده از هر یک از این مواد علاوه بر طعم، روی رنگ غذا هم تاثیر می‌گذارد و آن را مجلسی‌تر و اشتها آورتر خواهد کرد.

در مورد خیارشور بهتر است این نکته را بدانید که خیارشورها را به صورت مکعبی ریز و نگینی خرد کنید و در آبکش یا سبد بریزید تا آب آنها گرفته شود. اگر زیادی شور است، کمی آب روی آن بگیرید. با این کار بو و طعم آن بهتر خواهد شد.

به‌ خاطر استفاده از خیار شور در سالاد الویه، در افزودن نمک احتیاط کنید. حتی اگر خیار شورتان زیاد است، نمک را می‌توانید حذف کنید.

سومین راز : نحوه آماده سازی مواد

اگر در طرز تهیه سالاد الویه خانگی، از مرغ استفاده می‌کنید حتما تخم مرغ آبپز کمتری را به کار ببرید.

در مصرف آبلیمو و اضافه کردن به سالاد الویه خانگی، دقت کنید. به اندازه یک قاشق غذاخوری کافی‌ است. استفاده بیش از حد از آبلیمو، طعم آن را از کیفیت خواهد انداخت.

می‌توانید برای هویج، ذرت و نخود فرنگی، از کنسرو یا بسته‌های آماده در فروشگاه‌ها استفاده کنید ولی قبل از استفاده، آنها را در کمی کره تفت دهید تا هم طعم خام آنها گرفته شود و هم شکل و شمایل خودشان را حفظ کنند.

چهارمین راز : آماده کردن مرغ سالاد الویه

برای مرغی که در طرز تهیه سالاد الویه به کار می‌برید، از فیله بدون استخوان یا سینه مرغ استفاده کنید و آب را با پیاز، هویج، فلفل دلمه، کمی فلفل سیاه و زردچوبه درست کنید و اجازه دهید کاملا بپزد تا بوی زهم آن هم به خوبی گرفته شود.

حواستان باشد که میزان زردچوبه زیاد نباشد، چون با اضافه کردن مرغ به سالاد الویه، رنگ آن تغییر خواهد کرد. در ضمن قرار است از آب مرغ هم دوباره استفاده کنید.

مرغی را که از قبل پخته‌اید، به خوبی ریش ریش کنید، می‌توانید از مخلوط‌کن یا گوشت‌کوب برقی هم استفاده کنید.

آب مرغ (استاک) را از صافی عبور دهید تا پیاز و هویج و دیگر مواد جدا شود. این آب را به سیب زمینی‌های آبپز شده اضافه کنید. اگر میزان آب مرغ زیاد است، همه آن را اضافه نکنید. با این کار طعم مرغ کاملا به خورد سالاد الویه خانگی می‌رود. همچنین مصرف سس مایونز را کاهش خواهد داد.

برای خوش طعم کردن این سالاد هویج را با کمی شکر یا عسل بخارپز و به صورت نگینی خرد کنید و به سایر محتویات بیفزایید.

برخی افراد به سالاد الویه فلفل دلمه‌ای، ذرت یا کالباس اضافه می‌کنند اما این کار را توصیه نمی‌کنم زیرا نه تنها طعم مناسبی ایجاد نمی‌کند، بلکه غذای به دست آمده دیگر سالاد الویه نخواهد بود.

یک راز سالاد الویه خوشمزه این است که از مصرف زیاد سیب زمینی در سالاد الویه اجتناب کنید. با این کار طعم دیگر مواد به خوبی قابل تشخیص نخواهد بود. در ضمن مصرف زیاد سیب زمینی باعث می‌شود مجبور شوید، سس الویه بیشتری هم اضافه کنید. پس تعادل را رعایت کنید تا سالاد الویه خوشمزه‌ای داشته باشید.

ترکیب ادویه سالاد الویه فلفل سیاه و آبلیموی تازه است. در ترکیب ادویه سالاد الویه به خصوص ریختن آبلیمو زیاده روی نکنید. در حد یک قاشق غذاخوری یا کمتر، برای اینکه که بوی زهم تخم مرغ گرفته شود کافی است.
سس سالاد را یک ساعت قبل یا شب قبل به آن اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد.
در سالاد الویه روسی مواد رو به صورت مکعبی خرد می کنند اما در سالاد الویه ایرانی رنده می کنند. بنابر ذائقه خودتان انتخاب کنید.

رازهای خوشمزه تر شدن سالاد الویه

سرو کردن سالاد الویه

الویه قالبی یک راهکار خوب برای تزیین سالاد الویه برای جشن تولد یا مهمانی است. آموزش تزیین اولیه به صورت سالاد الویه قالبی و قالب زدن آن کار سختی نیست. می‌توانید از یک قالب استوانه‌ای فلزی استفاده کنید. برای هر عدد سالاد الویه قالبی یک عدد نان تست در نظر بگیرید. قالب را روی نان تست بگذارید و سپس آن را با سالاد پر کنید. حالا سالاد الویه را با فشار دادن قالب روی نان تست از قالب خارج کنید. به این ترتیب سالاد الویه قالبی خواهید داشت که کف آن هم نان تست است.

اگر هم از قالب سیلیکونی (قالب ژله) به شکل قلب یا هر شکل دیگری استفاده می‌کنید کمی قالب را با روغن مایع چرب کنید. اجازه دهید الویه در قالب سرد شود، در این صورت برای برگرداندن الویه از قالب دیگر مشکلی ندارد. وقتی الویه سرد شود به راحتی از قالب جدا می‌شود.

معمولا مواد سالاد الویه خانگی مجلسی را در قطعات ریز خرد می‌کنند ولی می‌توانید آنها را با رنده درشت هم رنده کنید. ولی از رنده کرده خیارشور و هویج خودداری کنید. با این کار، مواد آب می‌اندازند و شل می‌شوند.

بعد از سرو سالاد الویه مجلسی خوشمزه در ظرف مورد نظر در صورت دلخواه روی آن مقداری شوید تازه خرد شده بریزید. چون طعم لذیذ آن را دوچندان می‌کند و می تواند جزو ترکیب ادویه سالاد الویه حساب شود.

برای آنکه ماندگاری این غذا افزایش پیدا کند، فقط به میزان مصرف هر وعده به محتویات سالاد سس مایونز اضافه کنید زیرا در غیر این صورت به سرعت فاسد خواهد شد.

رازهای خوشمزه تر شدن سالاد الویه

اگر چاق هستید

پیشنهاد می‌کنیم از میزان سس مصرفیتان کم و به جای آن سالاد را با ماست مزه‌دار کنید. این غذا را به دلیل اینکه به اندازه کافی کالری دارد، فقط با کمی برگ تازه کاهو و گوجه‌فرنگی خرد شده بخورید نه با نان.

اگر فشار خون دارید

از آنجایی که این غذا با سیب‌زمینی تهیه می‌شود و سیب‌زمینی منبع پتاسیم است، برای شما مناسب است. البته با کمی تغییر می‌توان آن را مناسب‌تر کرد به این ترتیب که حداقل خیار شور را افزود و به جای آن کمی پیازچه خردشده اضافه کرد و سس مایونز را حذف و به سالاد ماست زد.

اگر یبوست دارید

بهتر است همراه این غذا فیبر بیشتری دریافت کنید به همین دلیل سالاد را با برگ‌های تازه کاهو،‌ فلفل دلمه‌ای و حتی سبزی خوردن بخورید و در صورت تمایل به خوردن نان، بهتر است نانتان از نوع سبوس‌دار باشد. به جای سس مایونز در این غذا کمی روغن زیتون بریزید.

رازهای خوشمزه تر شدن سالاد الویه

نکات تغذیه ای

در میان غذاهای سرد، سالاد الویه یکی از خوش‌خوراک‌ترین‌هاست، به طوری که کمتر کسی می‌تواند از خیر این غذا بگذرد. پیر و جوان این غذا را دوست دارند و در میان نان ساندویچی با یک لیوان نوشابه لذیذتر هم می‌شود. اما متخصصان تغذیه مصرف نوشابه را ممنوع می‌کنند و سس مایونز، به عنوان یکی از چاق‌کننده‌های اصلی، باید محدود به مصرف برسد بنابراین اگر قصد دارید سالاد الویه بخورید، نوشابه را حذف و سس مایونز را حساب‌شده و مشخص به این غذا اضافه کنید، اما نکته‌های دیگری هم هستند که باید هنگام آماده کردن این سالاد یا بهتر بگوییم این غذا (به دلیل کالری فراوان) به آن‌ها توجه کنید.

مقدار کالری

مواد اولیه الویه تقریباً ۱۷۷۰ کیلوکالری انرژی دارند و اگر این غذا میان ۴ نفر تقسیم شود، هر یک بیش از ۴۴۰ کیلوکالری انرژی دریافت خواهند کرد که این میزان نسبتاً بالاست، بنابراین اگر قصد دارید این غذا را در وعده شام بخورید، بهتر است نصف آن را میل کنید زیرا اگر این سالاد با نان خورده شود، به ازای هر ۳۰ گرم نان ۸۰ کیلوکالری دیگر به میزان انرژی یاد شده اضافه خواهد شد.

بهترین سیب زمینی برای استفاده و نحوه پختن آنها

ما به سیب زمینی ای علاقه داریم که شکل منظمی داشته باشه و از هم پاشیده نشود. سیب زمینی با پوست نازک و چرمی تهیه نمایید، بهترین گزینه سیب زمینی های کوچک است که بین ۱۲ تا ۲۰ دقیقه طول می کشد تا بپزد. در طی مدت پخت با یک چنگال تست کنید که کاملا پخته است یا خیر.اگر سیب زمینی سایز بزرگ استفاده می کنید آن را قبل از پخت نصف کنید چون زمان بیشتری جهت پخت نیاز خواهد داشت. آن را سایز کوچک تر برش دهید و بپزید تا زمانی که چنگال به راحتی داخل آن رود. برای سیب زمینی های سایز کوچک به صورت کامل بپزید. نصف کردن سیب زمینی پخت را سریعتر می کند اما پختن سیب زمینی کامل باعث حفظ طعم و بافت آن می شود. حالا که صحبت از پختن سیب زمینی شد، نیازی نیست که سیب زمینی را درون آب جوش قراردهید بگذارید آب و سیب زمینی باهم گرم شوند و زمانی که آب به جوش آمد شعله اجاق را کم کنید. مهم نیست که چه سیب زمینی را برای پخت انتخاب می کنید، مهم اینست که نمک را فراموش نکنید. سیب زمینی را درون قابلمه گذاشته رو روی آن را آب بریزید به اندازه ۴ سانتی متر بپوشاند، سپس به صورت سخاوتمندانه نمک به آن اضافه کنید دو قاشق غذاخوری برای یک لیتر آب. با نمک دار کردن آب طعم سیب زمینی بهتر می شود. سیب زمینی شور نمی شود فقط طعم بهتری پیدا می کند.زمانی که سیب زمینی شما پخته شد آن را آبکش نمایید و آن را درون ظرفی پر از آب و یخ قرار دهید. بعد دو تا سه دقیقه سیب زمینی آماده پوست گیری است. پوست گیری زمانی که سیب زمینی درسته و پخته است راحت تر صورت می گیرد تا سیب زمینی خام. بعد از آن آماده خورد کردن است.

رازهای خوشمزه تر شدن سالاد الویه

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گردشگری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فال حافظ روزانه پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 با معنی و تفسیر دقیق